Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Santi má problémy - nedokáže se pohybovat na volném slunečním světle, začínají mu růst podivně zuby a čím dál více se rozšiřuje jeho nemoc. Spolu s jeho matkou na jeho přání tedy odjedou tam, kde by se jeho problémy měly vyřešit, do míst kde slunce nesvítí. V novém domě a hlavně jeho okolí se ovšem začnou dít podivné věci, se kterými je navíc Santi spojován. Pokud nechce čelit obvinění, bude muset věci vyřešit. (Pumiiix)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že tenhle film není tím, za který jsem ho chtěl považovat a taky se mi zdá, že ani samo Eskalofrío neví, čím (nebo kým) vlastně chce být. Já se fakt upřímně těšil - soudobá (nejen mladá) Španělská hororová škola umí, ten plakát nevypadal vůbec zle, v celku sympatický námět. Co mě dost zarazilo je samotný děj, rozháraný jak fena v říji, rozkouskovaný do nejrůznějších střípků, které však nedávají samotnému vyprávění šanci jednotně vystupňovat atmosféru. Nefungují mi tu ani charaktery postav, ploché a neosobní (i když Mar Sodupe vypadá jako typická hrdinka z italských hororů 70-80tých let). Co naopak šlape na výbornou je moderní kamera, vhodně zvolený interiér domu a pak scéna samotnýho "kontaktu" s vkusně zvládnutým strachem. Jinak je to pro mě celý španělská vesnice (ale fakt tuplovaná), kde pomalu chcípá ona veskrze očekávaná zápletka a víceméně se to začíná motat někde mezi The Blair Witch Project a [Rec], aby nakonec bylo všechno úplně jinak. Škoda, pro mě vážně škoda, protože ten ústřední motiv tam mohl fungovat líp. Isidro Ortiz je velmi slušný řemeslník, ale coby vypravěč mě zatím nepřesvědčil. [final rate: 60%] ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Při vší úctě ke štábu, takový Sirotčinec stojí v mých očích podstatně výš, ale i když Ortizův film nedosahuje kvality nejlepších španělských hororů, pořád představuje v rámci žánru slušný nadprůměr a je dokladem toho, že španělská kinematografie momentálně v tomhle žánru udává trend - podobně se jako před dekádou totéž dalo říct o Japonsku. Co snižuje dojem, je za vlasy přitažený motiv "zvířecí" holčičky a to, že tvůrci odhalují karty na můj vkus příliš brzy. Tam, kde zůstávají v rovině mysteriózního napětí z hlubokých lesů, samoty a náznaků pohybu ve křoví, tam to funguje na jedničku. Ocenit se dá kamera i herecké výkony, které spolu s temnou hudbou vytváří funkční atmosféru. Trošku laciné, protože obehraná jsou letící oblaka, která se používají už opravdu málem všude. Jinak oceňuju, že se v tomhle případě scénárista pokusil obejít bez laciných berliček nadpřirozena. Celkový dojem: 65 %. ()

Reklama

fmash 

všechny recenze uživatele

Nečekaný vývoj začátku filmu a velmi slušná strašidelná historka, ve kterou se rozvinul, dostane ve své poslední třetině od scénáristy surovou ránu, ze které se už nestihne vzpamatovat. Už to je dostatečný spoiler, ve kterém nechci pokračovat, takže se omezím na konstatování, že méně je někdy více, a že jestliže scénárista už na začátku věděl, jak to dopadne (čímž si popravdě nejsem jistý), tak měl hrát o něco poctivější hru. Ze skoro jasné čtyřky to přeplácaný závěr shodil na lepší dvě. 2½. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

No musí se přiznat, že poinata mě trochu překvapila, protože jsem čekal úplně něco jiného, ale to společně s celkem slušným výkonem hlavního představitele, jsou jedinými pozitivy. Neupírám tomu dvě, tři povedené scény, ale víceméně 80% stopáže se odněku někam běhá a za bukem se občas něco mihne. 30% ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Slušný. Na to, jaká je to rutinní žánrovka, se tu velmi obezřetně pracuje s hororovými klišé, aniž by si to divák připouštěl (např. když se v jedné scéně musí postavy rozdělit, tak jedna z nich pronese: "Nemůžeme tady všichni zůstat" a vůbec to nevyzní hloupě). Závěr je už bohužel standardní podívaná včetně nutného zla v podobě posledního záběru. ()

Galerie (33)

Reklama

Reklama