Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Santi má problémy - nedokáže se pohybovat na volném slunečním světle, začínají mu růst podivně zuby a čím dál více se rozšiřuje jeho nemoc. Spolu s jeho matkou na jeho přání tedy odjedou tam, kde by se jeho problémy měly vyřešit, do míst kde slunce nesvítí. V novém domě a hlavně jeho okolí se ovšem začnou dít podivné věci, se kterými je navíc Santi spojován. Pokud nechce čelit obvinění, bude muset věci vyřešit. (Pumiiix)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Příliš nejednotné, řekl bych. Díky varování zdejšího kolegy jsem si předem o snímku nezjišťoval zhola nic a jen díky tomu jsem se alespoň v první moment dokázal radovat. Chvění se totiž v prvé řadě tváří jako velmi povedené drama s drobet mysteriózní detektivní zápletkou, jenže směrem ke konci se bohužel neustále odklání z trasy směrem k laciné frašce. V první moment to opravdu funguje. Hned první scéna přímo nutí diváka přemýšlet o tom, zda je hlavní postava psychicky vyrovnaný jedinec nebo zda váhá o své vlastní identitě. Toto téma je ještě posíleno po přecestování od opuštěné vesnice s nepříliš sympatickým obyvatelstem. Santi je napadán xenofóbním okolím, které jeho nemoc považuje za příznak zla, které do vesnice přišlo. Jenže jak jsem v průběhu naznačil, směřování už tak zábavné není. Jsem zklamán, z toho, že je Chvění hororem. Nutno poznamenat že nefunkčním. Odklon od dramatické roviny příběhu je hrbolatý a nepůsobí přirozeně. Okolí se stane nepotřebným a příběh se stáčí pouze k malé skupince lidí, mezi nimiž dojde k vyřešení záhady. Detektivní vyšetřování je ještě slabší než zbytek snímku. Nejedná se o postupné spojování mozaiky, ale klasické objevování stop z ničeho. Závěrečná lesní honička působí spíše směšně a závěr poztrádající logiku na tom není o moc lépe. Dětský pořád pro českou televizi na sobotní ráno. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Slušný. Na to, jaká je to rutinní žánrovka, se tu velmi obezřetně pracuje s hororovými klišé, aniž by si to divák připouštěl (např. když se v jedné scéně musí postavy rozdělit, tak jedna z nich pronese: "Nemůžeme tady všichni zůstat" a vůbec to nevyzní hloupě). Závěr je už bohužel standardní podívaná včetně nutného zla v podobě posledního záběru. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Španělské filmy mám velice rád a tak jsem se na tenhle kousek docela těšil. Zvláště poté co jsem viděl vysoké hodnocení na internetu, které mělo být zárukou kvality. Po skončení snímku si však nejsem zcela jistý, jestli se mi dostalo přesně toho co jsem očekával. Do jisté míry mě film totiž lehce zklamal. Režisér Ortiz je pro mě docela velkou neznámou, přestože se v hororovém žánru již nějakou dobu pohybuje. I já sám jsem si však myslel, že půjde o další upířinu, takže jsem mu skočil na lep. K mému překvapení však finální zápletka zas až tak špatná nebyla, přestože jsem byl mírně rozčarován, jak to ke konci tvůrci projeli. Jak už to v podobných kouscích španělské distribuce bývá, tak i zde se diváci můžou těšit z pořádné dávky mrazivé atmosféry, která se rovnoměrně snáší z výšky po celou dobu trvání snímku, jako mlha nad korunami stromů. Zhruba do poloviny snímku se tvůrcům dařilo diváky skvěle napínat, kdo že se vlastně v těch lesech skrývá a proč zabíjí. Jenže ve chvíli, kdy je nám záhadný tvor poprvé ukázán pro mě kouzlo tohoto filmu ztratilo onen pověstný šmrnc. Nerad bych tvůrce kritizoval, ale ono finální vysvětlení proč se tohle všechno stalo bylo tak suché, jako zvětrané Martini. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

No, popravde, tento horor o dievčati, ktoré sa zblázni, ujde do lesa a začne loviť ľudí, nemá moc čo ponúknuť. Snáď len okrem pár hororovo vystajlovaných momentov v podobe jej návštev za úbohým chalaniskom (jeho diagnózu by som nechcel mať) ide o nudu, navyše priemerne zahranú a ešte priemernejšie natočenú. 50/100 ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Potenciál to rozhodně mělo... provedení a scénář je však místy tak hrozně naivní a hloupý až běda. Jak tady už někdo zmínil, skoro to opravdu působí jako rodinný "horor". Vzpomínáte na "Bojíte se tmy"? Na Supermaxu? Tak podobným dojmem to na mě působí,... plus více krve. Sympatické bylo, že se do hodiny a půl podařilo nacpat opravdu hodně... škoda, že většina ale stála za houby. ()

Galerie (33)

Reklama

Reklama