Reklama

Reklama

Riskuj!

(pořad)
  • Česko Risk!
Soutěžní
Česko, 1994, 40 min

Účinkují:

Petr Svoboda (moderátor), Jan Rosák (moderátor), Ivan Vyskočil (moderátor), Jan Krasl (moderátor), Pavel Svoboda, Petr Novotný

Vědomostní soutěž. Na začátku jsou tři, vyhraje jen jeden. Zajímavé otázky, zajímavý moderátor, napínavý průběh soutěže a lákavé výhry - to vše tento pořad přináší! (cheyene)

Recenze (172)

Brepti 

všechny recenze uživatele

Nejinteligentnější tv pořad, vysílaný dříve na Tv Nova, teď repríza na tv Telka. Dřív jsem se na něj nedíval nebo nestihl se dívat ale teď se na tenhle pořad dívám každý den, dívám se na tenhle pořad pořád pryč i když někdy tam jsou i ty nejtěžší otázky ale to se časem podá, no mohli by zas vymyslet nějaký tohoto typu vědomostní pořad i když vím, že nějaký v televizi běží ale takový co byl riskuj !, už asi nebude. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Risk je zisk. Něco na tom asi bude, protože kdo riskuje, tak ziskuje a obohacuje své osobní konto. Tato soutěž se na našich obrazovkách držela velmi dlouho. Každému se hned vybaví moderátor Jan Rosák, ale věděli jste, že nebyl prvním moderátorem? A kteří, že to byli ti ostatní? Takže: Pavel Svoboda, Ivan Vyskočil, Jan Krasl, Petr Svoboda a až pak Jan Rosák. No to jen pro připomenutí:-). Teď trochu k pravidlům: soutěží 3 hráči, začínají od nuly, postupem času vyhrávají, nebo prohrávají. Až hráči vyčerpají všechny otázky, nebo vyprší časový limit, končí první kolo. Po prvním kole nastupuje pochopitelně druhé, které má 30 otázek (první má 24). Až skončí druhé kolo, následuje třetí a poslední, ve kterém jsou 3 otázky AUDIO, VIDEO, TEXT (nyní, se pravidla trochu pozměnila - v posledním kole je pouze jedna otázka, na kterou musí odpovědět všichni). Hráč si musí vybrat jednu ze tří otázek a musí vsadit určitou částku, ne však vyšší, než má na svém kontě. Až vyprší časový limit na odpověď, tak skončí třetí kolo, po kterém je už jenom vyhodnocení vítěze. Vyhrává ten hráč, který má na svém kontě nejvyšší částku. Hráč si může vybrat hodnotnou cenu (hodnotná cena odpovídá vyhrané částce), nebo riskovat a jít do dalšího dílu televizní hry Riskuj!. Většinou hráč jde do dalšího kola, protože v první hře si ještě nemůže odnést peněžitou částku. Tak, to byla stručná pravidla hry Riskuj. Tuto soutěžní hru považuji za kultovní. Proslavila se svými nápaditými "zvuky". Např. když soutěžící nestačil odpovědět, tak se ozvalo "tududutůůů", jelikož ale postupem času tento pořad ztrácel sledovanost, tak bohužel byla soutěž ukončena a nadobro uložena do archivu TV NOVA. ()

Reklama

MarekT 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší česká televizní soutěž, kterou jsem kdy viděl. Přispěl k tomu i fakt, že Vladimíra Čecha jakožto moderátora Milionáře nesmyslně odstřelili a nedůstojně nahradili. Sice tyto soutěže jedou pořád podle jedné šablony a každý den bych se na to, přiznávám, nedokázal koukat, i tak musím hodnotit čtyřmi hvězdami, výborný relax, u kterého se i musí zapojit mozek. A dařilo se mi to celkem dobře, na své poměry jsem věděl docela dost otázek (nechci se chlubit :-) ). A taky se musí dodat, že nejlepší díly moderovali Zdeněk Izer a Petr Čtvrtníček. :-) ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

Docela povedenej televizní soutěžní pořad. Ono, především byl jeden z prvních dle západního vzoru. Velmi dobře si pamatuju na Rosáka, Vyskočila i Pavla Svobodu. Teď tady čtu, že to moderoval i Petr Novotný?! ZOMG! Naštěstí jsem v jeho podání nikdy neviděl, ale úplně slyšim ten jeho nakřáplej hlas, jak pronáší nějakou vtipnou prupovídku, debil ... ehm... edit 2013: Užívám si reprízování z 90.let. ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Riskuj! byla podle mě nejlepší vědomostní soutěž, jakou u nás kdy dávali. S Janem Rosákem samozřejmě :) Hlavně v ní bylo hodně otázek v krátkém čase, což se o Milionáři a dalších podobných soutežích říct nedá. Tam se za celý pořad dočkáte tak dvou normálních otázek, ostatní jsou buď lehké nebo moc těžké. Škoda, teď už nám zbyl jen AZ-kvíz... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • V roce 1994 začala TV Nova vysílat pořad Risk, jednalo se o českou verzi amerického pořadu Jeopardy (od r. 1984). Hlavní výhrou byl automobil – od roku 1994 do roku 1995 Škoda Favorit, od roku 1995 Škoda Felicia Combi. V roce 1996 však TV Nova odmítla dále platit distribuční poplatky s odůvodněním, že se pořad originálu Jeopardy natolik nepodobá. Změnila tedy název na Riskuj!. Hlavní výhrou pořadu Riskuj! byl též automobil – od roku 1996 do roku 1997 Škoda Felicia Combi a od roku 1997 do roku 1999 Škoda Octavia. (TomasSlach)

Reklama

Reklama