Reklama

Reklama

Vincent je pohlcen vlastní minulostí - před třemi lety jeho ženu zavraždil neznámý taxikář a od té doby nemá Vincent klid. Jediným cílem je pro něj pomsta. Sousedka Alice Vincenta miluje a je přesvědčena, že ví, jak jej udělat šťastným. Podle svého promyšleného plánu se rozhodne stvořit viníka, jemuž by se Vincent mohl pomstít. Ne všechno se ale dá předem naplánovat... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (42)

claudel 

všechny recenze uživatele

Jedno je jisté, tento film mě donutil o něm přemýšlet ještě následující den po zhlédnutí. Během filmu jsem si kladl otázku, kam jej žánrově zařadit. Thriller, krimi, zvrácená romance, netradiční detektivka, ulítlé psychodrama? A po jeho skončení nejsem moudřejší. Rozhodně jeden z nejzvláštnějších filmů, které jsem v poslední době viděl. ()

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Zločn má něco do sebe. Určitě je to film,na který hned druhý den nezapomenete, ovšem k tomu aby byl zařazen mezi "nezapomenutelné" na delší dobu, něco mu chybí. Je to jistá "nelogičnost" jednání postav,které aby takto konaly,musely by být řádně ujeté.. Každopádně atmosféra snímku je zajímavá, nápad taky... chtělo by to jen vyměnit jisté pasáže ve scénáří za trošku více reálnější momenty. Obsazení je přesné,herecké výkony taky dobré. Každopádně Zločin nezapadá mezi tu nudnou šeď krimi filmů, kterých byly natočeny do této doby tisíce. Odlišuje se a to je dobře. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

11.1.2011 ~ New York, holka miluje zlomeného kluka, který kdysi miloval jinou, nemůže se toho zbavit a trpí. A tak holka vymyslí plán. Jenže se do toho zapletou oba a kvůli lásce vraždí. Úžasný. Mám plakat a litovat je nebo co? Vyšlo to jen na DVD, patří to jen na DVD. ~ Vincent měl kdysi manželku, ale tu mu zavraždil neznámý taxikář, kterého nikdy nechytli. O několik let později bydlí naproti blonďaté krásce, se kterou něco má a nemá. Má furt v hlavě nevyjasněnou vraždu. A blondýnka už ho chce a nechce čekat, až se se svojí minulostí kluk vyrovná. A tak nasedne do taxíku, svede taxikáře a všechny známé indície, které získá od nějakého policajta, co kdysi vraždu vyšetřoval (proč jí ten polda všechno vytelil nezkoumat, mohlo by se dojí k závěru, že je film debilita). ~ A až všechno perfektně navlíkne, nechá tyhle dva setkat. nu a skončí to tak, jak plánovala, Kluk taxikáře, který neví vo co go, zavře do kufru auta a to nechá utopit. Jenže co když má taxikář víc než jen jeden život? ~ Nudně nafilmovaný a, bohužel viděl jsem to v dabingu, i nijak dobře nadabovaný. Dabéři si to střihli asi někdy o přestávce na oběd. Ponurá tvář hnusnýho NY, klučina, co žije jen sázkama na svého chrta (nebo co to je za rasu) a blondýnka, co je do něj blbá a chlastá jak duha. A taxikář, co se nechá oblbnout první nánou, která na něj udělá oči a vyspí se s ním. nápad to nebyl špatný, jen to měl natočit někdo jiný, nějak jinak, někde jinde, s někým jiným a za jiné peníze. Takhle je to fakt jen videodrama o jedné děvce. ~ 1,5* ()

bila.tecka 

všechny recenze uživatele

Průměrná záležitost, která mohla být zúročena mnohem lépe. Psychologické drama až antických rozměrů... Nestalo se tak, tíživé pochyby o vině a trestu byly smeteny scenáristickou kličkou do vod (předvídatelného) thrilleru. Emmanuelle Béart víc sluší francouzština, zato Harvey Keitel bodoval ostatně jako všude, kde se kdy objevil. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

No tento Zločin nebyl zrovna nejlepší počin. Plno lidí určitě pomluví nahýho šukajícího Harveyho Keitela, ale každej nemusi mět postavu jak Brad Pitt, že. Právě jeho postava (teď nemyslim tělesně) byla podle mě páteří celýho filmu... rozhodně byl zajímavější, než divná divoženka a traumatizovanej hledač vraha. Bumerangy, balící technika v taxiku, alkoholické excesy i prozření oběti a změna v dost šílenýho (nebo spíš ještě šílenějšího) taxikáře, to se musí uznat jako jedinej velkej klad filmu. Přitom Normana Reeduse jsem dycky měl rád. A z Emmanuelle Béart zbyly hlavně ty kozy a krása... Jo a ten pesan byl taky pěknej... :-) ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v New Yorku v USA. (Terva)

Reklama

Reklama