Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1937. Japonsko zahájilo okupaci Číny. Mladý čínský bojovník Chen Zhen se předčasně vrací ze studií v Japonsku, aby vyšetřil a pomstil smrt svého mistra kung-fu, který byl zavražděn Japonci za nevyjasněných okolností. Situaci navíc komplikuje Chenův vztah k japonské dívce Mitsuko. Hongkongský film Gordona Chana vznikl v r.1994 jako remake snímku Fist of Fury z r. 1972. Legendárního Bruce Lee v titulní roli nahradil jeho neméně zdatný nástupce Jet Li. (Vojcl)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (134)

prasacimor 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane výborná oldskul kungfu akcia a na druhej príbeh, dialógy a celkovo jednanie postáv tak neuveriteľne stupídne a naivné, že napísať horší scenár, ktorý sa ešte tvári seriózne a pritom je úplne na smiech by fakt bolo umením . Je síce pravda, že kungfu filmy sú založene hlavne na kungfu a to ostatné je tam len aby sa nepovedalo, ale predsa len. Neostáva nič iné len sa nad tým počas filmu pousmiať a užívať si tie súboje, ktoré su fakt nevídané, hlavne keď Jet li má už po troch minútach filmu na konte zo desať zlomených poprípade vykĺbených končatín. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Zabili mu mistra, tak jim zláme všechny kosti v těle. Jet Li v nejlepší formě nastupuje na cestu pomsty, přihazuje jednoho soupeře za druhým na hromadu poražených a ze všeho nejvíc prahne po tom, aby si mohl dát v geniální Woo-Pingově choreografii přes hubu se zlotřilým generálem, proti němuž je i Ivan Drago hadrovým panákem. Etalon kung-fu filmů. ()

Reklama

sheen 

všechny recenze uživatele

První film, který jsem viděl pro mě ještě tehdy s neznámým Jetem Li, hned jsem si ho oblíbil. Jet Li jako Chen Zhen se vrací do Číny aby vzdal čest svému mistrovy, který zemřel za podivných událostí, jak posléze vypátrá. Tento film patří ke špičce Jet Liho filmografie, hlavně ty dva poslední souboje jsou úchvatné. Film je souboji přímo prošpikovaný. I po těch 9 letech co jsem psal komentář je to stále pecka, jeden z nejlepších Martial Arts filmů. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Variace na klasický kung-fu příběh pomsty - nejlepšímu žákovi zabijí mistra, a ten se jde pomstít - je remake Pěsti plné hněvu s Brucem Lee. Od originálu ale přejímá jen základní kostru pomsty za svého mistra a hlavního hrdinu. I ten se však s tváří hongkongské kung-fu hvězdy Jeta Li mění do mnohem vážnějšího a cílevědomějšího muže, který do poslední chvíle ví, co chce a neváhá ani odejít ze své školy. Film příběh pomsty doplňuje o ožehavé téma rasizmu Číňanů k Japoncům, které komplikuje vztah uznávaného Chen Zhena s japonskou dívkou. Přes prvky společenské reflexe však Fist of Legend představuje hlavně jeden z nejpropracovanějších kung-fu filmů v historii. Populární techniku wire-fu (herci spolu bojují ve vzduchu zavěšení na drátech) tvůrci zcela zamítli a vystavěli bojové scény nikoliv na efektnosti výskoků a piruet, ale na dokonale promyšlené choreografii, vynikajících bojovnících a neopakujících se technikách. Film tak obsahuje rychlou a drsnou bojovou scénu plnou zlomených kostí a vykloubených končetin, scénu jednoho proti mnoha, souboj s nerovným protivníkem, nechtěný (a okolnostmi vynucený) střet bojovníků ze stejné školy, souboj mistrů se zavázanýma očima a mnohaminutovou finální sekvenci. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Bojové scény jsou výborné a závěrečný souboj patří k jedněm z nejlepších v historii kung fu filmů a ten úžasný buldočí styl boje Jeta Liho je uchvavující, ale mimo to je to obrovský průser. Příběh by byl určitě taky zajímavý, kdyby nebyl tak diletantsky a nudně natočený a tak amatérsky zahraný. Navíc sem snad v žádném filmu neviděl tak papundeklové vzezření kulis jako tady. Je to škoda protože ten příběh měl myšlenku ale prostě v kung fu filmech je herectví až na druhé koleji. I když kung fu filmy miluju tenhle bohužel nepatří k mým nejoblíbenějším a nezachrání to ani vynikající Jet Li ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Jet Li (Chen Zhen) o tomto filmu prohlásil, že ho má ze své filmografie nejraději. (cubajz)

Reklama

Reklama