Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1937. Japonsko zahájilo okupaci Číny. Mladý čínský bojovník Chen Zhen se předčasně vrací ze studií v Japonsku, aby vyšetřil a pomstil smrt svého mistra kung-fu, který byl zavražděn Japonci za nevyjasněných okolností. Situaci navíc komplikuje Chenův vztah k japonské dívce Mitsuko. Hongkongský film Gordona Chana vznikl v r.1994 jako remake snímku Fist of Fury z r. 1972. Legendárního Bruce Lee v titulní roli nahradil jeho neméně zdatný nástupce Jet Li. (Vojcl)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (134)

Shit 

všechny recenze uživatele

Souboje jsou absolutní TOP, co se dá v kariéře Jeta Li vidět - úžasná choreografie, tvrdý souboje, žádný šaškárny a nekompromisní, superrychlej a v životní fyzický formě bojující Jet Li, jenže ta příběhová omáčka kolem je natolik nudná, že to prostě přehlídnout nešlo a jelikož jsou to dost velký dějový úseky, tak mě to dokázalo otrávit. ()

Turiec 

všechny recenze uživatele

Milovníci bojových umení si zaiste prídu na svoje. Film má jednoduchý dej o pomste a viacero súbojov. Zaujímavá je hlavne konfrontácia kung-fu s karate v podaní Chena a Funakoshiho. Efekt akčnosti sa režisér snaží ešte umocniť tým, že sa nielen pri kopoch, ale aj úderoch z oblečenia v mieste zásahu zapráši. Spolu s očividne príliš zrýchlenou kamerou v niektorých momentoch to však vyznieva až smiešne. **1/2 ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Jet Li ve vrcholné formě, navíc v choreografii Yuen Woo-Pinga? Je vcelku jedno jak moc nacionalisticky laděný tento příběh je, nebo jak moc klišoidní scénář má. Tady jde především o kung-fu. A toho je tady v nejlepší kvalitě dostatek na to, aby jste se nenudili. Pokud překousnete ty absurdní scény, kdy se pěstí drtí kamenné desky, přeráží se poctivé trámy, lámou stromy a přesto pak v soubojích kosti nekřupou, lebky nepraskají...tak si to užijete. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Když se bojuje je to nadsazené, ne vtipné, málo nápadité. Když se nebojuje, je to blbé, nudné, debilně zahrané a ustrnulé dialogy jsou ubíjející. Jedna hvězda za souboj naslepo, jedna za konečný duel. Jinak bída. Chcete vidět super duely? A nenudící děj k tomu? Tak doporučuji film Neporazitelný III. - Vykoupení. Jet-Li je borec, Gordon Chan blbec. ()

Puol 

všechny recenze uživatele

Úžasné súboje bez použitia drôtov, domnievam sa. Yuen Woo Ping sa opäť predviedol. Pri niektorých súbojoch som neveril vlastným očiam čo všetko Jet Li dokáže a kedže sa tu mláti väčsinu filmu, tak môžem byť len spokojný. Dej je nie je až taký dôležitý,i keď dá sa nájsť dosť odkazov na Fist of Fury Bruce Leeho, takmer remake. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Jet Li (Chen Zhen) o tomto filmu prohlásil, že ho má ze své filmografie nejraději. (cubajz)
  • V bojových scénách si herci nepomáhali dráty - všechny bojové kreace, které ve filmu spatříte, bojovníci opravdu dokáží. (cubajz)

Reklama

Reklama