Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Týdenní mozaiku o zajímavých místech a lidech ze všech koutů naší země Toulavá kamera nabízí Česká televize divákům každou neděli dopoledne na ČT1 od roku 2003. Autorkou pořadu je Iveta Toušlová, která je zároveň dramaturgyní a magazín moderuje střídavě s Josefem Maršálem v režii Hanuše Hackenschmieda. Magazín vzniká ve spolupráci s regionálními studii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (82)

laik_60 

všechny recenze uživatele

ako slovák tento program českej televízie čechom závidím. a keď mám čas vždy sa naň pozriem. Dokonca som privítal aj knižnú edíciu tejto relácie (tuším už avizovali 4. diel) :) Akurát sa divím vrchnému managementu CTV , že ešte nezriadila popri telke aj nejakú "dcérsku firmu" - cestovku a že neorganizuje po "těch toulkách" zájazdy .. myslím, že medzi penzistami ale aj školami a sociálnymi ústavmi by našli hodne klientov , dokonca aj u pamätníkov bývalého československa, medzi slovákmi, nemcami či poliakmi. Až budu v duchodu strojim se par cest udelat jen tak namátkou "dobnu prstem do mapy" a pojedu, snad tam potkám taky někoho odsud :) ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Přestože se na ta místa asi nikdy nepodívám,jelikož není nikdo s kým bych cestovala a hlavně nejsou peníze ,tak mě všeliké krajiny zajímají.Líbí se mi dozvědět se něco zajímavého z televize co nesouvisí s nejnovějším sestřihem Gábinky Partyšové nebo všemožných/nemožných róbách Agáty Hanychové a dalších "krasotinek". ()

Reklama

DarthArt 

všechny recenze uživatele

Klasiku typu Toulavá kamera asi nemá smysl příliš komentovat, protože každý, kdo má v srdci vandrování po té naší malé krásné laskavé krajině ví, o co se jedná. Snad jen jediná výtka: Toulavka by neměla běžet v neděli, protože druhej den se jde do rachoty a já mám po reportážích okamžitě touhu naskočit na vlak a vyrazit za nějakým tím kostelíčkem, naučnou stezkou nebo muzeem. A v neděli po obědě toho člověk už moc neobjede. Takže: v sobotu Toulavku, v neděli výlet a v pondělí tupé zírání z okna kanceláře a čekání na další podnět z tohohle bezvadnýho informačního centra Český televize ! ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Mám tenhle pořad ráda a patří k mým rituálům. Ukazuje kolik je u nás krásných míst, jak rozmanitou krajinu máme a kolik tu žije šikovných lidí, kterým nejsou lhostejná řemesla naších předků. Víc než moře a jídlo v restauraci mi vždycky byly bližší kopce a kopečky, výhledy do krajiny a namazaný chleba s jablkem v trávě. Když se v reportážích objeví moje milované Lužické hory nebo Chudenicko, tak to pak chrochtám blahem ještě půl dne. ()

Judy24 

všechny recenze uživatele

Málokterý televizní pořad od ČT se drží na obrazovkách tak dlouho přesto, že asi nepatří k těm nejsledovanějším. Já sama si ho pouštím jedině pokud na něj narazím, ale líbí se mi ten nápad a líbí se mi i provedení. V Toulavé kameře totiž o nic závažného nejde. Dokonale milým způsobem se reportéři toulají krajem a hledají všechny možné zajímavosti, které by stály za vidění a vzhledem k tomu, jak dlouho už tomu tak je, jedná se o krásný důkaz toho, že naše malá země uprostřed starého kontinentu má na každém rohu co nabídnout. Takže jediné negativum, které mi sledování znepříjemňuje, je prapodivné "umělé" studio, které mi k charakteru pořadu vůbec nesedí. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Dne 3. 11. 2019 dosáhl počet reportáží čísla 5 000. Jednalo se o první reportáž pořadu o Pravčické bráně. (Frontie)
  • Díky svému úspěchu se pořad do roku 2012 dočkal celkem 1 447 reportáží. (willy1)
  • Na motivy pořadu vyšlo již několik desítek knih. První díl tohoto knižního vydání vyšel již v roce 2005. (willy1)

Reklama

Reklama