Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Týdenní mozaiku o zajímavých místech a lidech ze všech koutů naší země Toulavá kamera nabízí Česká televize divákům každou neděli dopoledne na ČT1 od roku 2003. Autorkou pořadu je Iveta Toušlová, která je zároveň dramaturgyní a magazín moderuje střídavě s Josefem Maršálem v režii Hanuše Hackenschmieda. Magazín vzniká ve spolupráci s regionálními studii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (82)

squire 

všechny recenze uživatele

Těch pět hvězdiček není ani tak za uměleckou hodnotu jednotlivých reportáží, nýbrž především za to, že tento pořad existuje a dokonce, že STÁLE existuje (neboť naše ČT s oblibou ruší dobré pořady, zatímco ty přežité leckdy nechávat přežívat i svou fyzickou smrt) a že ještě nikoho z moudrých nenapadlo přesunout jeho premiérové vysílání třeba na středeční odpoledne od 14.30 a pak se divit, že sledovanost rapidně poklesla. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* Na to že se tento televizní pořad udržel na českých obrazovkách už skoro dvacet let a mnozí si bez něj nedělní ráno skoro nedokážou představit, by si zasloužil vyšší známku. Určitě je i jeho zásluhou, že český turistický trh šlape a doufám, že bude šlapat i dál. A bude i nadále ukazovat zajímavá místa v naší malé zaprcané ale krásné kotlině. [ PŘÍBĚH: X /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Reklama

ariari 

všechny recenze uživatele

skvelé na tom je, že po ňom ide ešte objektív:-) . Tu jeponúknutý dobre spracovaný tradičný formát o skutočnom živote lidu ze země oplývající srdím ...tu je cítiť skutočne obrovský rozmach regionálne dokonale zvládnutých projektov od rozhľadní, cez cyklostezky, záujem tvoriť a vylepšovať, neskutočne nápaditých šikovných ľudí..vidieť toľko kumštu k umeniu a remeslám že je človek k Čehom plný obdivu. príspevky sp tak skvele vyberané, že minimálne 50 hradov , zrúcanín a stovky rozhladní po celých Čechách máme v nohách,..a že nám tie kilometre cez víkend za to stoja. ()

DarthArt 

všechny recenze uživatele

Klasiku typu Toulavá kamera asi nemá smysl příliš komentovat, protože každý, kdo má v srdci vandrování po té naší malé krásné laskavé krajině ví, o co se jedná. Snad jen jediná výtka: Toulavka by neměla běžet v neděli, protože druhej den se jde do rachoty a já mám po reportážích okamžitě touhu naskočit na vlak a vyrazit za nějakým tím kostelíčkem, naučnou stezkou nebo muzeem. A v neděli po obědě toho člověk už moc neobjede. Takže: v sobotu Toulavku, v neděli výlet a v pondělí tupé zírání z okna kanceláře a čekání na další podnět z tohohle bezvadnýho informačního centra Český televize ! ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Zajímavých a krásných koutů naší vlasti ukazují věru hodně, jenže ta forma. V těch vzácných okamžicích, kdy to není à la Dnes jsme s naší kamerou dorazili do Přední Zadní a zcela náhodou jsme tu narazili na místní raritu: pan Franta na zahradě objevil a spolu s přáteli a sousedy zrestauroval středověkou latrínu, do které si před X lety ulevil i místní papaláš. "No z koníčku se nakonec stala vášeň a proto jsme v budově místní radnice založili regionální muzeum vyměšování" říká pan Franta. V muzeu je k nahlédnutí i ona papalášova stolice, zrestaurovaná za milion korun z evropských fondů rozvoje trávení. Skvělý tip na výlet, co řikáte?, tak mám stejně pocit, že autoři víc než po mé návštěvě v daně lokalitě touží predevším po tom, abych si pustil i další díl. Místa pěkný, rozhovory nahraný, forma podbízivá. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Dne 3. 11. 2019 dosáhl počet reportáží čísla 5 000. Jednalo se o první reportáž pořadu o Pravčické bráně. (Frontie)
  • Na motivy pořadu vyšlo již několik desítek knih. První díl tohoto knižního vydání vyšel již v roce 2005. (willy1)
  • Díky svému úspěchu se pořad do roku 2012 dočkal celkem 1 447 reportáží. (willy1)

Reklama

Reklama