Reklama

Reklama

Barbar

Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

V dobách, kdy křesťanská víra téměř nedosahovala k hranicím Skandinávie, byl po dlouhých letech žaláře osvobozen němý muž, divoký barbar. Neznal svůj původ, ani cíl. Říkali mu One-eye. Ocitl se na lodi uprostřed neprostupných mlh severního Atlantiku, která směřovala na západ, vstříc břehům neprobádané Ameriky, snad i bájné Valhally. Po vzoru starých pohanských bohů objevuje One-eye svou pravou podstatu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (485)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nádherné, úžasné, fantastické... Toľko chvály môžme sypať na adresu tvorcov, ktorí po vizuálnej stránke u mňa nazbierali plný počet bodov. Ono, mať tak pred vzhliadnutím pred sebou pár fotografií z filmu, asi by som očakával, že to tromfne aj Statočné srdce. Ale nakoniec úplne spokojný bude málokto, pretože film vás už po 10-tich minútach vyvedie z nedočkavých pocitov očakávania niečoho veľkého do krutej reality, kde sa dej príliš vlečie a náš hlavný, jednooký hrdina neprehovorí počas celého filmu ani jediné slovo. Nepopieram, že to má svoje čaro, ale veľa toho nenarozprávajú ani jeho spolucestujúci, nepriatelia, či blonďavý chlapec, ktorý mu robí spoločnosť i hovorcu. Film obsahuje pár drsných a krvavých záberov, no viac ako polovicu filmu tvoria zábery plné nádherných hôr, lesov, bahnitých močiarov, ale predovšetkým tiahnucich sa tmavých mrakov na oblohe. Dej by sa dal po prestrihaní vypovedať asi v 30-tich minútach, takže film pôsobí naozaj dosť rozťahane. Keby mal hodinu, tak dám plný počet. Takto to až priveľmi pripomína rovnako vlečúci sa film T.Mallicka - Nový svet. Plytký dej, málo dialógov, nádherný vizuál a hudba. Preto je aj moje hodnotenie rovnaké. Trúfam si povedať, že pre väčšinu to bude film iba na jedno pozretie, ale keby som si mal vybrať, ktorý zo spomínaných filmov si pozriem ešte raz, tak určite Valhallu, aj kvôli M. Mikkelsenovi, ktorému to seklo. 60%. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Filmoví vědci, teoretici, kritici, hledači plánů a vykladači vůle zákonodárce - tedy pardon, režiséra - tohle je něco pro vás. Pro mě ale rozhodně ne. Nevím, co vidíte vy, ale já vidím jen dlouhé hádé záběry přírody, neproniknutelné pohledy, hrátky s nadpřirozenem, a nafrčené křesťany v Americe. To vše vlaje ve větru a tichu rušeném občasným pazvukem. Že by tam někdo měl něco nacházet ve svém nitru, to jsem si nevšiml. Pokud to nebyl jeden z těch vykuchaných - ona tam totiž taky teče krev. A ne málo. Takže asi takhle: až bude film, tak mi dejte vědět. Se symbolistickými cvičeními pro skupiny lidí zmíněné v první větě mě nezdržujte. Pokud je Refn nový Malick, tak musím konstatovat, že nová generace přešla přes hranici srozumitelnosti až kamsi daleko - zřejmě do nového světa. 40%, protože vizuálně to mělo nesporné kvality, a herecké výkony byly přesné - pouze pro mě totálně bezobsažné. ()

Reklama

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Původní název filmu mi připadá ještě blbější než jeho česká náhražka, ale jelikož mi údajný ideál starogermánských válečníků stát celou věčnost jako socha ve Valhalle po vidění tohoto filmu už nikdy nemůže připadat tak nepochopitelný a úchylný jako dosud, něco na tom názvu možná bude. Oneeye je tak radikální postava, že mi moji milovaní Kurosavovi strozí hrdinové najednou připadají jako sentimentální užvaněné primadony. (Dál SPOILERY.) Křesťany jsem tam žádné neviděl, umanuté "MŮJ nový Jeruzalém" bylo dost přetažené, ale zase: ten střet "nositelů", náboženská konfrontace na úplně neviditelné úrovni, navíc tak zakonfůzovaná, že nevím, čí jsem a samozřejmě zajížďka místo do Svaté země do Nového světa... No a jeden barevný obrázek za druhým, divačkám se taky našinec nediví, kupodivu nikdo ani slovo na oblíbené téma "děti ve filmu"... bodejť. Koho tento film neuhranul, ten ho neviděl. Hezky o něm referují Radek99 a hirnlego. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Fear X to načal, Valhalla jde ještě o level dál. Nicolas Winding Refn je Terrence Malick pro následující dekádu, což ale nemusí být nutně kompliment. Onen pověstný balanc mezi intelektuální onanií a hutnou stylovostí bohudík leží na bedrech zázračného slůvka high-definition. A šmrncovních exteriérech. Odmyslete ale tyhle ingredience a zbude vám poctivý kinematografický očistec o očistci, a peklo o pekle jako od Danteho. Podivuhodně přitažlivý, prožitý, ale i protrpěný film, který záhadně dokonale funguje i nefunguje zároveň. Prostě Malickova škola :-). ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Aby najväčšia herecká hviezda tohto filmu aj rozprávala, si evidentne jeho rozpočet nemohol dovoliť. Miestami pekelne lacne, až amatérsky vyzerajúci opus. Extrémne pomalý a zadumaný, monštrózne atmosférický. Na to, že sa v ňom prakticky nič nedeje; a na to, ako je to nič zdĺhavé, je až neuveriteľné, ako dokáže udržať divákovu pozornosť a zvedavosť, čo bude ďalej. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (18)

  • Film sa skladá zo šiestich na seba nadväzujúcich častí. (Johnny.ARN)
  • Mads Mikkelsen a režisér Nicolas Winding Refn sú starí kamaráti. Refn sa nechal počuť, že najmä preto dostal hlavnú úlohu práve Mikkelsen. (m.a.t.o.)
  • Počas post-produkcie filmu sa režisérovi narodila druhá dcéra. (m.a.t.o.)

Související novinky

Ryan Gosling dupne na plyn

Ryan Gosling dupne na plyn

17.02.2010

Jeden z nejslibnějších hollywoodských mladíků, který třeba v Anthonyho Hopkinse, by už potřeboval tučný komerční hit. Možná se jím stane noirová akční kriminálka Drive, ve které Gosling nahradil… (více)

Reklama

Reklama