Reklama

Reklama

Barbar

Trailer 2

Obsahy(1)

V dobách, kdy křesťanská víra téměř nedosahovala k hranicím Skandinávie, byl po dlouhých letech žaláře osvobozen němý muž, divoký barbar. Neznal svůj původ, ani cíl. Říkali mu One-eye. Ocitl se na lodi uprostřed neprostupných mlh severního Atlantiku, která směřovala na západ, vstříc břehům neprobádané Ameriky, snad i bájné Valhally. Po vzoru starých pohanských bohů objevuje One-eye svou pravou podstatu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (485)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Obraz hodný prezentací dokonalosti moderních televizí v rukou dánského Terence Malicka (nebo jeho dánského syna? Raději bych nededukoval o dánských asistentkách Terence:)). Vizuální krása, která není podpořená tou zvukovou, ale dává hodně prostoru pro milovníky dlouhých záběrů, zpomalených zabíjení a neskutečně charismatického Madse Mikkelsena. Bohužel stejně jako v případě Bronsona, hrál tenhle film na trochu jiné noty, než bych si přál. Možná i proto jsem dvakrát usnul (to víte, noc, nulová hudba, dlouhé záběry, příroda...) a druhou půlku v podstatě protrpěl. Ovšem proti gustu ... PS: po první půlce bych šel možná i do pěti, ale nakonec velmi slabé 3* ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Zvláštne, mystické, magické rozprávanie predovšetkým v obrazoch je príbehom jednookého nemého zabijáka alebo príbehom malého chlapca, ktorý vďaka nemu prežil smrtonosné dobrodružstvo, aby o ňom mohol podať svedectvo... Je to silný zážitok, ktorý sa ťažko pretavuje do slov. Monumentálne zábery prírody sa prepletajú s naturalistickými scénami zabíjania v snahe prežiť.. alebo v snahe o čokoľvek iné. Šírenie novej viery, zachovanie tej starej. Zachovanie zdravého rozumu alebo naopak presadenie šialenstva. Myšlienkový výsledok je mnohovrstevne symbolický a zároveň atavisticky jednoduchý. Zabi, ži a zomri. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tesil jsem se na nejaky drsny vikingsky fantasy, sice trailer moje ocekavani trochu zchladil, nicmene hlasky typu Valhalla + Jednooky = Loki a ostatni bozi me zase naladily. Jenze tohle zadny drsny vikingsky fantasy neni, Refn se podivanou nesnazi divakovi nijak ulehcovat a i pres tema to spis pusobi jak nejaka intousarna. Mame tu sice spinavy, zarostly, drsny chlapky v cele s jednookym krutackym Madsem, ktery se obcas porvou v docela brutalnim stylu, ale krev je bohuzel viditelne digitalni a stejne bych film neoznacil za drsnej nebo snad syrovej. Mame tu proste hromadu anonymnich chlapku, ktery se poflakujou po travnatejch kopcich, obcas nekdo z nich chcipne, jednou za cas nekdo pronese jednu dve vety a jinak veskerej dej vyplnujou dlouhy, skoro staticky zabery, jak kdyby vzdy reziser rek: "Ty si stoupni sem, ty tam a koukej do dalky.", pak popojdou o par metru a zas to samy, navic kazdej zaber trva asi tak petkrat dyl nez je potreba. Nepomaha tomu ani hudba, ktery moc neni a navic se sklada jen z bubnovani a zvuku a co se tyce zvuku obecne, ty kolikrat uplne chybi. Proste hodina a pul o tom, jak banda chlapku cumi a chodi, navic s pekne debilnim koncem. Takle si fantasy proste nepredstavuju. Na druhou stranu, i kdyz se absolutne nic nedeje, tech 90 minut se da docela dobre prezit a nejaka nuda k posrani se dostavi jen misty. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Živočišný chlapák Mads na řetězu, co víc může primitivní žena od filmu chtít. Jenže jakmile se odpoutá, primitivní žena se začíná ošívat, začne si všímat zvláštně laciných filtříků a dialogů jak z chtěného béčka. Ale pořád tomu filmu od toho relativně šikovného režiséra a s tim oblíbenym hercem fandí, i když úplně chápe, proč to někomu může přijít jako naprostá píčovina. Líbí se jí vyhrocené situace, které téměř nedávají smysl, líbí se jí podivně neproniknutelná atmosféra, líbí se jí i zachycená příroda, kterou by nejradši sevřela mezi stehny jako jednookou hlavu. Film ale končí a primitivní žena se cítí nedodělána. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Tuším, že to bylo v Pulp Fiction, kde jedna postava řekne (parafrázováno): "Tvoje p*del pozná středověk." A středověk v tomto filmu je peklo. Temná atmosféra a špinavost, přesně takhle má vypadat středověk, žádné hollywoodské načančání. Herci bez debat skvělí, hlavně tedy Mads Mikkelsen, který vůbec nepotřebuje promluvit. Dále stojí za pozornost představitel malého chlapce Maarten Stevenson. Film se krom jiného může pochlubit i skvělou kameru, jež obraz snímala na formát RED ONE. Fungovalo to výborně. Neméně skvělá je i režie Nicolase Windinga Refna (Bronson), který se inspiroval prací Terrence Malicka a Andreje Tarkovského. Je tedy nutno počítat s pomalým temporytmem, ale po skončení se divák bude cítit očištěn a bude mít pocit, že právě viděl něco mimořádného. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (18)

  • Prvá veta zaznie až v siedmej minúte. (Johnny.ARN)
  • Film sa skladá zo šiestich na seba nadväzujúcich častí. (Johnny.ARN)
  • V celom filme nemá Mads Mikkelsen žiaden dialóg. (m.a.t.o.)

Související novinky

Ryan Gosling dupne na plyn

Ryan Gosling dupne na plyn

17.02.2010

Jeden z nejslibnějších hollywoodských mladíků, který třeba v Anthonyho Hopkinse, by už potřeboval tučný komerční hit. Možná se jím stane noirová akční kriminálka Drive, ve které Gosling nahradil… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno