Reklama

Reklama

Barbar

Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

V dobách, kdy křesťanská víra téměř nedosahovala k hranicím Skandinávie, byl po dlouhých letech žaláře osvobozen němý muž, divoký barbar. Neznal svůj původ, ani cíl. Říkali mu One-eye. Ocitl se na lodi uprostřed neprostupných mlh severního Atlantiku, která směřovala na západ, vstříc břehům neprobádané Ameriky, snad i bájné Valhally. Po vzoru starých pohanských bohů objevuje One-eye svou pravou podstatu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (485)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tesil jsem se na nejaky drsny vikingsky fantasy, sice trailer moje ocekavani trochu zchladil, nicmene hlasky typu Valhalla + Jednooky = Loki a ostatni bozi me zase naladily. Jenze tohle zadny drsny vikingsky fantasy neni, Refn se podivanou nesnazi divakovi nijak ulehcovat a i pres tema to spis pusobi jak nejaka intousarna. Mame tu sice spinavy, zarostly, drsny chlapky v cele s jednookym krutackym Madsem, ktery se obcas porvou v docela brutalnim stylu, ale krev je bohuzel viditelne digitalni a stejne bych film neoznacil za drsnej nebo snad syrovej. Mame tu proste hromadu anonymnich chlapku, ktery se poflakujou po travnatejch kopcich, obcas nekdo z nich chcipne, jednou za cas nekdo pronese jednu dve vety a jinak veskerej dej vyplnujou dlouhy, skoro staticky zabery, jak kdyby vzdy reziser rek: "Ty si stoupni sem, ty tam a koukej do dalky.", pak popojdou o par metru a zas to samy, navic kazdej zaber trva asi tak petkrat dyl nez je potreba. Nepomaha tomu ani hudba, ktery moc neni a navic se sklada jen z bubnovani a zvuku a co se tyce zvuku obecne, ty kolikrat uplne chybi. Proste hodina a pul o tom, jak banda chlapku cumi a chodi, navic s pekne debilnim koncem. Takle si fantasy proste nepredstavuju. Na druhou stranu, i kdyz se absolutne nic nedeje, tech 90 minut se da docela dobre prezit a nejaka nuda k posrani se dostavi jen misty. ()

Xmilden

všechny recenze uživatele

Nevím co si mám o filmu myslet a tak raději nehodnotím. Obrázky + hudba na velice špičkové úrovni. Děj kravský, nemá to pro mě hlavu ani patu. Mads Mikkelsen jako excelentní zabiják, který skutečně za celou dobu nepromluví, přestože jsem visel na jeho rtech, ty se ovšem nepohnuly. K filmu jednoznačně nevím jak se mám postavit, buď byl geniální anebo prostě nesmyslný. Tuším první variantu. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se těšil jako Viking do Valhally. Teď, když Valkýry konečně přiletěly, mám chuť nacpat jim tohoto křížence Nového světa a Tenké červene linie do recta jejich okřídlených koní! Když se rozdávala přeceňovaná umělecká nuda, stál pan Refn ve frontě ihned za panem Malickem. Až na dva páry opravdu vypečených scén (4!!) jsem dostal v podstatě soubor statických fotografií zasněně do dáli čumících Vikingů, kteří cca. v desetiminutových intervalech změní lokaci a pronesou něco esoterického. Jo, a když už tady mluvím o prdeli, tak pozadí těchto fotografií je vskutku uhrančivé a čarokrásné (proto ta hvězda). Pokud si však ještě dobře pamatuju, tento film se nejmenuje "National Geographic rising" ... Hoši z filmové teorie ale bezesporu opět pocítí ono příjemné pnutí mezi krkem a koleny provázené neodolatelným nutkáním hledat v hovně nestrávené zbytky. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to zaujímavý dobrodružno-historický film z dánskej produkcie. Má celkom dobrý príbeh o nemom bojovníkovi, ktorý je už dlho v zajatí, kde je často nútený bojovať v súbojoch na život a na smrť a doteraz nespoznal premožiteľa. Ale keď sa mu podarí utiecť, pridá sa k nemu chlapec, cestou narazia na skupinu kresťanských vojakov a spolu putujú do vzdialených oblastí. Spracovanie ale pôsobí až príliš rozporuplne. V tomto filme prakticky nejde o žiadny dej, ten je úplne jednoduchý, tvorcovia si zvolili pomalý poetický štýl, čo ale rozhodne nie je zápor, práve naopak a prvú tretinu filmu som bol úplne nadšený, každý záber, pohľad alebo čokoľvek iné je prakticky dokonalé, ale potom sa to začne výrazne kaziť, stále sa ešte nájde plno vydarených scén, ale úvodnej tretine sa to už nevyrovná a čo je horšie, už sú tu aj časti, ktoré mi nesadli ani trochu. Ale aspoň záver je zaujímavý. Veľkým kladom je akcia, ktorá ma veľmi prekvapila. Samozrejme jej moc nie je, v tomto filme o ňu predsa ani moc nejde, ale je úplne naturalistická a dosť drsná, hlavný hrdina tu nemá s ničím problém a k protivníkom je úplne nekompromisný, takže kľudne niekoho rozseká sekerou alebo aj vyreže črevá a zaujal ma hlavne jeho spôsob zlomenia väzov lanom. Herecké obsadenie je na tom dobre, najväčšiu pozornosť na seba samozrejme strháva hlavný hrdina Mads Mikkelsen, ktorý tu má nesmiernu charizmu a nepotrebuje na to ani jedno slovo, všetci ostatní sú už len vedľajšie postavy, ale s nikým nemám problém. Réžia a technická stránka sú výborné, film má skvelú atmosféru, veľmi dobrú kameru, hlavne spočiatku aj dobre zvládnutú poetiku, dobrá práca. A zaujalo ma aj prostredie. Škoda, keby si celý film udržal úroveň prvej tretiny, tak by som s plným hodnotením pravdepodobne neváhal, táto časť ma úplne dostala, ale potom sa to už len predsa zhoršilo a niekedy aj výrazným rozdielom, čo ma veľmi mrzí. Ale aj tak je to veľmi zaujímavý film, ktorý určite stojí za pozornosť. 72% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Obraz hodný prezentací dokonalosti moderních televizí v rukou dánského Terence Malicka (nebo jeho dánského syna? Raději bych nededukoval o dánských asistentkách Terence:)). Vizuální krása, která není podpořená tou zvukovou, ale dává hodně prostoru pro milovníky dlouhých záběrů, zpomalených zabíjení a neskutečně charismatického Madse Mikkelsena. Bohužel stejně jako v případě Bronsona, hrál tenhle film na trochu jiné noty, než bych si přál. Možná i proto jsem dvakrát usnul (to víte, noc, nulová hudba, dlouhé záběry, příroda...) a druhou půlku v podstatě protrpěl. Ovšem proti gustu ... PS: po první půlce bych šel možná i do pěti, ale nakonec velmi slabé 3* ()

Galerie (20)

Zajímavosti (18)

  • Tržby 30, 638 mil. $. (mahler)
  • Na oficiálnej webstránke sa možno dočítať, že postava Madsa Mikkelsena sa volá Harald. Pritom vo filme ho každý oslovuje One-eye (Jednooký). (m.a.t.o.)
  • Rozpočet filmu byl 39 000 mil. DDK. (mahler)

Související novinky

Ryan Gosling dupne na plyn

Ryan Gosling dupne na plyn

17.02.2010

Jeden z nejslibnějších hollywoodských mladíků, který třeba v Anthonyho Hopkinse, by už potřeboval tučný komerční hit. Možná se jím stane noirová akční kriminálka Drive, ve které Gosling nahradil… (více)

Reklama

Reklama