Reklama

Reklama

Barbar

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V dobách, kdy křesťanská víra téměř nedosahovala k hranicím Skandinávie, byl po dlouhých letech žaláře osvobozen němý muž, divoký barbar. Neznal svůj původ, ani cíl. Říkali mu One-eye. Ocitl se na lodi uprostřed neprostupných mlh severního Atlantiku, která směřovala na západ, vstříc břehům neprobádané Ameriky, snad i bájné Valhally. Po vzoru starých pohanských bohů objevuje One-eye svou pravou podstatu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (485)

verbal 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se těšil jako Viking do Valhally. Teď, když Valkýry konečně přiletěly, mám chuť nacpat jim tohoto křížence Nového světa a Tenké červene linie do recta jejich okřídlených koní! Když se rozdávala přeceňovaná umělecká nuda, stál pan Refn ve frontě ihned za panem Malickem. Až na dva páry opravdu vypečených scén (4!!) jsem dostal v podstatě soubor statických fotografií zasněně do dáli čumících Vikingů, kteří cca. v desetiminutových intervalech změní lokaci a pronesou něco esoterického. Jo, a když už tady mluvím o prdeli, tak pozadí těchto fotografií je vskutku uhrančivé a čarokrásné (proto ta hvězda). Pokud si však ještě dobře pamatuju, tento film se nejmenuje "National Geographic rising" ... Hoši z filmové teorie ale bezesporu opět pocítí ono příjemné pnutí mezi krkem a koleny provázené neodolatelným nutkáním hledat v hovně nestrávené zbytky. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Živočišný chlapák Mads na řetězu, co víc může primitivní žena od filmu chtít. Jenže jakmile se odpoutá, primitivní žena se začíná ošívat, začne si všímat zvláštně laciných filtříků a dialogů jak z chtěného béčka. Ale pořád tomu filmu od toho relativně šikovného režiséra a s tim oblíbenym hercem fandí, i když úplně chápe, proč to někomu může přijít jako naprostá píčovina. Líbí se jí vyhrocené situace, které téměř nedávají smysl, líbí se jí podivně neproniknutelná atmosféra, líbí se jí i zachycená příroda, kterou by nejradši sevřela mezi stehny jako jednookou hlavu. Film ale končí a primitivní žena se cítí nedodělána. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Mě osobně přijde, že tomuhle filmu nelze dát jiné hodnocení, než buď odpad!, a pak tři nebo pět hvězdiček. Neboť úplně živě vidím, jak někdo při závěrečných titulcích znechuceně mávne rukou a odsoudí snímek do horoucích pekel (tipuji ženy a milovníci akčních filmů), další připlácne Refnovi tři hvězdičky za "nádherné obrazy, skvělého Mikkelsena, ale nezáživný děj", no a my ostatní se po uplynutí spirituálně laděného napůl-eposu poškrábeme na čele a od boku vystřelíme maximální hodnocení. A je to. Valhalla Rising je umělecká fantasy pro malou skupinku lidí, kteří znají požitek plynoucí z natáčení dechberoucích obrazů. Vizuálně je to neopakovatelné (HD), po herecké stránce chvályhodné, a příběhově tíhne k rozčarování. Pak zapadnou kousky skládačky do sebe a spokojený divák (já) má pocit, jako by se právě vrátil z týdenního výletu po severských lesích s hrstkou barbarů po boku. Jako úplně jiný člověk... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Taký kvalitný a intenzívny zážitok som nečakal. Miestami som zvažoval hodnotenie 100% a mysľou mi behalo prirovnanie k veľdielam svetovej kinematografie (Apokalypsa, Stalker). Výsledné nadšenie síce v závere troška zvädlo, ale i tak je to niečo, čo som nevidel možno celé roky. Ak vôbec niekedy. Trvá to len hodinu a pol, no stane sa v ňom toľko vecí, že by sa podľa nich dal nakrútiť štvorhodinový epos za 150 miliónov dolárov. Nakoniec z toho vznikol 96-minútový dánsko-britský film, ktorý je miestami taký komorný, až som tomu nemohol veriť. Paradoxne, práve oná komornosť mu dodáva osobitú a jedinečnú atmosféru. vynikajúci Mikkelsen, čarokrásna príroda a veľmi zaujímavá atmosféra "novoobjaveného nového sveta, v ktorom akoby ešte nikto nežil, len zvieratá". ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Film k zamyšlení. Velmi procítěný film! Říkejte si tomu filosofie, melancholie, art atd. ..., ale myslím si, že tenhle film je o tom, o čem už dlouho přemýšlím, a to je to, že bychom se měli dál vyvýjet a nechat tady nějaký odkaz naším potomkům, ať se mohou vyvýjet zase dál oni. Je to normální proces už od počátku vesmíru. Možná tenhle film nemá žádný scénář, ale to je úplně jedno. Důležité je, co nám říká. Důležité jsou emoce. To jak se režisér vcítil do postav je neuvěřitelné a scénář by to možná i spíše zkazil. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (18)

  • Film měl premiéru 4. září 2009 na MFF v Benátkách. Premiéra v Dánsku byla 31. března 2010. (mahler)
  • Rozpočet filmu byl 39 000 mil. DDK. (mahler)
  • Na oficiálnej webstránke sa možno dočítať, že postava Madsa Mikkelsena sa volá Harald. Pritom vo filme ho každý oslovuje One-eye (Jednooký). (m.a.t.o.)

Související novinky

Ryan Gosling dupne na plyn

Ryan Gosling dupne na plyn

17.02.2010

Jeden z nejslibnějších hollywoodských mladíků, který třeba v Anthonyho Hopkinse, by už potřeboval tučný komerční hit. Možná se jím stane noirová akční kriminálka Drive, ve které Gosling nahradil… (více)

Reklama

Reklama