Reklama

Reklama

Pontypool

  • Kanada Pontypool (více)
Trailer

Psychologický thriller, v němž smrtící virus prostupuje městečkem v Ontariu. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (211)

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Pontypool mi udělal nedávno velkou radost. Originálních nápadů je v hororech jako šafránu a tady se z této vzácné bylinky uvařil velmi chutný čaj. Největším trumfem je (kromě nápadu za milión) herec Stephen McHattie. Představitel Granta je pro mě obrovské zjevení. Verbální projev herce ještě nikdy nebyl tak cool. Kombinace chrapláku Nicka Nolteho a znechucenosti Mickeyho Rourkea dává dohromady hlas, který nedostanete z hlavy minimálně měsíc a budete viset na každém slovíčku, které tento bonviván pronese. Je obrovskou škodou, že všechny trumfy jsou zase jednou vystřílené v první polovině sympaticky krátkého filmu a Pontypool doklouže ke konci přece jenom pomaleji, než by bylo zdrávo. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Originální horůrek o nákaze, která se šíří velmi zajímavé. Pontypool je sám o sobě velmi zajímavý a dopomáhá k tomu charizmatický hlas hlavního představitele, který i sympaťák. I když se zdá, že se může jednat o nezajímavou věc, Pontypool má co do sebe a nebýt velmi legračního konce v titulcích, byly by to čtyři. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zvolit netradiční formát u tradičního žánru je jistě chvályhodné, ale originalita automaticky neznamená kvalitu. A Pontypool je toho důkazem. Jedním slovem nuda. Hodinu sedí trojice lidí v rádiovém studiu, kam jim přicházejí zprávy a vzrůstajícím násilí ve městě. Hodinu pořád to samé dokolečka. Pak se začne něco dít, ale jen na pár okamžiků. Pak se vše zase vrátí k mikrofonům a vysílání pokračuje jen s tím rozdílem, že reportér vysílá do světa snůšku nesmyslů, jimiž se snaží nemrtvé ukecat. Naprosté zklamání. 10% ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý kousek... Dá se říct film o zombies, ve kterém, víceméně, žádné zombies neuvidíte... Celý se odehrává v rádiu s pár herci... Nevěřil jsem, ale atmosféra je výborná, pointa docela zajímavá, ale co celý snímek vyzdvihuje o několik tříd výš, je výborný výkon Stephena McHattieho... O jeho hlase se mi snad bude i zdát... Nelze než doporučit... Jo a je zbytečné číst obsah filmu, LIVINGDEAD ho asi neviděl, protože by nemohl psát takové blbosti... ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Pontypool se mezi žánrovou směsicí filmů o zombies určitě neztratí. S docela originálním námětem se probíjí i přes značnou dávku nudných keců v obligátním půlhodinovém seznámení, v němž se divákovi představují hlavní postavy, které si musí navíc oblíbit, aby následně vynikla ta správná požadovaná atmosféra opuštěného rádia uprostřed nakažlivé epidemie, která mění lidi v psychopatické jedince. U mě se to povedlo tak na polovic - Stephen McHattie je sice sympaťák a svoji roli zvládá výborně, ale do atmosféry mi bohužel zasahoval hodně užvaněný scénář, díky jehož třídění velkého množství slov na zbytečná a užitečná, jsem nebyl vždy v pozoru. To se mi nevyplatilo o odnesl jsem to mírnou dezorientací. 65% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Scenárista Tony Burgess si vo filme strihol rovnomenné cameo, konkrétne v scéne so živou hudbou v rádiu. (BlackTom)
  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (BlackTom)

Reklama

Reklama