Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poklidný předměstský život dobře situované rodiny Brewerových nečekaně rozvrátí šokující smrt staršího syna Bennetta. Otec, matka i mladší bratr se s náhlou ztrátou blízké osoby snaží vyrovnat každý po svém, dobrovolnou izolovanost jejich paralelních světů však „naruší“ Bennettova nová přítelkyně. Je pevně rozhodnuta dozvědět se více o mladíkovi, se kterým ji pojila krátká, ale intenzivní romance. Debutující Shana Festeová natočila nečekaně vyzrálou studii o vyrovnávání se s bolestí, aniž by sklouzla k povrchnímu sentimentu. Její intenzivní psychologický vhled pod zdánlivě idylický povrch středostavovské rodiny byl inspirován dramatem Roberta Redforda Obyčejní lidé. Skvělým Susan Sarandonové a Pierci Brosnanovi v rolích rodičů se svým hereckým výkonem přinejmenším vyrovná jedna z nejtalentovanějších hereček současnosti, Britka Carey Mulliganová. [44. MFFKV 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (118)

adriane9 

všechny recenze uživatele

Ačkoli ve mě film i druhý den stále pracuje, nebylo to ono.. Prostě Pierce se mi na roli v dramatu nehodí ani jindy skvělá Suzan mě neoslovila.. Opravdu nejlepší role pro mě byl bratr Bennetta,konkrétně jeho proslov při posledním sezení ve skupině.V dnešní době je už dost filmů o smrti dítěte a o rodičovském vyrovnání se, tenhle snímek byl ale jeden z těch slabších...Vypínám film a vím,že do dvou dnů na něj zapomenu, protože byl tak nějak normální.. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, ale toto téma už jsme viděli tolikrát a já jsem se nemohla zbavit pocitu, že jsem to někde viděla už i lépe. Film s naprosto předvídatelným dějem, naprosto bez jakéhokoliv překvapení. Ta závěrečná klasická část už mi upřímně vadila. Mě film lehce zklamal a je to škoda, protože herecké výkony jsou vážně dobré. Carey Mulligan má opravdu velký talent a jednou by z ní mohla být velká herečka. ()

Reklama

Tomyfrok 

všechny recenze uživatele

Velmi rozporuplný film. Na jednu stranu jsem se mohl nechat citově vydírat, pominout veškeré nedokonalosti a vesměs bych byl potěšen, na tu druhou zde ale převládá velmi nevěrohodné zpracování postav vedoucí až přehrávání, které nějak nedokáži překosnout. Naštěstí nemám osobní příběhovou zkušenost, nicméně tomuto podání příliš nevěřím. Přestože to na papíře všechno mohlo vypadat skvěle: rodině zemře milovaný syn (ano, viděli jsme již stokrát, ale nevadí), matka se zhroutí, otec je rádoby nad věcí, mladší bratr dokonce jako by ožil... a jako bonus se do rodiny nastěhuje osmnáctiletá dívka, která se zemřelým synem stihla otěhotnět a nemá kam jinam jít. A tak se během několika měsíců vyrovnávají se ztrátou každý po svém. Zde jsou právě nejhorší ty dějové zvraty ovlivěné náhlou změnou v chování všech členů rodiny, jen aby se film nějak vyvíjel a doběhl do cíle. Možná mi trochu vadilo herecké obsazení - Brosnan, Sarandon ani Simmons k sobě moc nepasovali -, možná na mě už tyhle na tragéeii založené citovky neplatí. The Greatest přesto rozhodně nezatracuji, jen nebudu cílovkou a objektivně bych musel dát nejspíš palec trochu výš. Za sebe však můžu zůstat při zemi. (45 %) ()

Rokle 

všechny recenze uživatele

Netušil jsem o co půjde, takže jsem byl docela slušně šokován "překvapivým" začátkem. Zpočátku jsem si užíval ono vypořádání s nastalou prekérní situací. Ke konci se však snímek stočil do zbytečně přehnané podoby - "vyřešíme vše mávnutím proutku" - což mě dost naštvalo. Nejlépe ze všeho vychází mladé osazenstvo. Brosnanův pláč mi přišel hodně nevěrohodný. ()

suicide 

všechny recenze uživatele

Zajímavé rodinné-komorní drama, Chování některých lidí po ztrátě blízkého lčověka může být na palici - někdo chce s až patologickou zvědavostí vypátrat poslední sekundy před smrtí, někdo předstírá, že se nic nestalo. Jiný zas začne mrtvého nenávidět a poslední je na prášky z těch lidí, jak jsou na prášky. Na první pohled možná deformovaný pohled, ale mně přišel snímek až mrazivě reálný. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Spisovateľka a režisérka v jednej osobe Shana Feste písala scénar tri mesiace, zatiaľ čo pracovala ako opatrovateľka v Južnej Kalifornii. (EleKtris)
  • Celosvětová premiéra proběhla 17. ledna 2009 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama