Reklama

Reklama

Fish Tank

Trailer 2

Obsahy(1)

Patnáctiletá Mia (Katie Jarvis) žije se svou matkou a mladší sestrou obyčejný život, který se ale změní, když si její matka domů přivede nového přítele. Connor (Michael Fassbender) pracuje jako ochranka, je milý, sexy, štědrý, zábavný, zajímá se o Miu a její sestru. Díky tomu všemu se Mia "rozzáří" a bude jen otázkou času, jestli bude i něco víc. (j.o.j.o.)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (314)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Britská sociální dramata prostě můžu. Nejsou pro každého, ale jejich fanoušky Fish Tank nadchne. Škoda jen pomalejšího tempa zejména ze začátku. Je i trochu škoda, že hlavní hrdinka není herecky příliš výrazná a velkou část snímku si tak pro sebe krade jako vždy výtečný Michael Fassbender ve vedlejší roli. ()

asLoeReed 

všechny recenze uživatele

Dynamický, atraktivní film (s velmi fotogenickou herečkou, ale.. je to vlastně Ewa Farna, což?), ze kterého úplně bouchá energie. Po formální stránce výborně pracuje s tempem (takové rytmické vlny, je to vlastně taneční film, nechtělo se vám úplně hýbat...?). Nátlak pohybu. Při cerém aroma to je asi nejvíc sexy film roku. Rachitický Michael Fassbender se oklepal z Hladu a tady úřaduje. ()

Reklama

poz3n 

všechny recenze uživatele

Typické britské sociální drama zabalené do vizuálně zajímavého pojetí 4:3. Naneštěstí, hlavní představitelka je obrovská kráva, která dělá jednu botu za druhou a těžko si získává divákovy sympatie. Ač mi tedy Fish Tank nepřišel jako špatný film, zanechal ve mě podivnou nesympatickou pachuť právě především kvůli hlavní hrdince. 6/10 ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Nuda. Fish Tank mladej talentovanej režisérky Andrei Arnold predstavuje ďalší príspevok do britského žánrového rodinného striebra. Sociálna dráma natočená na ručnú kameru nie je nepodobná takmer dokumentaristickému štýlu bratov Dardennovcov, no predsa je o niečo „filmovejšia“. Za povšimnutie stojí nádherná a veľmi farbistá výtvarnosť hĺbkových obrazov, mimoriadne silné výkony Katie Jarvis a vždy spoľahlivého Michaela Fassbendera. Naďalej mám však smerom k obsahu niekoľko výhrad. Prvá je subjektívnejšia a pramení z toho, že som a) ešte pred koncom prvej polhodiny poznal konflikt, ku ktorému dej smeruje a za b) niekde v polovici som sa večnej rozhorčenosti a arogancie postáv presýtil, prestal im veriť slovník i chovanie a už do konca ho vnímal ako hrané. Druhá je objektívnejšia a spočíva v tom, že Arnoldová až na pár metafor neprináša nič nové a pre Miino konanie nemá iné, než obligátne vysvetlenie „takí predsa tínedžeri sú“. A dve hodiny mi prišli skutočne priveľa, to isté by šlo vyrozprávať s väčšou intenzitou i na ploche 90 minút, ktorá je pre tento žáner ostatne častým štandardom. O nijak zlý film sa ani napriek tomu nejedná. 70% ()

Anchi 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem vlastně vůbec netušila na co to koukám - holka, žijící vcelku v patetických poměrech, nevychovaná, drzá. Moc jsem nechápala tu mentalitu, ale o to víc jsem čuměla s držtičkou i očima dokořán. Velmi silný zážitek. // S odstupem jednoho dne zvyšuju počet hvězd na maximum, protože tohle byla fakt emoční bouře. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (4)

  • Jedná se o první film Katie Jarvis, jež hraje Miu. Vedoucí castingu si jí všiml na vlakové stanici při hádce s jejím přítelem a nabídl jí roli. (Teebo)
  • Ceny: MFF Cannes 2009: Cena poroty, BAFTA 2009: výjimečný britský film, Britské nezávislé filmové ceny 2009: nejlepší režie, nejslibnější herecký nováček (Katie Jarvisová), MFF Chicago 2009: Zvláštní cena poroty, nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli (Michael Fassbender), MFF Edinburgh 2009: nejlepší britský herecký výkon (Katie Jarvisová). [LFŠ 2010] (Krouťák)
  • Film byl točen chronologicky a herci měli k dispozici vždy jen část scénáře, podle které se točilo nadcházející týden - žádný z herců neznal vývoj jejich postav v pozdější části filmu. (Teebo)

Související novinky

100 nejlepších filmů režírovaných ženami

100 nejlepších filmů režírovaných ženami

28.11.2019

Redakce BBC Culture nedávno požádala 368 filmových expertů z 84 různých zemí, aby jí pomohli vybrat 100 nejlepších snímků všech dob režírovaných exkluzivně ženami. Anketa probíhala tak, že každý… (více)

Andrea Arnold prozkoumává Ameriku

Andrea Arnold prozkoumává Ameriku

11.05.2014

Jméno Andrea Arnold není mezi širším publikum příliš známé, ale ve festivalových kruzích jde možná o nejuznávanější ženskou autorku současnosti. Držitelka Oscara za krátkometrážní film Vosa oslnila… (více)

Reklama

Reklama