Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladá inžinierka Sam Walczaková len nedávno doštudovala na technickej univerzite. Na oslave promócií jej dá otec, majiteľ demolačnej firmy, svojský dar – má dohliadnuť na demoláciu starej budovy, ktorá je doslova uprostred ničoho. Ak akciu dovedie do úspešného konca, stane sa jeho partnerkou. Sam teda odcestuje do vzdialenej lokácie, aby riadila na demolačné práce domu Malestrazza, ktorý je pomenovaný podľa svojho architekta. Čoskoro však odhalí hrozné tajomstvo, ktoré záhadný dom skrýva. Jeho bývalí nájomníci sa totiž stali obeťami brutálneho vraha, ktorý ich zaživa pochoval v stenách domu. Teraz musí byť pred zabijakom o krok napred, inak skončí ako jeho predchádzajúce obete... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (63)

Cortesz 

všechny recenze uživatele

Tak fajn, námět je možná místami originální, ale mě celková pointa jako taková vedla k tak nízkému hodnocení. Film dokázal být hodinu docela atmosférický, vypadalo to na slušnou duchařinu, i když to bylo velice nudné, ale zvrat a pointa v poslední půlhodině mě maximálně zklamali, jde sice o docela originální pointu, ale mě za boha neuchvátila, spíše rozesmála. Dvě hvězdy dávám za slibně rozjetou první půlku se sympatickými hereckými projevy a za skvělý exteriéry. ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Úvodná scéna v ktorej zamurujú malé dievčatko je asi najúdernejšia z celého filmu. Je síce pravda, že ústredná myšlienka v ktorej každú stavbu, ktorá by mala pretrvať veky treba vystužiť zamurovaním ľudského utrpenia a smrti znie sľubne, avšak využitie jej potenciálu je slabé. Film postráda tempo a snaha o depresívnu a ponurú atmosféru vychádza tak na 50 percent. Na záver je ale nutné poznamenať, že budova vyzerala naozaj dobre a tak film prepásol svoju šancu zaradiť sa k lepšiemu priemeru. 40 % ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nápad slušný a je pro mě plus, že se nejedná jen o tupou duchařinu. Prostředí samotné budovy je dělané jak pro strašidla, tak pro psychopaty a další žánrové potvory, herci jsou také OK a Gilles Paquet-Brenner má na kontě pár slušných kousků. Jenže ani tohle všechno není nic platné, když je celkové zpracování nudné, temné interiéry jsou absolutně nevyužité a o nějaké atmosféře, jakékoliv, si člověk může nechat jenom zdát. Díky tomu všemu vyplavaly v celé kráse i logické díry a dějová návazost tu také dost haprovala. Jedním slovem bída, ale na TV Barrandov, by to mohl být film pro prime time. 10% ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Námět nebyl špatný. Jedná se o originální nápad, který mohl nabídnout opravdu hodně. Muselo by se však udělat několik věcí diametrálně jinak. Především naprosto překopat nezajímavé herecké obsazení! Dále, přidat alespoň nějakou atmosféru! Buďto pokusy o erotično vypustit, nebo je udělat alespoň minimálně vzrušující. Kdyby se vše dělalo pořádně, jednalo by se o jeden z lepších hororových thrillerů. Bohužel, Paquet-Brenner to neudělal vůbec dobře. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Zvenčí dobrý dům plný tajemství, ale ta pointa mi moc nesedla a poslední půlhodinka byla docela uspávající nuda. Zpočátku dobře atmosféricky a tajemně rozjeté, až jsem si říkal, že být to trošičku bizarnější, v literární podobě by se to hodilo do Barkerových Knih krve, posledních 30 minut to ale celé pokazilo. Docela jsem u nich pospával a únavou to zcela určitě nebylo. Líbila se mi hlavní hrdinka (respektive Mischa Barton), nejen vzhledově, ale vyzařovalo z ní něco sympatického. A samozřejmě Deborah Kara Unger. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Ptáčci v bytě staré paní se jmenují Howard a Carter. Howard Carter byl objevitelem Tutanchamonovy hrobky a údajně si tehdy s sebou do Egypta vzal stejný druh ptáčka - zlatého kanárka. (fiLLthe3DD)
  • Natáčelo se v Regině (Saskatchewan, Kanada) a okolí. (IDžOR)
  • Film je adaptací bestseleru 'Les Emmurés' spisovatele Serge Brussola, označovaného jako 'francouzský Stephen King'. (IDžOR)

Reklama

Reklama