Reklama

Reklama

Nebezpečný parazit je mezi námi! Musí se zničit ještě dříve, než zasáhne celou civilizaci. A je jen jeden způsob, jak ho zničit - vypálit celý povrch Země. (oficiální text distributora)

Recenze (188)

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Ekologické hororové sci-fi o globálním oteplování. Pro mě mírné překvapení, jelikož jsem čekal méně a dostal jsem více. Jsem rád, že Val Kilmer nedostal tolik prostoru, je už vážně starý a mladí to za něj odtáhli skvěle. No a představa, že se mi něco přes kůži zavrtá do těla a tam si to žije svým životem a dokonce se i množí, je vážně hnusná a už jen pomyšlení na to, je pro mě horší než smrt. Nesouhlasím s místními "odborníky", co hned kritizujou téma, že je omílané, nebo herce, že neumějí hrát, stupidní dialogy atd. To tady rozhodně neplatí. Já se skvěle bavil a bez obav mohu dát 4*, aniž bych měl špatné sny a výčitky svědomí. 70% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Thaw, připomíná to zvuk, jako když člověka natahuje a to v případě tohoto filmu není úplně od věci. Když před očima defilují breberky, zavrtávají se do kůže a z lidí dělají nekrotizující trosky, může to vést ke vzedmutí žaludečních šťáv do krku. Je tady však jeden aspekt ještě nechutnější, než prehistoričtí brouci: herecké obsazení. Dospělé osazenstvo je prostě akorát nevýrazné a ani nemá moc příležitostí se projevit. Možná naštěstí - takový Val Kilmer je oteklý, jako by měl zvlášť těžkou alergickou reakci na pobodání hmyzem... zřejmě mu imponuje osud Marlona Branda nebo Elvise: skončit jako pořádná hrouda špeku. Nejhorším grcancem jsou nicméně ti, co na obrazovce stráví nejvíc času: omladina. Takové panoptikum nesympatických fracků museli borci z castingu dlouho hledat. K tomu jim scénář hází klacky pod nohy stupidními dialogy a imbecilním chováním, pojem "logika" je scénáristovi zcela neznámý. SPOILERY: kupříkladu taková amputace končetiny - mládež prohlásí, že se na to musí pořádně připravit. Mohla to být drastická scéna, ale člověk jen užasle vrtí hlavou, protože veškerá příprava spočívala v přinesení ručníku. Krev kupodivu netryská z tepen proudem, jen teče, děvče přikládá ručník a hystericky řve, že je třeba něčím zastavit krvácení. Kluk, co kolem letlampou pálí brouky, všeho zanechá a běží kamsi pro lékarničku... WTF? To je ta pečlivá příprava na amputaci? Já naivně čekala kauterizaci rány ohněm, ale děvčica to zvládla zastavit pouhým ručníkem :-D. A pak v brašně najdou nějaké čmáranice a zraněný je přestane zajímat, však se z toho za pár minut oklepe a může jít zbývající rukou fackovat další idiotsky se chovající hajzlíky (kteří, navzdory karanténě a fóbie z brouků rozestřelí skleněnou výplň dveří... hmyzu se kupodivu zrovna ven z místnosti nechce, tak je spousta času se u dveří prát a hádat). Jste-li navíc odpůrci teorie o globálním oteplování, máte další důvod k ublinknutí. A jak to vlasně dopadlo? Nijak, globálně ohřátí prehistoričtí brouci nebyli eliminováni, tak nás asi brzo sežerou nebo co, to jsem z epilogu nepochopila. Přemýšlela jsem o třech hvězdičkách za průměrný horror, ale jak to tak po sobě čtu... "Thaw" je snesitelný film s obstojnou atmosférou izolace, nic hezčího o něm prohlásit nemůžu. Tohle je krutě promarněný potenciál. 45% ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tak to jste zabili...:) To nejhorší na této sci-fi nejsou ani zdaleka odporní parazitující broučkové, ale příšerný scénář. Tak stupidní dialogy už jsem dlouho neslyšela. Ale možná, že to bylo dabingem. Docela jsem se na Thaw těšila a uvažovala nad tím, že by mohlo jít o průměrně vydařenou podívanou. Od úvodního dialogu otce v podání Vala Kilmera a jeho odloučené dcery, která mu nemůže odpustit, a rozmluvy ve vrtulníku, jsem si říkala, že jde jen o menší přešlapy. To mě však teprve mělo připravit na velké scénáristické "křeče." Co scéna, to nesmyslné dialogy a nelogické a směšné chování postav. Bohužel ani za dobrý námět (představa, že by Vám nějaký takový humus vlezl do těla je dostatečně odpuzující) a slušně se rozvíjející děj, který i přes to všechno neměl nudná místa, nemůžu dát hvězdičku navíc. Tohle prostě nevyšlo. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Kvalitní film. Filmy z tohohle prostředí mám rád a to z důvodů že dokáží navodit atmosféru. Tady sice moc není, ale vynahrazuje to že je film zábavnej digitální červi útočí. Kilmer v roli drsného vědce neměl chybu. A některý scény, neřekl bych gore, ale tak krvavé scény nemají chybu. Zalézání pod kůžy bylo sympatické, stejnak jako rozlejzání červíků. Film občas připomene a cituje Věc, a to hlavně ve scénách kdy postavy neví komu se dá věřit. Postavy jsou jakž takž sympatické a dokonce se i herci snažily. No není to nic extra ale bavil jsem se velmi dobře. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Globální oteplování je prevít a to i přesto, že to náš vševědoucí Vašek vidí jinak. On ovšem neví, že díky tajícím ledovcům se na svět dostanou brouci, kteří způsobili vyhynutí mamutů a teď mají políčeno na lidstvo. Takže scénář dostatečně blbej na to, aby to byla strašná nuda. A to byla. Jediné, co stálo jakž takž za řeč, byli samotní brouci a některé gore scény. Ale to je tak vše. Zklamán ale nejsem, protože jsem vůbec nic nečekal. 20% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie prebiehalo v Britskej Kolumbii v Kanade. (Danny88)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno