Reklama

Reklama

Nebezpečný parazit je mezi námi! Musí se zničit ještě dříve, než zasáhne celou civilizaci. A je jen jeden způsob, jak ho zničit - vypálit celý povrch Země. (oficiální text distributora)

Recenze (188)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

The Thaw je přinejlepším průměrnou variací na legendární Věc, která nevyniká v žádném hledisku a jen omílá provařená klišé, což zároveň rapidně snižuje míru zábavnosti tohoto filmu. Atmosféra je v některých částech celkem obstojná, herci se snaží a některé to gore taky celkem ujde...jinak nic. 50% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film, v ktorom sa takmer hodinu nič nedeje a ktorý nedokáže vydolovať atmosféru ani z arktických oblastí, nemožno nazvať hororom. Zrazu však nastane zlom, veci naberú spád a z niektorých scén nám príde zle, lenže bez navodenia atmosféry je to k ničomu. Nakoniec sa tak jedná o tuctový teen horor s bonusom prítomnosti jednej vyhasnutej hollywoodskej superstar. Keď sa bývalý Jim Morrison musí strápňovať vo filme tak polopaticky prezentujúcom svoje posolstvo, tak si jeho agent nezaslúži nič iné, len jedného poriadneho chrobáka do.....Tak dobre, len do domu. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Varovný sci-fi horror s posláním. Takových je dost, tenhle to ale nijak neskrývá a hrdě se k tomu hlásí, např. prostřednictvím dobře udělaných úvodních titulků. Jenže, jak několikrát zazní ve filmu, stejně je to k hovnu. Největším nebezpečím pro člověka je jen a jen člověk sám. A dobře mu tak. Filmu asi nejvíce škodí starší Akta X a vlastně i The Thing, kterým je to hodně podobné a dá se říci, že to od nich i dost opisuje. Ale koukat se na to dá, dá se u toho i přemýšlet, smát se mu, nebo mu dávat za pravdu. Záleží na které straně stojíte. Asi to chtělo více krve. :-) 2,5* ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Asi poslední dívatelný film, na kterém participoval Val Kilmer. A už to je takové malé vítězství. O to větší vítězství budou svádět mladí hrdinové boj s malým nepřítelem v tomhle téměř atmosférickém hororu. Na konci jara renomovaný evolog se svým týmem zkoumá na Arktidě dopad globálního oteplování na lední medvědy. Brzy se k výzkumnému týmu připojí skupina studentů. Záhy všichni budou čelit společnému nepříteli, který je sice drobný, ale o to zákeřnější. Zdánlivě klidné prostředí se stane teritoriem neznámého druhu prehistorického parazita, který si vybírá člověka za svého hostitele. Nikdo není před ním v bezpečí. S lepším režisérem, než je v podstatě neznámý Mark A.Lewis, se mohlo dosáhnout veselejších výsledků. Herecká parta sestávající převážně z mladých hereckých hvězdiček a jedné zapadlé hvězdy jménem Val Kilmer si vedla dobře, a i když jejich snahu příležitostně kalily pofidérní reakce a připitomělé chování, tak sem dobře zapadli. Vzdáleně bych film přirovnal k slavnému hororu "Věc", ale tohle dokonce pokoukávalo na vyšší metu, než by jeden čekal. Efekty a vyobrazení parazitů bylo poměrně realistické. Také jejich původ nebyl nezajímavě objasněn. A příběh má postupem času houstnoucí atmosféru, která vezme za své v poněkud neukočírovaném závěru. Ve vší snaze přispěchat s něčím originálním se závěr jeví jako nepříliš optimální a vypadalo to, že byl spíše připravený pro největší hereckou hvězdu Val Kilmera, kterého se tvůrci rozhodli co možná nejvíce využít, když už ve filmu účinkoval za pár drobných. Jen na vysvětlenou podotýkám, že v prostřední části filmu Kilmer vůbec nefiguruje a vypadalo to, že příběh už s ním operovat nebude. Lewis není příliš objevný režisérem a většinu času bojoval s vlastní průměrností, ale rozhodně to není až tak nekonstruktivní režisér. Víc než na drastické scény překvapivě vsadil na atmosféru a vykreslení paniky, která mezi nenakaženými a již nakaženými lidmi nastane. Tohle rozhodně byl zajímavý přístup, který příznivce méně drsných hororů nadchne. Uvítal bych však, kdyby si to nehrálo na víc, než to je, nebo na co to má. Je nutno zdůraznit, že režisér nevládl extra originálním rukopisem a mírně opisoval od slavnějších kolegů. Film má pomalejší rozjezd a nijak závratné tempo a působil místy lacině televizním dojmem. Avšak paraziti se rozlézali a zalézali pod kůži tak sugestivně, až si divák kontroloval, jestli náhodou nepřelezli na něj. 60% ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Dal jsem tomu celkem 3 (slovy TŘI) šance. A stejně mi to přišlo hrozně nevýrazné a jako laciná nápodoba troboje Věc/Akta X (slavný díl Ice s broučky)/Cabin Fever. A pocity z toho mám právě jako bych se musel podruhé dívat na ucházející Cabin Fever - jen tohle bylo naprosto nevýrazné. Zbytečná ztráta času. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie prebiehalo v Britskej Kolumbii v Kanade. (Danny88)

Reklama

Reklama