Reklama

Reklama

Nebezpečný parazit je mezi námi! Musí se zničit ještě dříve, než zasáhne celou civilizaci. A je jen jeden způsob, jak ho zničit - vypálit celý povrch Země. (oficiální text distributora)

Recenze (188)

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Ekologické hororové sci-fi o globálním oteplování. Pro mě mírné překvapení, jelikož jsem čekal méně a dostal jsem více. Jsem rád, že Val Kilmer nedostal tolik prostoru, je už vážně starý a mladí to za něj odtáhli skvěle. No a představa, že se mi něco přes kůži zavrtá do těla a tam si to žije svým životem a dokonce se i množí, je vážně hnusná a už jen pomyšlení na to, je pro mě horší než smrt. Nesouhlasím s místními "odborníky", co hned kritizujou téma, že je omílané, nebo herce, že neumějí hrát, stupidní dialogy atd. To tady rozhodně neplatí. Já se skvěle bavil a bez obav mohu dát 4*, aniž bych měl špatné sny a výčitky svědomí. 70% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Příjemná změna oproti akčním horrorům s kokainistickým střihem a epileptickou kamerou, ale kdo nemá rád pomalejší, televizně působící filmy, bude se nudit. Já ani ne. Severský (i tak trochu seversky střídmý) thriller o agresivním glaciálním parazitovi, který se vylíhne z rozmrzlého mamuta a pustí se s chutí do lidí, mě docela bavil. Jen mě trochu zklamal zavádějící "text distributora", který sliboval nějaké vypalování celého povrchu Země. Bohužel se jednalo jen o jednu výzkumnou stanici, takže v žádná globální jatka nedoufejte. Ale i přes tohle zklamání lehce nadprůměrná spokojenost, protože mnohé detaily ze života brouka byly příjemně nechutné. Jen mě dost iritoval hysterický ufňukánek v červené vestě s flintičkou (kterou mu ostatní mohli asi desetkrát bez problémů vzít) a rozmazlená buchtovitá Kilmerova dcera bez hereckého talentu, která zacházela s řeznickým sekáčkem jako s plácačkou na mouchy. A také to celé byla vlastně jen taková ekologická agitka, ke konci už dost otravná. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Asi poslední dívatelný film, na kterém participoval Val Kilmer. A už to je takové malé vítězství. O to větší vítězství budou svádět mladí hrdinové boj s malým nepřítelem v tomhle téměř atmosférickém hororu. Na konci jara renomovaný evolog se svým týmem zkoumá na Arktidě dopad globálního oteplování na lední medvědy. Brzy se k výzkumnému týmu připojí skupina studentů. Záhy všichni budou čelit společnému nepříteli, který je sice drobný, ale o to zákeřnější. Zdánlivě klidné prostředí se stane teritoriem neznámého druhu prehistorického parazita, který si vybírá člověka za svého hostitele. Nikdo není před ním v bezpečí. S lepším režisérem, než je v podstatě neznámý Mark A.Lewis, se mohlo dosáhnout veselejších výsledků. Herecká parta sestávající převážně z mladých hereckých hvězdiček a jedné zapadlé hvězdy jménem Val Kilmer si vedla dobře, a i když jejich snahu příležitostně kalily pofidérní reakce a připitomělé chování, tak sem dobře zapadli. Vzdáleně bych film přirovnal k slavnému hororu "Věc", ale tohle dokonce pokoukávalo na vyšší metu, než by jeden čekal. Efekty a vyobrazení parazitů bylo poměrně realistické. Také jejich původ nebyl nezajímavě objasněn. A příběh má postupem času houstnoucí atmosféru, která vezme za své v poněkud neukočírovaném závěru. Ve vší snaze přispěchat s něčím originálním se závěr jeví jako nepříliš optimální a vypadalo to, že byl spíše připravený pro největší hereckou hvězdu Val Kilmera, kterého se tvůrci rozhodli co možná nejvíce využít, když už ve filmu účinkoval za pár drobných. Jen na vysvětlenou podotýkám, že v prostřední části filmu Kilmer vůbec nefiguruje a vypadalo to, že příběh už s ním operovat nebude. Lewis není příliš objevný režisérem a většinu času bojoval s vlastní průměrností, ale rozhodně to není až tak nekonstruktivní režisér. Víc než na drastické scény překvapivě vsadil na atmosféru a vykreslení paniky, která mezi nenakaženými a již nakaženými lidmi nastane. Tohle rozhodně byl zajímavý přístup, který příznivce méně drsných hororů nadchne. Uvítal bych však, kdyby si to nehrálo na víc, než to je, nebo na co to má. Je nutno zdůraznit, že režisér nevládl extra originálním rukopisem a mírně opisoval od slavnějších kolegů. Film má pomalejší rozjezd a nijak závratné tempo a působil místy lacině televizním dojmem. Avšak paraziti se rozlézali a zalézali pod kůži tak sugestivně, až si divák kontroloval, jestli náhodou nepřelezli na něj. 60% ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Jsem velice znechucen. 1) Broučky - a zejména obrazem, ve kterém ožírají ledního medvěda. To fakt nemusím a bylo to naprosto nechutné a skličující. Dále některé další chutné scény, které u mě vyvolaly fakt dost hnusu. Za to tedy ta hvězda. Byly by klidně i tři, kdyby... (to až za druhé). Jinak sci-fi horrory moc nemám rád, protože se tam jedná prakticky vždy o nějaké nestvůrky (různých tvarů a velikostí), které různými způsoby napadají lidský organismus. Je to pořád na jedno kopyto. 2) Nechutnou propagací zelené ideologie. Proto jen jedna hvězda. A to fakt jen za ty nechutné broučky - jinak by to byl normální odpad. Viz mé komentáře k filmům "Nepříjemná pravda" a "Kdo může za globální oteplování?". Kam chtějí zelení levičáci až zajít? Oni jsou schopni nacpat problematiku globálního oteplování (samozřejmě jen z jejich "pravdivého" pohledu) i do porna. Zde přece nejde o sci-fi film, zde jde o populární propagaci zelené ideologie. Neboť tito komunisté vědí, na co se dnešní mladý člověk dívá. A vědí také, že není zas až tak těžké tímto způsobem dostat mladého člověka na svou stranu. A velice mě mrzí, že se této laciné realizaci zaprodal i Val Kilmer. Co nám vlastně tvůrci chtěli říct? Že pokud nebudeme věřit v globální oteplování zaviněné výhradně člověkem, sežerou nás za trest prehistoričtí broučci? Toto už hraničí s ekoterorismem. A Val Kilmer v tomto "filmu" ekoteroristu představoval, neboť mu nezáleželo, kolik bude obětí díky jeho připravovanému, ohavnému činu. Bylo mu dokonce jedno, že umře i jeho dcera. Chtějí tím tvůrci naznačit, že zelení ideologové jsou už v takové situaci, že musí lidi přimět poslouchat třeba i díky zabíjení? Teroristé také chtějí, aby je Západ poslouchal - proto zabíjejí a je jim jedno, kolik a jakých bude obětí. Takže v tom spatřuji jasnou paralelu. Tito zelení komunisté jsou něco víc než my - obyčejní lidé? Co nám říkají, abychom se na všechno vykašlali a vrátili se do jeskyní? Aby nám potom oni (ti moudří) mohli vládnout? Ať to nejprve udělají oni. Ať začnou šetřit politici. Pak uvidíme i my - obyčejní, "hloupí" lidé. PS: Jo, a letošní zima (leden, únor, březen 2010) je vážným důkazem globálního oteplování. Pořád škrábu přední sklo jak vůl. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Silno uvažujem o kúpe kosmodisku, osvedčenej, niekoľkokrát ocenenej a na dvojnohých ošípaných klinicky testovanej to zdravotnej pomôcke. Z takýchto priemerných filmov totiž nemám zhola nič, akurát tak boľavý chrbát. Ak sa situácia mnou sledovaných filmov dlhodobejšie nezmení, tak budem musieť zobrať to balenie že Kosmodisk Classic Set. Pre istotu. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie prebiehalo v Britskej Kolumbii v Kanade. (Danny88)

Reklama

Reklama