Reklama

Reklama

Včera, dnes a zítra

  • Itálie Ieri, oggi, domani (více)
Trailer
Komedie / Romantický / Povídkový
Itálie / Francie, 1963, 117 min (Alternativní 114 min)

Obsahy(1)

Živočišná Neapolitánka, která se věčnými těhotenstvími brání vězení, bohatá panička z Milána, nahrazující lásku pouhým bezcitným flirtem, či lepší římská prostitutka, do níž se zamiluje mladý seminarista, každá úplně jiná a přesto všechny stejně ženské a okouzlující. Nezapomenutelná Sophie Lorenová v rolích tří naprosto odlišných žen doslova zaplňuje filmové plátno svým neodolatelným ženstvím, jemuž v roli jejích mužských partnerů se stejnou chutí přihrává neodolatelný Marcello Mastroianni. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

classic 

všechny recenze uživatele

3 krát- Sofia Scicolone, a vždy tak trochu inak v poviedkovom filme, na začiatok ako Adelina, starostlivá matka viacerých detí, ktorej hrozí väzenie, aj tak ho na chvíľu okúsi, v strede ako Anna, bonvivánka, ktorá šoféruje luxusný Rolls-Royce, a na záver ako Mara, ľahká žena, do ktorej sa zamiluje budúci farár Umberto... Všade jej robí spoločnosť spoľahlivý Marcello, a režíruje De Sica, ktorý bol najprv excelentný herec, a potom sa stal ešte excelentnejším Pánom Režisérom ! _ Teraz už ako Sophia Loren, ktorá je kus krásnej ženy, že zatancuje pred Mastroiannim dráždivý striptíz, čo určite nie je na škodu veci si to v konečnom dôsledku poriadne vychutnať, ale nielen kvôli tomu som sa podujal na: Leri, Oggi, Domani, aj tak si priznávam, ako hlavný “ťahák” Ju, i bravúrneho M.M a V.D.S. , keď oni traja dokážu spoločne vytvárať fascinujúce obrazy plné zaujímavých vecí_ Slovenský dabing by nikdy nedosiahol takej žiarivosti, ako vynikajúci český, čiže ani nebol dôvod vyhľadať si originálne znenie s titulkami, pretože p. Brabec je priam o čosi lepší, ako p. Adamová, ktorej lorenka má svoj neopísateľný sexeappeal. ()

Sokkk_y 

všechny recenze uživatele

Sophia Loren & Marcello Mastroianni - to je vražedná herecká kombinace nejlepších herců, jaké kdy Itálie mohla zrodit. Režisér Vittorio De Sica, který již předtím se Sophií spolupracoval, nám předvedl tři rozídlné geniální povídky, jejichž obsah se vůbec v ničem neshoduje. Na jedné straně zde máme zoufalé porody kvůli záchraně před vězením, pak snobskou dámičku s ne moc snobským páníčkem, který neumí řídit nic silnějšího než "šestistovku" a nakonec nastupuje neodolatelná Mara a zoufalý Augusto, který si chce konečně aspoň trošku vrznout i za svitu lednice.... Tři rozdílné povídky s mistrovskou italskou hereckou dvojicí. Můj oblíbenec Marcello Mastroianni, jenž se předtím vyznamenal už ve spolupráci s dalším skvělým italským výplodem Fellinim (La Dolce Vita, 8 1/2) , podal nezapomenutelné výkony ve všech třech rolích, stejně tak jako vždy nádherná Sophia Loren.... Kombinací Marcella, Sophie, Vittoria a sladké ukřičené Itálie vznilky tři skvělé povídky, které člověka donutí ke smíchu a k zamyšlení, kdy si divák řekne "Vždyť ten svět je tak nádherný." Pět hvězd bych dal ještě včera, pět hvězd bych dal i dnes a pět hvězdy asi určitě dám i zítra. ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Všechny tři povídky jsou velmi vydařené. Na rozdíl od většiny zdejších recenzentů mě asi nejvíce oslovila ta druhá, která je nejkratší. Tvůrci v ní jdou dost na dřeň a s ničím se moc nemažou, i proto působí nejúderněji a připadá mi nejlépe vypointovaná. Všem příběhům jednoznačně vévodí smyslná Sophia Loren, nutno však říci, že ani Marcello Mastroianni se nenechal nijak zahanbit. Popravdě je to možná poprvé, kdy jsem se při jeho hereckých výstupech opravdu bavila. (85%) ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela zvláštní italský povídkový film. Je rozdělený na tři příběhy a každý je úplně jiný. Nejvíc se mi líbil první a poslední. První vypraví o rodině, která se pomocí neustálého rození dětí snaží matku zachránit od kriminálu. Místy díky tomu vznikají dost vtipné situace. Druhý se celá odehrává celý za jízdy v autě a je poměrně krátký. Poslední se zaměřuje na prostitutku, která nechtěně svede na scestí budoucího mladého kněze. Ani tam není nouze o vtipné momenty. "Bude chovat!" ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Paradoxně když slyším Včera, dnes a zítra, tak se mi nejdřív vybaví Iva Janžurová coby pokladní v kině a Felix Holzmann (Já nevím, vona mi porád říká kdy to hrajou, ale neřekne có). Mám hrozně ráda povídkové filmy, zvláště pak italské a zvláště, pokud jsou tam mí oblíbenci Sofia Loren a Marcello Mastroianni. Lorenová je nádherný živel, neznám žádnou takovou herečku, je jako ohňostroj. Proto se mi taky líbila i prostřední povídka, protože ji ukázala jako chladnou "dámu". Ale lepší je, když srší. No a Marcello je s ní vždycky tak roztomilý, jak je úplně v její moci a jak se mu to líbí. Aspoň teda v první a třetí povídce, ale i v Manželství po italsku. Jak se zmítá mezi tou touhou být správným macho Italským chlapem, co si z ženských nic nedělá a musí mít babu pod kontrolou a mezi touhou schoulit se v náručí a pod pantoflem někoho jako je Sophia. Zejména v této oblasti má nevídanou škálu roztomile přitroublých výrazů, která vyvrcholí při striptýzu. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (10)

  • Väzenské scény boli natočené so skutočnými väzenkyňami. (Arsenal83)
  • Predlohou pre postavu Adeliny (Sophia Loren) bola Concetta Mucardi – Neapolčanka, ktorá otehotnela 19-krát za sebou, len aby sa vyhla väzeniu za predaj pašovaných cigariet. (Arsenal83)

Reklama

Reklama