Reklama

Reklama

Olive je úplně obyčejná holka, není nijak zvlášť oblíbená a někdy má pocit, že je dokonce neviditelná. Přátelí se pouze se spolužačkou Rhiannon, která se ji snaží vytáhnout o víkendu kempovat. Olive nemá náladu, a tak si vymyslí, že má rande s vysokoškolákem Georgem. Po víkendu kamarádka hoří nedočkavostí a chce z Olive dostat nejmenší podrobnosti o jejím rande. Ta popustí uzdu své fantazii a vytvoří romantickou ságu o tom, jak s ním přišla o panenství. Olivino líčení fiktivního milostného zážitku ovšem zaslechla náboženská fanatička Marianne. Během chvíle to ví celá škola. Dívce nejprve vadí, že ji všichni odsuzují a probírají její sexuální život, nakonec si ale začne na svou popularitu zvykat. To všechno se ale brzy změní... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (626)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Kdyby se to takhle komplet, jak to je natočené, odehrávalo v šedesátých letech (bez mobilů atd. ovšem), neřeknu ani slovo. Takhle to ale vypadá, jako že scénárista prospal druhou polovinu dvacátého století a právě včera se probral. Proč se někdo snaží diváka balamutit tvrzením, že existuje (navíc v Americe, jakkoliv je v některých ohledech prudérní a skrupolózní) střední škola, ve které nikdo nemá sexuální zkušenost a první sex je tu tak tématem číslo jedna. Nenene, my devětsetdvadesítkou odkojení tohle nesežerem. Ovšem Facebook podle pana učitele Griffitha, to stálo za to! :-) ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Kde začít… když jsem viděl první reakce na tento film, většina byla ve stylu "super nová a chytrá komedie!", takže jsem zpozorněl. Proto, když mi kámoš řekl, jestli si od něj nechci půjčit i tento film, tak jsem neváhal a doufal jsem, že uvidím chytrou a sexy komedii. A tady se to zaseklo… Prvních 20 minut bylo tak příšerných, že jsem málem začal věřit, že peklo existuje. Tenhle snímek je totiž postaven na tak nepravděpodobné zápletce, že jsem měl chuť film vypnout, ale Emma Stone (respektive její krása a některé hlášky) mi v tom zabránila. Tak jsem film nechal pokračovat a zjistil jsem, že má vzestupnou tendenci. Líbily se mi různé odkazy na jiné filmy, opravdu se mi líbili rodiče (skvělá Clarkson a ještě lepší Tucci) a Alyson Michalka taky nebyla k zahození. Navíc, jak už jsem zmínil, Emma Stone má něco do sebe (ale to jsem věděl už od Zombielandu) ale zbytek filmu je dá se říct dost přehnaný a většinou bohužel nevtipný. Jednotlivé situace nefungují, spíše mě pobavily některé jednotlivé hlášky (-Kde máte Bibli? -Ta je v kategorii bestsellerů, hned vedle Stmívání.) ale jinak… Easy A není chytrá komedie, je to jen (bohužel) zcela průměrná komedie. Nebýt některých herců (opět se vracím ke Stone a Tuccimu) tak jdu ještě níž. 50 %. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná oddychovka, ktorá ponúka presne to, čo sľubuje. Vo svojom žánri sa snímka pohybuje s ľahkosťou a presvedčivo rozohráva tento ťažko uveriteľný príbeh, ktorý je však podaný s takou gráciou a vtipom, že som im to tak nejako zjedol. Navyše herectvo Emmy Stone je ozaj nezabudnuteľné. Jej postava je taká fajn rebelka, ktorá sa nehanbí nosiť na svojom oblečení s hrdosťou znak šlapky. Humor sa vyhýba vnucovaniu, je dávkovaný s citom až do poslednej minúty. To je na americkú teen komédiu rozhodne viac ako by si v dnešnej dobe trúfol človek vôbec priať. Práve som na tento film dostal znova chuť. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $8miliónovTržby USA $58,401,464Tržby Celosvetovo $75,330,939Tržby za predaj DVD v USA $20,151,330 //počet predaných kusov 1,375,721║ ako nápad vôbec nie zlý, Emma Stone je veľmi príjemná herečka ale niečo mi tam chýbalo čo by ma skutočne odviazalo a mohol som si to užiť /55%/ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Promiskuitní Emma Stone? To si nechám líbit.. Olive je inteligentní děvče, které na leccos nabízí poměrně sarkastickou odpověď a které si vymyslí jedno fiktivní sexování, které se jí mezi spolužáky docela vymstí. I když – jak se to vezme. Školní promiskuitní odpadlík je snesitelný zejména právě díky rozdivočené Emmě Stone, která film jednoznačně táhne (mimochodem zasloužená nominace na Zlatý glóbus). Škoda jen, že ji chybí věrohodní protihráči. Snímek se totiž může tvářit jakkoliv svěže a sofistikovaně, na pevných základech však nestojí. Zaměnitelné postavy kolem (divní učitelé, divní fanatici, divná nejlepší kamarádka) mu totiž body ubírají. Jsou absolutně nereálné, i když třeba excelentnímu Stanley Tuccimu v roli chápavého otce to velmi rád odpustím. Jako středoškolská satira snímek docela obstál (hrdinka neustále odkazuje k literární klasice Šarlatové písmeno – i tady se střeží vše zaběhnuté), jako komedie má výkyvy, jako romance prakticky neobstojí. Potěší ale absence huličských part nebo tělesných tekutin. Ohlasy a hlavně tržby ze zámoří vynášely tuhle milou jednohubku do nebes, já budu při zemi, ale doporučím ji rád!! ()

Galerie (43)

Zajímavosti (30)

  • Během natáčení oznámila Amanda Bynes konec své herecké kariéry s tím, že Panna nebo orel měl být jejím posledním filmem. Ještě před premiérou filmu si však svůj záměr rozmyslela. (Mr.Hudson)
  • Na jedné z protestujících cedulí se píše "Exodus 20:14", což je jedno z 10 přikázání hlásící „Nemáš se dopouštět cizoložství“. (hellstruck)
  • Když Olive přesvědčuje Evana, aby řekl pravdu a Evan odmítne, rozdrtí Olive kornout od zmrzliny. V dalším záběru tam kornout pořád je. (Elbarto08)

Související novinky

Dámské posily...

Dámské posily...

04.10.2010

...pro tři napjatě očekávané projekty. Především je tady Emma Stone (foto), jejíž hvězda prudce stoupá už od Zombielandu a nedávno si připsala na konto nečekaný hit Easy A. Teď se z ní stane učiněná… (více)

Reklama

Reklama