Reklama

Reklama

Olive je úplně obyčejná holka, není nijak zvlášť oblíbená a někdy má pocit, že je dokonce neviditelná. Přátelí se pouze se spolužačkou Rhiannon, která se ji snaží vytáhnout o víkendu kempovat. Olive nemá náladu, a tak si vymyslí, že má rande s vysokoškolákem Georgem. Po víkendu kamarádka hoří nedočkavostí a chce z Olive dostat nejmenší podrobnosti o jejím rande. Ta popustí uzdu své fantazii a vytvoří romantickou ságu o tom, jak s ním přišla o panenství. Olivino líčení fiktivního milostného zážitku ovšem zaslechla náboženská fanatička Marianne. Během chvíle to ví celá škola. Dívce nejprve vadí, že ji všichni odsuzují a probírají její sexuální život, nakonec si ale začne na svou popularitu zvykat. To všechno se ale brzy změní... (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (30)

  • To, že si Olive (Emma Stone) na oblečení našije červené písmeno A, odkazuje na dílo Nathaniela Hawthorna „Šarlatové písmeno“, v němž hlavní postava na oblečení musí za trest nosit červené písmeno A (jako adultery – cizoložství) jako trest za cizoložství. Tento druh trestu, tedy písmeno na šatech označující spáchaný hřích, Puritáni skutečně používali. (Facillitant)
  • Ve chvíli, kdy spolu Olive (Emma Stone) a Rhia (Aly Michalka) sedí na autě a baví se, Olive zmiňuje seriál Super drbna (od r. 2007), ve kterém si zahrál jednu z hlavních rolí Penn Badgley, představitel Todda. (six_seven)
  • Na jedné z protestujících cedulí se píše "Exodus 20:14", což je jedno z 10 přikázání hlásící „Nemáš se dopouštět cizoložství“. (hellstruck)
  • Když Olive vstupuje do kina, můžete si v pozadí všimnout Rhiannoniných rodičů. (sssssycak)
  • Software, který Olive použila pro streamování videa, je Trillian Astra. (sssssycak)
  • Když se baví o Micahovi, Olive zmíní, že snad neodmaturuje ani ve svých dvaadvaceti. Ohledně obsazení Cama Gigandeta, který hraje Micaha, se na webu rozproudily vášnivé debaty, při nichž mu vytýkali zejména to, že je ve svých dvaceti příliš starý na roli středoškoláka. (sssssycak)
  • Snímek byl do kin distribuován pod krycím názvem Major Cities. (Mr.Hudson)
  • Během natáčení oznámila Amanda Bynes konec své herecké kariéry s tím, že Panna nebo orel měl být jejím posledním filmem. Ještě před premiérou filmu si však svůj záměr rozmyslela. (Mr.Hudson)
  • Všichni členové Oliviny (Emma Stone) rodiny se jmenují podle nějaké potraviny. Jména jejích rodičů Dill (Stanley Tucci) a Rosemary (Patricia Clarkson) lze přeložit jako "kopr" a "rozmarýn". Její mladší bratr (Bryce Clyde Jenkins) se jmenuje Chip, což představuje hranolek, a starší bratr, který je již na vysoké, má jméno Kale, které lze přeložit jako "kapusta". Jméno samotné Olive (Emma Stone) je možné přeložti jako oliva. (Mr.Hudson)
  • Všechny scény Emmy Stone u webkamery byly natočeny v jeden den během čtrnácti hodin. (Taninaca)
  • Webová adresa http://FreeOlive.com, která se ve snímku objeví, ve skutečnosti odkazuje na stránky společnosti Sony Pictures, která za filmem stojí. (Džejkop)
  • Socialistická strana v zastupitelstvu města Valladolid požadovala odstranění některých nevhodných scén a plakátů, které jsou urážlivé vůči ženám. (Džejkop)
  • V původní verzi scénáře zaznělo slovo "fuck" 41x, "shit" 13x a "cunt" 3x. Pro dosažení ratingu "PG-13" (přístupno od třinácti let) byl nakonec počet neslušných výrazů znatelně snížen. (Karlos80)

Související novinky

Dámské posily...

Dámské posily...

04.10.2010

...pro tři napjatě očekávané projekty. Především je tady Emma Stone (foto), jejíž hvězda prudce stoupá už od Zombielandu a nedávno si připsala na konto nečekaný hit Easy A. Teď se z ní stane učiněná… (více)

Reklama

Reklama