Reklama

Reklama

Umlčeni

Trailer

Obsahy(1)

Mladá dvojice – Zakes (William Ash – Nicholas Nickleby, Mambo) a Beth (Christine Bottomly - Čekárna, Venuše) – se za deštivé noci dostane na dálnici do kolize s maniakálním řidičem kamiónu. Stahovací dveře náklaďáku se na malý okamžik pootevřou a Zakes zahlédne cosi, co vypadá jako poloobnažená spoutaná žena. Přestože Zacke si není úplně tím co viděl, informuje policii a pokouší se na incident zapomenout. Beth ovšem lhostejnost jejího přítele velmi rozruší a když dvojice zastaví u pumpy, ve vzteku odejde. Zacke zoufale prohledává okolí, ale po Beth není ani stopy. Když náhle zahlédne odjíždět od pumpy povědomý náklaďák….. Co když řidič jeho přítelkyni unesl? Vydává se za ním a na noční, deštěm zaplavené dálnici začíná riskantní hra na kočku a myš. Vykřičte to do světa – Hush je nejlepší britský horor posledních let. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (177)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Kombinace několika starších filmů sjednocena do jednoho nářezu. Film se zaměřuje na jednu konkrétní osobu, kterou je Zakes. Když se to tak veme tak on je jedinej, koho ve filmu vidíme. To je ale ta chyba. Několikrát nastala situace, o který byste řekli, že se během filmu nějak vyvrbí, ale ono ne. Tudíž vznikaj nedotažený a nevysvětlený místa, která když si člověk nedomyslí, tak vysvětlení prostě nedostane. A jak už to bývá zvykem i nelogičnost se v tomhle žánru vždycky najde. To ovšem nemění nic na tom, že to je napínavý, zabávný a doladěný parádní hudbou (ta je bohužel málo využitá). Každopádně se jedná o slušnej nářez. ()

adelina8 

všechny recenze uživatele

Kdyby nebylo konce, tak dám i 4 hvězdy. Závěr je ale bohužel odfláklý, vůbec se nedozvíme, proč tam ty ženy vozí, co s nimi pak dělají a kdo všechno je v tom zapleten. Nemám nic proti otevřeným koncům, které jsou pro podobné horory tak typické (a zde by se to nabízelo), ale tady se to prostě z ničeho nic utne a hotovo. Jinak je děj napínavý, atmosféra vás vtáhne a vše funguje...Než přijde ten konec... ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Nakonec jsem se přistihl, že se mi to docela líbilo. A to i přesto, že tenhle typ hororových thrillerů není mým šálkem čaje, a dokonce i navzdory neskutečnému množství klišé a nelogičností (ta s vybitým, přesto stále fungujícím telefonem mě iritovala asi nejvíc). Jenže Zakes byl sympaťák, Beth sice dost protivná, ale pořád kočka, po prvních několika překvapivých zvratech se napětí stále stupňovalo a celej závěr jsem jen nervózně poposedával a fandil stigmatizovanému (doslova) hrdinovi. Anebo to bylo hemeroidama, co já vím, ale na jednom místě jsem prostě nevydržel. Takže výsledný dojem nakonec nebyl vůbec špatný, třebaže Hush je nejlepší britský horor posledních let opravdu neplatí. Nicméně vyšší hodnocení nedám už jen z toho důvodu, že se vlastně nevysvětlilo vůbec nic. Tolik velkých PROČ na konci filmu (v čele s klíčovou otázkou: proč se to celé vlastně dělo?) je příliš mnoho, i kdyby šlo o úmysl. A tady, jak se obávám, to úmysl anl nebyl. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Poměrně překvapení, nebo asi takhle první půlhodina je strašně nudná a jednou jsem to vypul abych neusnul ale pak co těch pár minut uběhlo se film pěkne rozjel a celé mě to bavilo, je tu správná atmosféra a napětí se ke konci dalo krájet, takže totálně bez problému. Co mě trošku zklamalo byl konec kterej byl celkem uspěchanej. Nedozvěděly jsme se totálně nic od vraha a nic extra zajímavýho. Nicméně je to krásné překvapení. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Příšerně amatérské. Režisér si nepohlídal ani blbou prácí s kamerou a každý druhý záběr je z poloviny rozmazaný. Celý příběh se točí kolem jednoho vola s kapucí, který z důvodu divákům raději neobjasněného chytá ženy do svého fajnového kamionu a chová je na své farmě snad místo králíků. Celý film je vybudován na hrozně debilním příběhu, kde se hlavní hrdinové samozřejmě opět chovají jako banda kreténů ovšem krom toho zde zvládají provádět fyzické výkony hodné olympijských her, a to i s dírami v obou rukách a o pajdavé chůzi. Jako horor tento film rovněž selhal. Tolik zde opěvovaná atmosféra mi tak trošku unikla. A samotný závěr filmu hodnotím, jako jeden z nejubožejších, které jsem zatím měl možnost zhlédnout. Vícekrát už tohle ne. P.S. Ten distributor, který se odvážil napsat výše uvedený oficiální text, by zasloužil Sibiř. Hezčí odpad. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • V závěrečných titulcích je ještě jedna scéna. (slovan1)
  • Film měl rozpočet 1 milion liber. (ČSFD)

Reklama

Reklama