Reklama

Reklama

Měsíc 44

  • Západní Německo Moon 44 (více)
Trailer

Obsahy(1)

V roce 2038 jsou přírodní zdroje na Zemi vyčerpány a nadnárodní korporace provádějící těžbu na vzdálených planetách spolu vedou nevybíravou konkurenční válku. Agent Felix Stone (Paré) je vedením jedné ze společností vyslán na strategicky důležitý Měsíc 44, aby ve zdejší napjaté atmosféře mezi drsnými piloty z řad vězňů a jejich mladými navigátory, vypátral její záhadně zmizelé těžební lodi. Napětí houstne a to ještě nikdo netuší, že se k Měsíci blíží plavidlo konkurenční firmy, která jej má v úmyslu zabrat... (choze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

Lima 

všechny recenze uživatele

Poctivá rukodělná výprava, ještě bez digitálních serepetiček (pochopitelně), sem tam prokládána jednoduchou osmibitovou grafikou, ale jinak strašně zmateně vyprávěno. Chybí tomu dramatický oblouk, schopnější dramaturg a postavy se chovají občas jako idioti. Skutečnost, že tenhle film otevřel Emmerichovi dveře do Hollywoodu, dokazuje, že v očích hollywoodských bossů nezáleží na smyslupném scénáři a zručném vyprávění, ale hledají řemeslné nádeníky, kteří umí šikovně nakládat s rozpočty, nejlépe ušetřit bez obrazového kompromisu, kdy může platit, že „za málo peněz přinesu hodně muziky“. Emmerichovi nemohu upřít jedno – jeho filmy vždy vypadaly dražší, než ve skutečnosti stály. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Akční sci-fi příběh nabitý velkolepou výpravou, dnes nutno podotknout bez CGI, používající dějovou šablonu o hrdinovi, který byl vybrán k vyřešení záhady, aby nakonec ve finále bylo všechno jinak. Dnešního zmlsaného diváka již moc nenadchne, ale na svou dobu byl po technické stránce velice dobrý. Temná atmosféra z filmu doslova vytéká a citacemi svých určitých scén připomíná známé či slavné starší sci-fi filmy. Vetřelec anebo Hvězdné války. Ty tu musí poznat každý. Také je potřeba zmínit, že se nejedná o film hollywoodský, ale ryze evropský. Produkce ve své době ještě Západního Německa, odkud pochází dnes významný režisér Roland Emmerich mající tohle na svědomí, takže už kvůli tomu snímek sklízí obdiv. V Evropě se prostě takovéto snímky netočily a fakt, že je tento nízkorozpočtový je takřka neuvěřitelný. Scénář pochopitelně má své chyby, ale na evropský film to zase není až taková tragédie. V Hollyvoodu by to natočili lépe. To je přeci jasné. Snímek tedy i přes svou podivnost určitě patří mezi klasiku svého žánru. ()

Reklama

okkac 

všechny recenze uživatele

Povedené sci-fi béčko. Rozhodně lepší, než třeba Patriot nebo 10,000 BC. Líbila výprava, kde se místo digitálních efektů ještě požívaly propracované kulisy a na efekty propracované miniatury. Tím, že je na Zemi i na Měsíci 44 stále tma mi to i díky těm miniaturám připomnělo mix Blade Runnera (dokonce si myslím, že část kulis z něho opravdu pocházela) a Cameronových Vetřelců. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Emmerichovy počátky v kariéře, a jak tak čtu komentáře, tak trošku nechápu, o čem vlastně uživatelé píšou. Stačí mi jen jedno, pomalu si projet Hvězdnou bránu a právě tenhle film a hned mám jasno, kdo na tom všem měl tu čest pracovat. Sice Měsíc 44 nemá pevně danou příběhovou linii, ale tak po dvou třetinách to začně solidně gradovat a i když je to všecko tajuplné, temné, a efekty moc vidět nejsou, ačkoliv jsou zajímavé, na svojí dobu, tak nakonec ten konec to rozjede a zastaví až na samotných titulkách. Film, který vynesl Emmericha do nebe mě tím svým přízvyskem trošku zaráží, ale pravda je, že na svojí dobu je odvážný a to se cení, plus takovéto filmy mám rád, takže tři hvězdičky jsou jasná volba. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Michael Paré byl svého času borec a vůbec bych se nezlobil, kdyby vznikl nějaký film po vzoru Expendables s béčkovými herci, kde by byl on, Dudikoff, Bradley a další. Co je specialitkou, že ve filmu vystupuje jedna celkem důležitá postava, která se jmenuje Jack O´Neil, stejně jako hlavní hrdina Hvězdné brány, kterou Emmerich natočil o čtyři roky později, tudíž Jack se dostal na jinou planetu již léta před tím, než byla vůbec Stargate objevena :D. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama