Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek je určen pro téměř všechny věkové kategorie. Především pro střední generaci a seniory. Příběh sám o sobě poukazuje na život současných osmdesátníků. Všichni prožívají stejný věk, přesto ho každý prožívá zcela jinak. Každý je jinak psychicky a fyzicky svěží, prožívají jinak přítomnost a přesto mají něco společného - minulost. Bývalí spolužáci se scházejí po šedesáti letech na školním sraze, nepochybně posledním, v tváří tvář spolužačce Milušce Bínové. Bínová, kdysi nejoblíbenější spolužačka, dnes přijíždí po letech do rodného města, rozhodnutá zjistit, který z jejich spolužáků ji kdysi zničil život. Bínová se ovšem nevrací pouze po letech do rodného města a ke spolužákům, ale musí si také najít cestu ke své rodině a k vnukovi, který se pokouší sraz zorganizovat. Přesto film není o pomstě, ale o životě dnešních seniorů, o jejich vztazích s rodinou, se společností a vzájemných vztazích mezi generacemi... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

fredisek odpad!

všechny recenze uživatele

Další amatérský film, který potvrdil všechna očekávání...nuda, nuda a zase nuda. Příběh téměř žádný, křečovitý pokus o ukázání křivd komunismu (opět, to téma už mě začíná vytáčet), i tak to mohlo být zajímavé, místo toho tu byla víc než hodina důchodcovských sedánků a klišé a nakonec jedna teatrální scéna o udávání v padesátých letech. Účast herců jako Květa Fialová, Josef Somr... v tomhle snímku musela být čistá charita, jiné vysvětlení pro to nemám... ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem Magnuskovi fandila. Doufala jsem, že to nebude tak hrozné, jak se líčí ve zdejších komentářích. Bohužel to bylo tak strašné. Tomík měl mít tu odvahu a přenechat námět nějakému zkušenému scénáristovi. Dialogy byly doslova a do písmene utrpení. Povedla se mu jenom babka Bínová, těm ostatním se do huby netrefil. Povedlo se mu dostat na plátno skoro neuvěřitelnou sestavu. Dostal na plátno Zitušku Kabátovou v neuvěřitelných 96 letech. Prostě zplichtil film na koleni a dostal ho do kin. Frajerský kousek, pravda. Ale koukat se na to moc nedá. ()

Reklama

hrona 

všechny recenze uživatele

Moc pěkné spojení herců starší generace, avšak, kdyby se tvůrci drželi komedie až do konce udělali by lépe. Zbytečné plýtvání v minulosti, a finální rozuzlení mi přišlo, jako úplně z jiného filmu. Škoda. Pan Skopeček a paní Švormová zde exxcelují a po dlouhé řadě vydání různých českých ,,rádoby,, komedií jsou opravdu vtipní. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Ten námět není tak špatnej a mohl se z toho vykřesat dobrý film. Ale. To by musel být zdatný režisér i kameraman a pořádný dramaturg, který má svoje řemeslo pevně pod kůží. Herecké obsazení je vybráno z posledních našich kvalitních žijících (v době svého vzniku filmu roku 2009) hereckých jmen, to je sice hezké, ale horší je, že pořádně neví, co mají vlastně hrát a režisér Vlado Štancel to prostě neukočíroval. Švec se má držet svého řemesla. Tak jako Štancel, který je zdatný reportér (bohužel už je po smrti) a ne se míchat do něčeho, čemu absolutně nerozumí. To samé platí o hudbě - použití hudebních motivů, které jsou tak otřesně vsazené do různých pasáží, to mlátí do sluchovodů. Kamera taky hrůza. Chtělo by to ve všem alespoň trochu profesionality, tohle všechno je čistý amatérismus. Co taky chtít od jména Tomáš Magnusek, který film produkoval, napsal scénář a zahrál si i hlavní roli. Jeden bod dám za to obsazení a hlavně za Josefa Somra, ten je pro mě ze všech těch hvězd nejlepší! ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Rychle se točí filmy o lidech, co už jim nepochybně znoví hrana. Nám taky, ale jim už sto pro! Pamětnice není v ničem bohužel objevná, ale je třeba vědět, že jsou mezi námi i děti, co se s pamětníky a jejich bohatstvím teprve seznamují, či dospívající, co se snaží - jako kdysi já - přijít na kloub tomu, co je to pamětník a kdy se má projevovat.***Srazy dvou kamarádek, bývalých, a povídání si co zažily, kdo jim ublížil, kdo je výchovně pokáral, to je to, co tenhle film připomíná.***12.3.2011. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (11)

Reklama

Reklama