Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek je určen pro téměř všechny věkové kategorie. Především pro střední generaci a seniory. Příběh sám o sobě poukazuje na život současných osmdesátníků. Všichni prožívají stejný věk, přesto ho každý prožívá zcela jinak. Každý je jinak psychicky a fyzicky svěží, prožívají jinak přítomnost a přesto mají něco společného - minulost. Bývalí spolužáci se scházejí po šedesáti letech na školním sraze, nepochybně posledním, v tváří tvář spolužačce Milušce Bínové. Bínová, kdysi nejoblíbenější spolužačka, dnes přijíždí po letech do rodného města, rozhodnutá zjistit, který z jejich spolužáků ji kdysi zničil život. Bínová se ovšem nevrací pouze po letech do rodného města a ke spolužákům, ale musí si také najít cestu ke své rodině a k vnukovi, který se pokouší sraz zorganizovat. Přesto film není o pomstě, ale o životě dnešních seniorů, o jejich vztazích s rodinou, se společností a vzájemných vztazích mezi generacemi... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

dainio 

všechny recenze uživatele

Vlado Štancel, který je široké veřejnosti spíše známý jako moderátor pořadu "Testoviny" z kanálu ČT24, si již podruhé vyzkoušel filmovou režii. A jak to dopadlo ? No, popravdě řečeno velice průměrně. Kdyby nebylo plejády hereckých osobností nad 70 let, kteří se už v dnešních filmech objevují pouze sporadicky, tak nevím nevím, jak by to vše vypadalo. Film neupoutává dějem (vždyť jde jenom o sraz abiturientů po 60.letech). Nostalgicko-komediální prvky se mísí s dramatickým podtónem. Diváka spíše upoutá to množství herců, kteří si to své již odehráli a v tomto filmu měli možnost si po delší době něco zahrát. No vezměte si, kdy jste naposledy viděli ve filmu takové legendy jako Libuši Švormovou, Zitu Kabátovou, Libuši Havelkovou, Miloše Nesvadbu, Stanislava Fišera, Antonii Hegerlíkovou, Pavla Vondrušku, Jiřího Krejčíka, Ninu Jiránkovou atd. + osobnosti z neherecké sféry jako, Jaroslav Čejka nebo Josef Zíma. Co jméno, to pojem. Bohužel, to je taky, jediné plus snímku. Je to spíše na 2,5 hvězdy ale nakonec to dám na ty ***. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tam, kde Alice Nellis skončila, Magnuskovy scénáře pokračují. Na Roberta Sedláčka tedy nemá ani náhodou, ale to je jiná liga. Přesto je to celé velmi lidské téma, šikovně podané, a s nástupem Libuše Švormové na scénu svěží. Nevím, jestli humorné scénky a jemné špílce jsou přímo ve scénáři, nebo je dodali herci či sám režisér, ale jen pomáhají filmu držet tempo. Chápu, že téma "gerontů", jak se dnes s oblibou říká, nikoho netáhne, máme přece kult mládí a krásy a metrosexuality... ale i z těch krásných mladých lidí budou časem geronti, pokud se nezabijí předčasně při nějaké adrenalinové jízdě. A pokud máte kladný vztah ke svým babičkám či dědečkům, film může vás i je příjemně potěšit. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jemný a klidný snímek o stáří a vyrovnání se s minulostí. Herecký koncert především výborné Libuše Švormové. Tomášovi Magnusekovi se povedl vynikající kousek. A to dostat do jednoho filmu herecké legendy filmového plátna. Nejmladší Jaroslav Čejka a nejstarší Zita Kabátová. Příběh je jednoduchý s kapkou poetismu a jemného humoru. Film vhodný především pro seniory a pamětníky. Mladší divák tento počin zcela nepochopí. Podle mého je dobře, že takový snímek vznikl. Je to ohromná pocta všem těmto hercům a herečkám. A nám divákům již jen zbývá jim všem poděkovat za jejich role ať ve filmu či v divadle, a že nám filmové záznamy jejich činů stále dělají radost. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Kdyby to Vlado pojal jako středometrážní snímek o zhrzenosti jedné, bývalým režimem na kolena sražené, důchodkyně, která se po přehnaně dlouhých letech dovolává lidské spravedlnosti mezi svými spolužáky, bylo by to dost slušné, zbytečně nenatahované drámo, které se na konci nepochybně odehrálo. Ale ne, scenárista je jasný, a proto nesmí chybět nucený, nesmyslný humor, neskutečně tragičtí neherci, Magnuskovi kočovní oblíbenci, kdejaký známý ksicht a skrytě viditelné reklamy sponzorů. Vedlejší casting je jedna velká tragedie. V životě nepochopím, jak se mohl rejpal z Černých ovcí pustit do celovečerního filmu, a to ještě se starou, hereckou elitou. Pomiňme fakt, že ne každému bylo v době natáčení kolem 80ti let, to už tak ve filmech bývá, ale pominout fakt, že si toto vzali dobrovolně na triko dva absolutně nezkušení, filmoví tvůrci, již v mých očích nelze. Neskutečně odfláknutý potenciál. Z respektu k hercům dávám dvě. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tolik legendárních českých herců v jednom filmu už asi nikdy pohromadě neuvidíme. Až tato stará garda jednou odejde do filmového nebe, nastane tu velká prázdnota, která půjde strašně těžko zaplnit. Není tu nikdo, kdo by dosahoval jejich formátu. Na film jsem šla právě kvůli nim. Objevuje se tu i naše nejstarší česká herečka Zita Kabátová. Před ní musím smeknout, protože hraje i ve svých 96 letech. Kdo ví, co v jejích letech budeme dělat my. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (11)

  • Ideou k natočení filmu byl odchod hereckých legend Lukavského a Vinkláře, které přiměly tehdy ještě učitele Magnuska k natočení filmu, kde by zachytil herecké bardy pohromadě. Na film si půjčil a dluhy dlouhé roky splácel. (sator)

Reklama

Reklama