Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Moravským venkovem, vínem a láskou napravený pražský podvodníček Honza žije s přítelkyní Klárkou v chalupě po dědovi, a snaží se proniknout do tajů vinařství. Dům se sice rozpadá, vinaření se příliš nedaří, ale Honza se s Klářinou pomocí nevzdává. Jeho poklidný život však nečekaně skončí, když se objeví kamarád Jirka, který utekl z Prahy. Bohatý podnikatel Kocúrik ho přistihl se svou dcerou Marií, a protože pro někoho takového ji nevychovával, najal si na Jirkovu likvidaci nájemného vraha Tichého. Ten se vydá na Pálavu a ubytuje se u souseda Kozderky. První pokus o Jirkovu likvidaci nevyjde, protože i když Tichý poškodí brzdy Honzova starého auta, dvojice dojede v pořádku a zpátky ji kvůli podnapilosti přivezou policisté. Do Višňové dorazí manželé Kocúrikovi, kteří se kvůli těhotné dceři vydali za nic netušícím Jirkou. Naštvaný je na něj i Honza, protože rušivě zasahuje do jeho vztahu s Klárou. Jirka se ho snaží usmířit, a tak se pustí do práce, oba však propadnou do tajného sklepa, kde objeví nejen archívní víno, ale také díru vedoucí do Kozderkova sklepa. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (657)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Písnička Atentát, která se objevovala v původních Bobulích, možná nebyla dokonalá, ale bylo na ní něco zvláštně podmanivého. CyRáno z dvojky, zdá se, není o nic horší, ale kouzlo jí chybí. To samé u mě platí i pro srovnání prvních a druhých Bobulí. Ne, není to taková tragédie, jak se tu tvrdí, a už vůbec to není film pro teenagery; naopak očekávám, že se film nejvíc bude líbit věkové skupině 40-55 let . Bohužel mi chyběl nějaký sjednocovací prvek, přece jen děj o tom, jak se dva kamarádi na útěku před policií starají o dědečkovo víno, je pro mě ve spojení s Moravou mnohem lukrativnější než pohádka o tom, jak se mafián rozhodne na vinici odpravit chlapa, který jeho dceru přivedl do druhého stavu. Tři hvězdičky nemají značit úplný propadák, ale čtyři by bylo moc. Tak snad jen postačí tvrzení, že jsem ráda, že tento film vůbec vznikl. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Nastavovaná kaše. Tvůrci si bohužel nepovšimli, že doba grotesek, kdy stačilo jen někam padat a běhat jako tady je pryč. Čekal jsem, že mi dvojka kromě fajn muziky přinese alespoň nějaký příběh, bohužel se tak nestalo. Spousta věcí zůstala nevysvětlena (co ten tajemný sklípek?) či nakousnuta. Těžko říct, jestli by mi více nedalo hodinu a půl sledovat nějaký atletický závod, kde se mi to neustálé běhání může i líbit. Slabších 40%. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Opravdu v mnohém slabší než první díl a ani ten nebyl nic světoborného. Nad humorem tu převažuje spíše trapnost okořeněná o tentokrát špatného Krampola a ještě horšího Korna (hlavně co se jejich postav týče…) – pobavila snad jen scénka v kompostu a při výběru v „bankomatu“. Ani dvojice hlavních hrdinů už tolik netáhla, stejně jako jejich trampoty, které už nebyly ani tolik zábavné. Takže potěší alespoň pohled na Terezu, ale za samotný scénář si nezaslouží ani průměrné ohodnocení… ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

V natrieskanom kine som sa cítila hlúpo. Okolo mňa sa ľudia smiali a mne tie hlášky rodičovskej generácie vôbec, ale vôbec nesadli do filmu pre mladšie generácie, resp. som nepochopila tento crossover. Variácie na rodičov z Transformers2 mi neprišli vtipné (to ani v Trans2), variácia na Jirku Korna z Draculu podobne. Keď chlapci tretíkrát skončili v situácii, že sa opili a potom niečo porobili, alebo sa len opili, alebo najprv niečo vyviedli a potom sa opili, spomenula som si na hodiny jógy a pranajámu. Snáď bez pokusov o napätie a komiku by to bol príjemný gaučový film (rozumej:prídeš domov s teplotou, šlahneš acyl a hybernuješ). Možno. O Bobuly (snáď je to to správne y/i) sa to s prižmúrenými očami a dobrou dekou povedať dá. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, jestli jsem to čekal lepší nebo horší, než to ve skutečnosti bylo. Samozřejmě jednička je lepší, to je jasný. Chybí zde víc té pravé jihomoravské atmosféry, a naopak je tu mnohem víc trapných momentů a celý příběh je takřka o ničem. Kamera a hudba funguje docela dobře, ale co bych především zdůraznil jsou dvě nádherný holky, které zde hrají. O té první se ani nemusím zmiňovat, to je nám všem už docela známá Terka Voříšková, která má prostě své kouzlo, ale v tomto pokračování jí přibyla velká konkurentka, která je snad ještě o chlup hezčí a to Janča Pidrmanová, o té doufám ještě hodně uslyšíme. Celkově však musím hodnotit podprůměrně, protože scénárista s režisérem byli bohužel (a na rozdíl od herců) málo nametení. :-D 40% ()

Galerie (59)

Zajímavosti (25)

  • Když prolezou kluci dírou ve zdi, kterou ve sklepě udělal Honza (Kryštof Hádek), tak Jirka (Lukáš Langmajer) prohlásí, že by jí měli zadělat zpátky. Když s tím začnou, tak už je ale díra skoro zadělaná. (Duoscop)
  • V roce 2009 se v českých kinech stal 2. nejnavštěvovanějším českým filmem, zhlédlo ho přes 357 tisíc diváků. (Cheeker)
  • Na začátku filmu, kdy se ochranka snaží na oslavě chytit Jirku (Lukás Langmajer), začnou členové ochranky hořet a poté skáčou do bazénu. V dalším záběru, kdy si Pavel (Jiří Krampol) najímá telefonicky zabijáka, jsou však muži z ochranky suší a na jejich oblečení není po ohni ani památky. (Marrty3)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno