Reklama

Reklama

Oceány

(festivalový název)
Trailer 1

Po úspešných filmoch Mikrokozmos a Putovanie vtákov francúzsky filmár Jacques Perrin poodhaľuje fascinujúci svet oceánov a bytostí, ktoré ich obývajú. Ukazuje nie len ich krásu, zaujímavosť a rýchlosť, ale aj zraniteľnosť voči environmentálnym hrozbám. Film vznikal v priebehu štyroch rokov, počas ktorých Perrin cestoval po celom svete s tímom potápačov, vedcov a technikov a využil najmodernejšie technológie 21. storočia, aby mohlo vzniknúť toto dielo, ktoré preniká do tajomných a fascinujúcich hlbín podmorského sveta ako žiadne iné pred ním. (STV)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (82)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádný velký ekolog, ale samozřejmě se mi nelíbí, když se do moře vyhazuje bordel, který příroda nezvládá rozložit, protože to dřív nebo později bude mít vliv i na nás. Oceány jsou krásným dokumentem o místu, odkud jsme přišli, a nabízí divákům úžasný pohled pod hladinu, kam se málokdo z nás podívá sám. 85% ()

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Nádherné záběry komentované příjemným hlasem Pierce Brosnana,které ukazujou oceán spíš jako místo překypující životem,než oázu klidu (některé živočichy sem viděl asi prvně).Z celého filmu je cítit nakažlivá úcta a myslím,že tohle je dokument,který by se měl pouštět na školách.A ne manipulativní sračka o několika znuděných amerických degenech,kteří by si měli radši najít práci!Záběry lodi poskakující a prodírající se vlnami rozbouřeného oceánu dokonale ukazují jeho velikost a sílu.Snad to bude stačit. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $80miliónovTržby USA $19,422,319Tržby Celosvetovo $83,900,000Tržby za predaj DVD v USA $4,734,752 //počet predaných kusov 243,899║ To čo nám ponúkne príroda je úžasné, to čo nám ponúkne človek je klietka plná utrpenia, veľmi silný dokument a to netreba ani slová. Videl 104minutovy dokument bez komentára. /95%/ ()

Flussmaister 

všechny recenze uživatele

"Ponoř se hluboko do kapky vody, kde larva mořského ježka vypadá jako asteroid. Vajíčko korýše připomíná exotickou a nepopsanou planetu" Už to nemá to téma co předchozí díl "Earth", téma života. Nebere se tak vážně, často narazíte na vtipnou narázku na živočichy podmořského království a až na samotnou přírodu v podstatě není co vyzdvihnout. "Zatímco někdo cupitá poblíž, ostatní se skrývají, někdo večeří, další se snaží splynout s okolím a někteří,. prostě spí." Nicméně, kvalitní hudba nás doprovází od začátku do konce, i když už není taková, vyjímečná. Vypravěč není tak dominantní a působivý, jako v prvním díle, ale podle mě to sem sedí, už proto, že pod vodou je všecko tak trochu tiší, neakční a nedělá to neplechu. Na druhou stranu je to krásná podívaná. Přehlídka všech možnejch druhů podvodních živočichů, forem života, tvarů, barev a vůbec veškerého umu přírody. Takže opět hudba a kamera,. 85% ()

Stegman 

všechny recenze uživatele

Nejdřív zdlouhavé záběry přírody bez jakéhokoli komentáře seřazené bez ladu a skladu, a následně záběry znečištění, co mají u diváků vyvolat pocit viny a zoufalství? Kontraproduktivní!!! Jestli vám není příroda šum a fuk a zároveň chcete vidět krásné záběry, tak doporučuju dokument Zastavme vymírání! Ten vás naopak přiměje, abyste přestali fňukat a něco s tím dělali, páč ještě není pozdě! ()

Galerie (65)

Reklama

Reklama