Reklama

Reklama

Oceány

(festivalový název)
Trailer 1

Po úspešných filmoch Mikrokozmos a Putovanie vtákov francúzsky filmár Jacques Perrin poodhaľuje fascinujúci svet oceánov a bytostí, ktoré ich obývajú. Ukazuje nie len ich krásu, zaujímavosť a rýchlosť, ale aj zraniteľnosť voči environmentálnym hrozbám. Film vznikal v priebehu štyroch rokov, počas ktorých Perrin cestoval po celom svete s tímom potápačov, vedcov a technikov a využil najmodernejšie technológie 21. storočia, aby mohlo vzniknúť toto dielo, ktoré preniká do tajomných a fascinujúcich hlbín podmorského sveta ako žiadne iné pred ním. (STV)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (82)

onlavu 

všechny recenze uživatele

Krásné a nevšední obrazy vodní přírody s trochou silného apelu na ekologično. Dokument téměř postrádá mluvené slovo, takže člověk mnohem silněji vnímá vážný hudební podkres a především perfektní ozvučení mořského světa. To dodává dokumentu další rozměr. Člověk se nekochá jen obrazem, ale také zvuky živočichů - třeba slyšet, jak cupitají a bojují takoví krabi, to je vskutku parádní. ()

AngelusCZ

všechny recenze uživatele

Tenhle film sem neviděl, ale líbil se mi. Nejenže má originální jméno, ale i herecké obsazení je přímo fantastické!!! Nebo ta napínavá hudba. Úžasné!!!! To je prostě skvost!!! Teď mě napadlo k té napínavé hudbě že film Stáhni mě do pekla má také velmi napínavou hudbu a když už sem u toho tak Alison Lohman byla skvělá, Jake Long také nebyl špatný a když hrál v akčňáku s Brucem Willisem tak mu to sedělo trochu víc a mimochodem( když už sem u toho Bruce Willise) tak doporučuju film Red. Opravdu skvěle propracovaný film. Zničeho nic sem si najednou vzpoměl na Jamese Bonda jak se vždy všude probojoval a chtěl sem být jako on. Vždycky sem chtěl bejt jako on. Byl to můj vzor. Taky sem si vždy na něj hrál. Běhal sem po pokoji a střílele se svojí jedinou holkou ( později přišly i další a byly to lidi ale kuličkovka je kuličkovka ). Nejlepší airsoftky dělají činani. Možná si teď říkáte že číňané dělají všechhno nekvalitní. Pravda je opak!) . Miloval jsem ji. Byla pro mě vším. Byla můj život. Teď mě ta zbraň přivedla na myšlenku o vojácích v druhé světové válce. Normandie, Gualadacanal, Atol Tarawa...... Ty měli opravdové zbraně. Vždy sem jim záviděl a chtěl sem být i voják. Konkrétně mariňák. Byli to hrdinové. Dost dobrá vojenská hra z druhé světové války je Medal Of Honor: Pacific Assault nebo Brothers In Arms: Road To Hill 30 nebo Brothers In Arms: Earned Blood nebo Brothers In Arms: Hell,S Highway. Doporučuju!! Všechny ty hry mám. Taky mám všechny Dragon Age. Ty sou také fantastické. Nebo hra Mafia, ale tu zná asi každý :) A teď k hlavnímu tématu. Tento dokument....... no asi je dobrý!! :D ()

Reklama

Flussmaister 

všechny recenze uživatele

"Ponoř se hluboko do kapky vody, kde larva mořského ježka vypadá jako asteroid. Vajíčko korýše připomíná exotickou a nepopsanou planetu" Už to nemá to téma co předchozí díl "Earth", téma života. Nebere se tak vážně, často narazíte na vtipnou narázku na živočichy podmořského království a až na samotnou přírodu v podstatě není co vyzdvihnout. "Zatímco někdo cupitá poblíž, ostatní se skrývají, někdo večeří, další se snaží splynout s okolím a někteří,. prostě spí." Nicméně, kvalitní hudba nás doprovází od začátku do konce, i když už není taková, vyjímečná. Vypravěč není tak dominantní a působivý, jako v prvním díle, ale podle mě to sem sedí, už proto, že pod vodou je všecko tak trochu tiší, neakční a nedělá to neplechu. Na druhou stranu je to krásná podívaná. Přehlídka všech možnejch druhů podvodních živočichů, forem života, tvarů, barev a vůbec veškerého umu přírody. Takže opět hudba a kamera,. 85% ()

nascendi

všechny recenze uživatele

Dokument o oceánoch nemá badateľnú koncepciu, nepostrehol som v ňom akcent na potrebu zachovania diverzity rastlinných a živočíšnych druhov na Zemi, jednotlivé časti na seba celkom nenadväzujú. Napriek tomu ho považujem za veľmi hodnotný. Prečo? Je to sled nádherných záberov známeho i neznámeho sveta a veľmi dobre sa na pozerá. To vôbec nie je tak málo. Pred pár dňami som videl o polstoročie starší Svet ticha. Okrem technickej úrovne bol rozdiel iba v tom, že vo Svete ticha zabíjali žraloky s nenávisťou triednych nepriateľov a v Oceánoch im iba odrezali plutvy s chvostom a humánne ich hodili naspäť do vody. ()

Eki 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že se dozvím něco o podmořském světě. Ale nedozvěděl jsem se ani ň. Ten dokument totiž není vůbec naučný, ale spíš jen na kochání a ke konci taky na moralizování. Vidíme zde krásné záběry všech možných i nemožných živočichů, ale vůbec se nedozvíme, jak se třeba jmenují. Takže jsem si většinu času připadal hloupě, že nevím, co to je za živočicha (některé druhy jsou celkem Sci-Fi). Trošku mě překvapilo, že došlo i na krev (japonská specialita – zabíjení delfínů). Ale pokud se na to chce někdo dívat v SD kvalitě, tak bych to asi nedoporučil. ()

Galerie (65)

Reklama

Reklama