Reklama

Reklama

Bengálský tygr

  • USA Burning Bright
všechny plakáty
Trailer

Napínavý film o mladé ženě a jejím autistickém bratříčkovi, kteří jsou během hurikánu uvězněni v domě společně s hladovým tygrem. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení, Burning Bright patří mezi nejlepší zvířecí horory. Tygr je jen z menší časti digitální, čehož si velice cením. Film má sympatickou hlavní postavu, která to nemá díky bratrovi ( je autista ) vůbec lehké. Dočkáme se sice pár stupidit ( tygr+mobil, šatna ), ale je to ještě v mezích snesitelnosti. BB je navíc i vcelku napínavý. Mohu doporučit. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Půl hodinky rodinného dramatu a necelá hodinka strašení. Stačí jeden tygr, zabarikádovaný dům a dvě oběti. Scény s tygrem jsou dostatečně napínavé, hudba nervy drásající, zvukové efekty strašidelné. Kupodivu se tvůrci obešli bez v tomto žánru oblíbených lekaček. Kelly prchající dopravním potrubím nám názorně předvede, jakou sílu dostane člověk stojící tváří tvář smrti. Režisér též projevil smysl pro detail - nejen sledování dlouhých vrutů nořících se do budoucího vězení, ale i kapka potu dokáže vytvořit patřičné napětí. Natáčení s třemi tygry, byť cvičenými, nebylo zřejmě žádný med. Zvířecí horror, který svému žánru ostudu rozhodně nedělá! ()

Reklama

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Kelly je neuvěřitelná dívka protože hádám, že musela mít tak 100x nutkání svého brášku tygříkovi naservírovat a v klidu odkráčet pryč směrem vysoká...místo toho malému autistovi neustále zachraňuje krk a k tomu tygrovi znepříjemňuje život jak jen to jde. Té holce nešlo nefandit takhle nesobeckého tvora člověk fakt nepotká...Jinak scéna s rourou je asi nejlepší a film celkově má dobrou atmosféru, dobré scény a je tak o 2* lepší než jsem vůbec čekal, takže děkuji uživatelce AMYNKA za doporučení a jsem rád, že jsem se nechal ukecat. Na oplátku čekám že si zítra pustí co jsem pro změnu doporučil já a bude alespoň tak spokojená jako má maličkost. PS : To že je tygr pravej a ne 100% DIGITAL, dodalo filmu pořádné grády a Briana je taková třešeň na dortu. Spokojenost. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ještě před dvěma hodinami by mě ani v nejbláznivějším snu nenapadlo, že se někomu podaří natočit kvalitní horor s tygrem v hlavní roli, natož opravdu hodně napínavý a strašidelný (maximálně bych uvěřil v nějakou zábavnou béčkovou blbinu). Burning Bright je zkrátka příjemné překvapení takřka grandiózních rozměrů. A to přitom prvních cca dvacet minut nic nenapovídá tomu, jaká hororová paráda se bude odehrávat dál. Jakmile se totiž sympatické hrdinka, její autistický bratr a hladová šelma ocitnou společně uzavřeni v domě, nastane taková jízda, že si až do titulků nevydechnete. S naprostou jistotou můžu prohlásit, že takto strhující žánrový napínák tu letos ještě nebyl. V momentálním nadšení jsem v pokušení dát dokonce plné hodnocení, no nicméně s ním pár dnů počkám, abych si ověřil, zda onen zážitek příliš rychle nevyšumí. Každopádně doporučuju. Edit po pár dnech: Tak na pět to fakt není, ale solidní čtyři nechám. Dějové piškuntálie mi nevadily, protože ta atmosféra tam prostě je :) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tento film již běžel několikrát v televizi, ale doteď jsem ho přehlížel. A ukázalo se, že naprosto zbytečně. Jde totiž o docela povedenou záležitost s minimem herců, solidně vygradovanou atmosférou a rozhodně nemůžu říci, že bych se u jeho sledování nudil. Ještě mám dodnes v paměti film Mamba (1988), ve kterém byla ve svém bytě uvězněna žena s nebezpečným plazem. A podobně jako tehdy i zde si režisér dokázal vystačit s málem. Nebyl potřeba vysoký rozpočet, prostě to chtělo jen zručnost a schopnost pracovat s detaily a vytvořit solidní atmosféru, která by diváka upoutala do křesel.    Navíc zde byla ještě jedna přednost – hezká hlavní hrdinka, na kterou se pěkně dívalo. Briana Evigan tu téměř po celou dobu běhala jen ve spodním prádle a tílku, navíc podala i velmi solidní herecký výkon. To její filmový bratr mi lezl neskutečně na nervy. Já nechci nikoho odsuzovat ani zesměšňovat, ale podobné dítě nebo sourozence bych doma určitě nechtěl. Neměl bych na to nervy a tady jsem si několikrát přál, aby toho malého klučinu prostě jen hodila tygrovi do chřtánu a zdrhla sama. Ale to bychom přišli o všechny ty emoce, které k tomuto příběhu prostě patřily.    Co se samotného tygra týče, tak jsem byl strašně rád, že se zde pracovalo s živým zvířetem a jen s minimem digitálních efektů. Jeho cvičitel by zasloužil smeknout klobouk. Nádherná šelma byla rovněž klenotem tohoto příběhu. Připočítám-li několik silných momentů, byl jsem ochoten přimhouřit oko i nad několika chybami (nelogickými prvky), které se tu samozřejmě rovněž objevily. Zážitek z filmu mi rozhodně nepokazily.    Burning Bright určitě můžu doporučit. Celkově film netrvá dlouho, je tu k vidění dost akce i atmosféra byla dobrá, hlavní hrdinka pěkná – takže v mých očích jde o lehce nadprůměrnou záležitost. 60% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (2)

  • Film je založen na básni „The tyger“ z 19. století básnika Williama Blakese. (ARI50)

Reklama

Reklama