Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film byl natočen podle skutečného příběhu, který se stal na střední škole v Texasu v roce 2006. Pět roztleskávaček, z nichž matka jedné byla ředitelkou školy, terorizovaly své spolužáky i profesory. Kam až může zajít protekční dcera a její kamarádky? Tento příběh se skutečně stal. Pět krásek z texaské střední školy si libovalo nejen v nošení vyzývavého oblečení a popíjení alkoholu, ale také v šikaně svých spolužáků. Vykutálená skupinka se v ponižování svého okolí dokonale vyžívala, aby také ne, když ředitelka školy a zároveň matka jedné z nich, před jejich chováním zavírala oči. Když však pětice tyranek obrátila pozornost k nové trenérce roztleskávaček Michaele Wardové, bylo jasné, že zašly až příliš daleko. Michaela celou věc zveřejnila a dožadovala se, aby šikanující dívky i ředitelka školy, která později odstoupila ze své funkce, nesly odpovědnost za všechny emocionální škody, které způsobily. (HBO Europe)

(více)

Recenze (17)

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Což o to, téma šikany je dosti zajímavé, nicméně celý film jako drama v tomhle případě neutáhne. Chtělo to možná působivější příběh, který se ovšem většinou zakládá na fantastických hereckých výkonech. Film mě aspoň usvědčil v tom, že americké středoškolačky jsou proradně vychcané potvory. Plusové body dávám za pěkné baby včetně paní učitelky a za fakt, že se jedná o poněkud netradiční americký film ze střední, než na jaké jsem zvyklý. ()

Sticks 

všechny recenze uživatele

Plne súhlasím s KRAPEKom, pozeratelný film, kde vlastne celú dobu čakám ako sa im to vypomstí. A aj isté zadosťučinenie je, však happyending. Protagonisti sú zaujímaví, ale aj tak tomu chýba hĺbka postáv a prekvapenia. Čo tu ale nájdete sú tony make-upu. Odporučiť môžem len na podvečerné pozeranie. 6,5/10 ()

Reklama

Imrwere 

všechny recenze uživatele

Já tedy s Blue.Poison souhlasím. Filmy založené na zkutečném příběhu shéldnu rád. Vždy mě to potom nutí k zamyšlení, co za hnusy se někde děly a děje dál. Filmy s dějem a příběhem kolem středoškolských roztleskávaček mě tedy nikdy moc nebraly, ač jsem jich viděl opravdu hodně. Ale najdou se i vyjímky, které se mi vcelku líbily a neměl bych žádný problém, pustit si je po čase znovu a mezy ně bych v klidu zařadil i tento "Skandál". ()

krapek 

všechny recenze uživatele

Je zaujímavé (smutné?), že dnes sa dá niektorých šokovať už len tým, že žiaci zabijú svojho učiteľa alebo spolužiakov. Šikana a fyzické útoky na školách sú už žiaľ dennou rutinou, aj vďaka ignorancii dnešného sveta. V tomto prípade si banda namyslených roztlieskavačiek spravila zo školy vlastný podnik, a prečo nie, keď im v tom z postu riaditeľa nahrávala matka jednej z nich. Tomuto sa postavila ich nová mladá trénerka, zač si zaslúži najvyššie uznanie, väčšina by na jej mieste spravila čelom zad a bez slova utekala. Ak teda túžite po realistickom a pravdivo vyrozprávanom filme o hrdinke, ktorá sa postavila voči takýmto praktikám, tak je tento film pre vás, len tu nehľadajte psychopatov ako z jedovatého brečtanu. ()

myse 

všechny recenze uživatele

Pro někoho možná nuda (pro ty, co čekali, že roztleskávačky zabijou učitelku a podobně), ale pro mě je to celkem zajímavý odraz toho, co se na školách může dít. Proč by někdo natáčel něco nudnýho, byť podle skutečných událostí? Aby upozornil na to, co se děje a kritizoval alibistický školní systém. Před možnou šikanou je třeba varovat, protože na rozdíl od násilí je jen těžko prokazatelná. Film jinak zcela průměrný, ale idea dobrá. Příjemně mě překvapilo, jak je Jenna Dewan pohybově nadaná, a naopak, že si štáb nenajal lepší tanečnice (roztleskávačky), protože závěrečné představení školního družstva bylo v porovnání s ostatními týmy dosti chabé a nesehrané. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Jenna Dewan, ktorá stvárnila hlavnú postavu Emmy, sa narodila a chodila do školy pár míľ od miesta, kde sa udial skutočný škandál z roku 2006, ktorý tento TV film mapuje. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama