Reklama

Reklama

Kouzelná chůva a Velký třesk

  • Velká Británie Nanny McPhee and the Big Bang (více)
Trailer 2

Když je krize nejvyšší, zjeví se za dveřmi známá silueta chůvy s obdivuhodnými schopnostmi. Tentokrát Nanny McPhee zaklepe na dveře rodinné farmy, kde žije Isabel Greenová se svými dvěma dětmi. Zatímco Isabelin manžel bojuje ve válce, ona se musí starat nejen o farmu, ale také o rozmazlené děti, které jí z Londýna posílá sestra. A aby toho nebylo málo, tak bratr jejího muže po ní chce, aby souhlasila s prodejem farmy. Chůva Nanny bude muset řešit spory mezi divokými vesnickými dětmi a jejich rozmazlenými londýnskými příbuznými. S použitím létajícího motocyklu, prasátka lezoucího po stromech a dalších kouzel chůva vyčaruje to pravé zaříkadlo, pomocí kterého svým svěřencům udělí pět nových lekcí. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (164)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tady je strašná škoda, že se v podstatě opakuje to, co bylo prezentováno v prvním filmu. Ten příběh je vlastně stejný, jen je tam trochu jiná rodina, což ale z filmu prostě nedělá druhý díl, ale jenom kopii. Je to smutné o to víc, že jsou zde zajímaví herci. Bohužel ani v tomto případě není narušeno, že opakovaný vtip není vtipem. ()

mikulíšek 

všechny recenze uživatele

První díl se mi vzásadě spíš líbil. Velký třesk strácí balanc jedničky a místo ujeté bláznivosti (v dobrém slova smyslu) se stává infantilní ptákovinou (ve smyslu špatném). Stejně jako v jedničce vám nikdo nic nevysvětlí, stejně jako v jedničce jsou některé kupodivu vtipy "nedětské", oproti jedničce se na to nedá koukat (dá, ale není to nic extra). Myslím že o tom, jaký film je dostatečně vypovídá následující SPOILER //...na pole dopadne letecká puma (schozená omylem, protože pilot, když kýchnul, omylem zmáčknul čudlík pro vypuštění). Je potřeba uchránit úrodu, a tak se malé děti rozeběhnou bombu zneškodnit, což s úsměvem pozoruje několik dospělích včetně matky dětí. U 3m letecké pumy odklopí poklop a přestřihnou potřebné drátky, ale poslední drátek je zalit výbušným tmelem. Čas ubíhá a do výbuchu nezbývá mnoho času. Přiletí krkající (!) ptáček, který se průběžne objevuje (a krká) v celém příběhu, který má velice rád zobe tmel (sklářský... což způsobuje vypadávání okenních tabulek). Ten během mžiku vyzobe tmel z bomby a děti bombu zneškodní. Ptáček nasycen výbušným tmelem si pak krkne a (asi za přispění kouzla McPhee, nevím) svým říhnutím sklidí veškerou úrodu na poli, a zbylou slámu vyrovná do kupiček a přidá i klouzačku pro děti. A všichni se radují, protože dostali lekci "o důvěře" // Těch pár tak dementních věcí, že jsou až zábavné, ve filmu není tolik. ()

Reklama

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Po včerejí Válce světů jsem tohle asi potřebovala Je to kravina, ale aspon přiznaná. Docela osvěžující, protože takovýchle ujetých filmů, kterýma asi krměj malý děcka, zrovna moc nevidím. Tohle jsem skoukla kvůli malýmu Asovi. Je sladkej jako vždycky. Film je fakt strašně divnej, nejsem na takovýhle věci zvyklá, ale ...celkem mě to pobavilo ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Zvučné herecké obsazení prohospodařené ve slabší nastavované kaši prvního filmu. Napodruhé se vytrácí kouzlo, zábava působí nuceným dojmem, zbytečně se vše dopuje kýčem a sentimentem. Dvojka se snaží tak být moc ulítlá, až je to kontraproduktivní. Tím však neříkám, že občas se nějaký ten fórek nepovedl, jako celek však pokračování Nanny McPhee nedokáže vtáhnout do zábavy. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Neskutocne obsadenie v pokracovani vynikajuej Nanny McPhee, ktore vsak svojmu predchodcovi robi len a len hanbu. Krasna rozpravkova atmosfera, ktora robila prvy diel takym vynimocnym, v druhom totalne absentuje a je nahradena stupidnymi vtipmi, valanim sa v bahne a brutalne prehravajucimi hercami. K tomu vsetkemu je film podla mna zbytocne dlhy a teda pre male deti, ktore by napriek vsetkym vyhradam mali byt jeho cielovym publikom, tiez problematicky. Pre mna jedno obrovske sklamanie...1,5/5* ()

Galerie (56)

Zajímavosti (5)

  • Upevněné létající prase na komínu londýnské elektrárny Battersea, kterou hrdinové filmu míjejí na cestě do Londýna, je odkazem na album „Animals“ od kapely Pink Floyd, která má tento motiv přímo na obalu desky. (frashmaker)

Reklama

Reklama