Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jan Budař úspěšně zastoupí manžela a zachrání čest dámy v televizní adaptaci slavné hry Donalda Churchilla. Příběh je prostý: Jane navštíví Marcia, rozzuřená manželka jejího milence, s nímž se Jane schází několik let za manželovými zády. Marcia jí oznámí, že až se manžel vrátí, tak mu celou nevěru neprodleně oznámí. Zoufalá Jane neví, co dělat. Jedinou pomoc jí nabídne natěrač Walter, který pracuje v jejím bytě a scénu vyslechl za dveřmi. Jane s ním domluví, že před Marciou zahraje jejího manžela, jenže netuší, že narazila na zaníceného herce amatéra, který má konečně možnost zrealizovat roli Othella, která je jeho nejmilejší. Rozjede se bláznivá série scén plných nedorozumění a mystifikací. Natěrač, naprostý společenský outsider, se dočká neuvěřitelné přízně obou dam, které si na něm potřebují dokázat, že jedna je lepší než ta druhá. (TV Nova)

(více)

Recenze (177)

willow666 

všechny recenze uživatele

Co vám vadí? Oba hrajou dobře, komedie to není nějak špatná, jestli tomu dáváte odpad kvůli tomu, že to je na Nově, tak to pro mě není žádné kritérium. Akorát Issová je strašná. ()

BoredSeal odpad!

všechny recenze uživatele

Užvaněná hrůza, předem předvídatelná se vším všudy. Chudák Čvančarová a Budař, vydělávat si takhle. Hodinu čekat, až se ten debilní natěrač konečně převleče, prolézat tunou nesmyslných keců, hrůza! ()

Katarine 

všechny recenze uživatele

Budaře mám moc ráda a ani v tomto díle mě nezklamal jeho geniální projev a hra na talentovaného herce a natěrače v jednom. Čvančarová mě celkem mile překvapila a Issová taky nebyla tak hrozná jako jindy. Ale jinak byl děj o ničem a vlastně ani příliš nepobavil, bohužel. ()

Amroth666 

všechny recenze uživatele

Pro mě další průměrný objev podle divadelní hry. Jitka Čvančarová mě trochu zklamala hereckým výkonem, který byl docela slabý. Jinak vše bylo dobře připraveno a jsem překvapen, že jsem u toho vydržel do samého závěru, protože jsem čekal daleko slabšího Natěrače.Snažil jsem se občas přijít tomuto vkusu na chuť, ale bohužel, v divadle by to byl odost lepší zážitek než u televize plné reklam a přetvářek. ()

Noviik 

všechny recenze uživatele

Nezajímá mě program, na kterém toto filmové zpracování divadelní hry běželo a upřímně lituju debilů, kteří podle toho hodnotí film. Herecké výkony jsou sice trochu přehnané, ale to bylo zřejmě účelem a také to velmi dobře vypadá, zejména v podání Jana Budaře, který dokazuje, že v současnosti patří mezi českou elitu. Jitka Čvančarová se mi líbila už tehdy v autosalonu, ale jako televizní herečka mi moc nesedí, každopádně tahle role jí sedla dobře. Martha Issová je velká naděje, která umí zahrát vážnější role na jedničku, ale komedie pro ní podle mě moc nejsou, mám ji radši ve vážnějších rolích, v něčem, kde se opravdu může předvést. Celkově to nebylo tak špatné, jen se mi moc nelíbila režie a kratší stopáž by se taky určitě dala vykouzlit. V divadle bych si to ale neuvěřitelně užil. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Natěrač je dobrá fraška, která ale bohužel trošku trpí exhibicionismem Budařovým. Při pevnějším režijním vedení by to určitě byla prvotřídní řachanda, Budař ale zabírá příliš mnoho místa a brzdí tempo. I tak to ale není vůbec špatná veselice. 70% ()

M-arta 

všechny recenze uživatele

I když ta původní divadelní hra může být docela fajn a Martha Issová byla tak roztomile vulgární, až to bylo úplně k sežrání, celkový nevyrovnaný a křečovitý dojem to zachránit nedokázalo. ()

RonaMidu 

všechny recenze uživatele

čekala jsem tedy víc,i když Jan Budař se mi v tom docela líbil,působil chvílema tak neproniknutelně......(22.12.2013 přehodnocuju a přidávám dvě hvězdy) :-) ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Takový námět a stala se z toho taková fraška. Budař je natěrač, který omylem zaslechne hádku ženy, u které doma natírá spolu s manželkou muže, se kterým je nevěrná. Podvedená manželka chce mluvit s jejím manželem a říct mu, že jeho ženuška má poměr s jejím manželem, odchází, že se vrátí, až bude její manžel doma. Natěrač nabídne ženě pomoc - bude hrát jejího manžela (protože ta podváděná neví, jak vypadá její muž). To je prostě námět, který se nedá zkazit! Ale dá... Už dlouho jsem nedala jednu hvězdu. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem napsat svoji oblíbenou myšlenku, že nechápu, proč se lidé, co navštěvují divadla, vyvyšují nad ty, co jen sedí doma u televize. Vždyť ty divadelní kusy jsou na stejné úrovni jak běžné televizní pořady. Ale je pravda, asi jsem trochu křivdil, né všecky divadelní představení jsou jako romeo a julie ze šejkspírovských slavností nebo tenhle natěrač, najdou se mezi nimi i velmi kvalitní kousky, jako např. Smejko a Tanculienka, které jsem zhlédl předminulý víkend. Jak už jsem výše naznačil, tenhle natěrač mě nijak zvlášť neoslovil, ale taky neurazil. Zaujme Issová s rozporem mezi tím, co říká a jak to říká. Čvančarová asi zase dodnes lituje, že ta závěrečná scéna nebyla natočená opačně, tj. Budař zezadu a ona zepředu. Mohla mít zdokumentované ty své čvančary ještě relativně svěží. Takhle je ukázala v jiném filmu až po čtyřicítce a co si budeme nalhávat, zub času už je notně ohlodal. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Jsem hrdý na svůj smysl pro humor. Třebaže je, jak vidno, naprosto jiný než u ostatních lidí. Než se ale kochat na sračkami typu "Červený trpaslík" nebo "Haló, haló", raději si budu užívat drobných komických situací u takovýchto zdánlivě trapných záležitostí. Ano, herecké výkony zde byly v určitých momentech amatérské a je fakt, že celou inscenaci táhl především Honza Budař. Je pravdou, že holky Issovy já vůbec nemusím, protože pro mě nemají hlavně žádný sex appeal. Je ale taky pravdou, že Jitce Čvančarové role sexy záleťáčky sedla. Nevím, nebyla to určitě komedie, která se líbí každému - možná pro jakousi prkennost v určitých fázích. Já jsem ji ale bral takovou, jaká je a ta se mi za to odvděčila velice vtipnými situačními momenty. ()

Reklama

Reklama