Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chvílemi smutná komedie o rodině, která koupila vilu i s cizím dědečkem... V jedné vile bydlí velká rodina – manželé Květa (A. Kreuzmannová) a Evžen (J. Hálek) se synem (J. Hrušínský), snachou (T. Medvecká), jejich dětmi a dcerou Zdenou (L. Zedníčková). A s jedním úvazkem na dožití v podkrovním pokojíku – starým dědečkem, nikoli vlastním. Děda (R. Hrušínský st.) by už mohl být v ústavu, protože i doktor (P. Pelzer) musel usoudit, že není při smyslech – slaví Vánoce v létě, svými rozmary trápí celou rodinu, jenže ho nakonec všem bylo líto, a tak v domě zůstal. Dům je velký, ale pro tak širokou rodinu je i tahle vila prostě malá. Zvlášť když se Zdena rozhodne vdát a porodit potomka… (Česká televize)

(více)

Recenze (38)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Doba se mění. Bytová družstva neměla byty, dnes nemají lidé ani na koupi. Film o rodinných strastech, kdy musí společně bydlet vícegenerační rodina a starat se o bývalého majitele domu k tomu. Přes všechny neshody si ale zachovali lidskost. Byl jsem zvědav, jak příběh dopadne. A doslova dopadl. Konec mě dostal... ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Bydlet pod jednou střechou s takovejma šílenejma a hysterickejma lidma, tak bych asi po chvíli musel buď zabít je, nebo sebe. Jinak docela zajímavej pohled do časů tapet, mulletů a všeobecně příšerný módy. Taky v tý době už bylo možný tehdejší režim i trochu kritizovat a ne jenom všechno vychvalovat, takže žádnej socialistickej ráj, kde každej dostane byt zadarmo, se fakt nekonal. Jinak z herců byl tradičně nejlepší Rudolf Hrušínský, přestože moc prostoru nedostal a v podstatě skoro celou dobu jenom leží v posteli. Na druhý straně jsou tam i vyložený antitalenti. Občas nějaký vtipy dobrý, občas vyloženě trapný. Vzhledem k tomu, že film má necelou hodinku, tak to uteklo docela svižně. Suma sumárum - průměr. ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Je hodně poznat, že v roce 1989 už cenzura nefungovala jak by měla a tak mohl Rudla Hrušínský utrousit poznámku, že "Rusáci musí vždycky vyhrát." Ono by se v tom našlo víc narážek, ale Hynek Bočan film pojal jako komediální drama s koncem, který jsem rozhodně nečekal. Rudla každopádně kraluje, přestože jeho role není velká. Tady je vidět ten rozdíl mezi ním a jeho synem Janem, který tam hraje postavu Honzy a je v podstatě furt stejnej v každé roli. Tento film je odkazem své doby a hlavně má v sobě poselství o životě, je v něm cítit humor se smutkem zároveň. Život v plné parádě a Hynek Bočan stále ještě v tvůrčím období. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Odlesk doby, lidí i tehdejší zábavy. Škoda, že toho Hrušínského není víc a že tam prostě jenom existuje - bez hlubšího významu a bohužel i pointy. Stejně tak by na půdě mohla stát stáj s němým koněm, pro film by to mělo zhruba stejný význam. Jinak ale celkem svižné a na Bočana a tehdejší dobu překvapivě odvázané. Byt za 1500 plus inkaso a tapeta "zvenku" pobavily. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Nemohu souhlasit s označením komedie, zasmál jsem se asi dvakrát, ale to spíš absurditě situací. A rozhodně bych to nevysílal v neděli dopoledne. Na to to má dost drsný konec...jinak nemohu souhlasit ani s některými recenzemi...dědky by nemoh nahradit němý kůň, to by fakt ten film neměl středobod. A nikdo netvrdí, že socialistický ráj hned každému dával byt...byly podniky, které měly podnikové byty...stačilo se tam upsat a byt byl okamžitě (vlastní rodinná zkušenost) a pak byly pořadníky, směny a tlačenky. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama