Reklama

Reklama

Znuděný idol Hollywoodu se dobrovolně stane hlavní cenou v loterii a jeho život je rázem vzhůru nohama – zvlášť, když se zamiluje ještě před slosováním. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Rozervná romantická hříčka s vtipnou zápletkou kolem znuděného idola ze stříbrného plátna si hází před sebe jako klacky pod nohy nejedno tradiční klišé, aby pak těma nohama mnohé z nich nečekaně odkopla a stihla postupně diváka překvapit nejedním vyústěním. Ani nevím, proč jsem si u Loterie lásky párkrát vzpomněl na slavný muzikál Zpívání v dešti... možná proto, že oba tyto filmy nesou v sobě to kouzlo prastarých filmových barev v množství nápaditých scén ze studiových ateliérů (zde především vtipné snové výjevy) a také dokážou podobným způsobem využívat jistá dobová klišé diváckých veseloher v originálním provedením s výrazným nadhledem, s nímž se návštěva světa filmových hvězd ve fiktivním příběhu stává ještě milejší. David Niven si svého otráveného i mírně nafoukaného hrdinu z plátna vychutnáva jak jinak, než s velkým gustem, a komedie s ním byla opět zárukou kvalitní dobové zábavy. Sice nejsem z toho odvařen až tolik, jako zdejší dosud jediný komentující D.Moore, ale stejně mi nezbývá než citovat na závěr jeho poslední větičku: "A to závěrečné cameo!" :-) [75%] ()

GMVajgl 

všechny recenze uživatele

Taková trochu naivní pohádka, ve které jsou ženy vyobrazeny jako ječící slepice honící se za mužem s hloupým výrazem a slizkým knírkem. Jeho jediným sexuálně aktivním mužským konkurenten je mladý Cowley z CI5, který musí přemlouvat svou snoubenku, aby si nevymýšlela ptákoviny. Ale onoho času to bylo asi to nejsnesitelnější na Netflixu. A to vypovídá hodně o nabídce Netflixu. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Krásně bláznivá komedie, která si z limonádového romantického žánru střílí a zároveň do něj přispívá. Rexe Allertona (čti skvělého Davida Nivena) už nebaví být idolem stěn dívčích pokojíčků, který se v dobrodružných filmech ohání kordem a bůhvíčím dalším, nicméně davy jeho fanynek to bavit nepřestalo, a tak prchá z Hollywoodu do Evropy a... A nechte se překvapit. Film se odehrává v mile absurdním fikčním světě, v němž by například komisař Clouseau budil dojem nejschopnějšího vyšetřovatele všech dob, a aby toho nebylo málo, tahle absurdní realita se mísí s ještě absurdnějšími snovými scénami, při nichž se Charles Crichton opravdu vyřádil - jsou tak nápadité a vtipné, že mi kolikrát (třeba ta úvodní nebo ta taneční) připomněly styl Terryho Gilliama. Loterie lásky mě zkrátka překvapila a potěšila a jsem rád, že Netflix začal pro filmy sahat i do archivů._____P.S. A to závěrečné cameo! ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Celkem fajn komedie v hezkých barvách, ale myslím si, že z námětu šlo dostat mnohem víc. Strašně otravné byly snové sekvence. Závěrečné cameo jedné známé osobnosti bylo opravdu nečekané. ()

Reklama

Reklama