Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Reportérka The New Yorkeru Sophie odjíždí se svým snoubencem, šéfkuchařem Victorem, na předsvatební cestu do italské Verony. Na nádvoří spatří ženy, které píší své vzkazy Julii a ukládají je do štěrbin v kamenné zdi. Sophie se seznámí s dobrovolnicemi, které na tyto dopisy odepisují. V jedné ze štěrbin najde dopis, který před padesáti lety napsala Angličanka Claire Smithová. Zamilovala se do italského mladíka Lorenza, ale nenašla odvahu s ním utéct a vrátila se domů. Sophie jí odepíše a k jejímu překvapení se Claire i s vnukem Charliem objeví ve Veroně. Obě ženy se rozhodnou, že se pokusí Lorenza najít, a Sophie chce příběh napsat do novin. Charlie je ale velký skeptik a od záměru je zrazuje. Victorovi Sophiin výlet nevadí, je zaměstnán jednáním s dodavateli zboží do své restaurace. Sophie vytipuje muže stejného jména v okolí a všichni tři po několik dnů jezdí a vyptávají se. Ale ani jeden z nich není tím Lorenzem, kterého Claire milovala. Sophie zpočátku nemůže Charlieho vystát, ale s přibývajícími hodinami zjišťuje, že není takový, jakým se jeví, a oba se pomalu sbližují. Před odjezdem si na jedné vinici chtějí dát víno. A Claire pozná Lorenza ve vnukovi majitele vinice... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (334)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Ano,chápu,že je tohle spíše čistě holčičí záležitost,tedy-předvídatelná a přeslazená záležitost.Neteče tady krev,žádné speciální efekty..takže si to automaticky zaslouží maximálně šedesát procent.Tak to dneska prostě je.Ale pokud máte někdo rád sentimentální,ale přesto romantické lovestory s kapkou vtipu,tenhle film je pro vás jako dělaný.Co mi imponovalo nejvíce je nádherné a slunné prostředí Itálie,které mě doslova uchvátilo a kam si odteď přeju se podívat.Až se najednou stydím za to,jak vypadá moje rodná zem.Každopádně jak už jsem zmínila,příběh je sice předvídatelný,ale to jsou asi všechny slaďárny a myslím,že to filmu nijak neškodí.Námět je zajímavý,ve snílcích jako jsem já probudí dávno zapomenuté naivní představy lásky a prázdninového dobrodružství.Jinak bych si ten konec ani nepředstavovala.Navíc Amanda Seyfried je tak přirozeně krásná a talentovaná,skvěle do filmu zapadala.Jediný,kdo mě nijak nenadchnul byl Sophiin snoubenec,kterého jsem za jeho sobectví měla chuť někam nakopat.Nicméně film si podle mě ty čtyři hvězdičky zaslouží:) ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Velice pohodová romance. Začátek se mi moc nezdál, asi zhruba prvních dvacet minut, pak se už ale konečně začalo něco dít, a celé to začínalo mít grady. Pěkná atmosféra Itálie, hudba ideální k filmu, a krásná Amanda Seyfried. (pozn.: zde lehce nechápu, jak někdo může říct "odporná Seyfried"?...) Konec filmu se rozhodně dál čekat, a v tomhle případě happyend rozhodně potěší. A ačkoliv to tak ze začátku nevypadalo, nakonec i tomuto filmku dávám pětihvězdičkové hodnocení. Prostě se mi to líbilo. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Ach, tyhle přeslazené limonády. Buďte dívky trpělivé, ten pravý přijede buď na bílém koni nebo v černém BMW, to je jedno. A vy si budete moci zdůvodnit, proč hodíte přes palubu toho chlápka, který se snaží, abyste měli z čeho žít (vy oba, protože to dělá i pro vás, ale vy to nevidíte, vidíte jen, že věčně není doma a s vámi a nedrbe vám záda, když si vzpomenete) a maká jak šroub, protože naneštěstí nezdědil dědický titul v Anglii ani prosperující vinici se světovými dodávkami v Itálii. I všechny ty záběry jsou neskutečně cukrkandlově přeslazené, přebarvené, ve Veroně není jediný žebrák, jediný odpadek. Všichni hrají jak loutky v loutkovém divadle, i když u Amandy je to normální, ta tak hraje vždycky, protože si myslí, že stačí vyvalit kozy, vyvalit oči a usmát se. Jestli ona nemá spíš něco se štítnou žlázou, to prý způsobuje vyvalené bulvy Věřil snad někdo chemii mezi Amandou a Christopherem? To už spíš něco vyzařovalo ze vztahu mezi ní a Gaelem. A všichni se na všechny pořád usmívají, Sophii nikdo nevyhodí, že vlezla do cizí restaurace a nemá tam co dělat, naopak, ještě ji nechají psát taky dopisy. A babička prozrazuje hnedle tajné recepty 300 let staré. Pro věčné romantiky asi pohodovka, pro realisty film z jiného světa, pro ty někde uprostřed prostě přeslazená limonáda. Bylo by moc hezké, kdyby to tak fungovalo, ale nefunguje. Život totiž není jen o sluníčku, ono občas i prší. A pak se pozná pravá láska. Chudák Shakespeare. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Otřesné. Nudná rádoby slaďárna, u které má divák pocit zneužití. Herec v hlavní roli naprosto nesympatický a Amandin úsměv to prostě nezachrání. Hudba ve filmu působila komicky. Vůbec nepodtrhávala dějovou linii filmu. Ve chvíli, kdy se rozhodnu jet hledat lásku křížem, krážem po Itálii, tak si umím představit jinou hudbu, než moderní popík. No prostě děs a hrůza... Za mě 1* za to, že jsem vydržela do konce. (I když ta by teda měla být pro mě) ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Film nenaplnil moje očekávání a jedná se o jednu z mnoha romantických komedií, na které se podíváte a po skončení už ani nevíte, o čem to pořádně bylo. Jen vám v paměti zůstane, že se to odehrávalo v Itálii, hrála tam Amanda Seyfried a hledali 50 let starou lásku. Doufám, že Amandě nezůstane nálepka "jen pro romantické filmy", protože pro to by ji byla škoda a už v mnoha filmech dokázala, že umí hrát. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (6)

  • Takmer celý film bol natočený presne paralelne s dejom, a to za 4 mesiace. (MikaelSVK)
  • Natáčení probíhalo v Itálii ve městě Siena. (M.B)
  • Hugh Dancy byl původně obsazen do hlavní mužské role, ale od projektu odstoupil a nahradil jej Gael García Bernal. (CrypzzXD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno