Reklama

Reklama

Kluci jsou zpět

  • Austrálie The Boys Are Back
Trailer

VOD (1)

Dospívání může být dobrodružstvím na celý život. Joe (Clive Owen) pracuje jako sportovní novinář a se svou ženou Katy a malým synem Artiem tvoří očividně harmonickou rodinu. Až do okamžiku, kdy Katy náhle zemře na rakovinu. Film pojednává nejen o tom, jak se oba se ztrátou milované manželky a matky vyrovnávají, ale i o Joeově vžití se do role samostatného rodiče a přijetí odpovědnosti návratu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

Badseeds 

všechny recenze uživatele

Film se zdánlivou zn. "obvyklý" je skutečně neuvěřitelnou jízdou, prošpikovanou špičkovými hereckými výkony ve všech věkových kategoriích, onanistickou kamerou, Sigur Ros, zralým scénářem, Elbow, Clivem trpícím v obilí, Clivem, jehož birthday parties a šikana je snem všech dětí; britskými sportovními bonmoty a témeř hmatatelnou tragikou. A to nízké hodnocení tady? Screw you CSFD - just say YES! ()

Phorbo 

všechny recenze uživatele

Výborný film o strastech absence matky. Clive Owen, coby vdovec, se stará o svého osmiletého syna. Jeho druhý syn z druhého manželství ho navštíví na prázdniny. Krásný příběh ze života, který mě občas dohnal k pocitu soustrasti s postavou Joea. Navíc co chvíli hrající Sigur Rós a onen Jónsiho hlas dodává tomuto filmu zvláštní atmosféru, která se nedá jen tak zapomenout. 9/10 ()

Reklama

thorewi 

všechny recenze uživatele

Cliva Owena mám rád a tady hrál dobře, ale je to jen průměrné komorní drama, které mě v žádném okamžiku nenadchlo a v několika dokonce nudilo. Navíc chování pubertálních dětí mě v každém filmu opravdu irituje, neboť je to vždy značně přehrávané - teda aspoň já, když jsem byl v pubertě, tak bych si toto opravdu nemohl dovolit. ()

Axident 

všechny recenze uživatele

Vychovávat děti není lehká práce a když vám zemře manželka a malému synovi matka, je to nelehký boj, jehož pravidla se učí bolestně, tím spíš, je-li v tom ještě starší syn z předchozí manželství, trpící naopak bez otce. Příjemně civilní, "obyčejný" film s krásnou australskou scenérií, solidním Clive Owenem, dojemným příběhem a hodně přehnaným, 200% happyendem, který mě i přes sebepřesvědčování, proč by příběh nemohl taky jednou skutečně skončit takhle - udát se může všelicos, dost vadil, jinak za většinu filmu bych šel i o hvězdu výš, kdo má děti pochopí. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Scott Hicks poprvé od Záře kápnul na scénář, se kterým si věděl rady. Na první pohled to vypadá jako běžné melodrama, ale když začnete trochu přemýšlet, třeba dojdete k závěru, že až tak běžné nebylo. Překvapivě málo klišé, skoro žádné přílišné tlačení na emocionální pilu, vážně nemám problém uvěřit, že se to nějak takhle stalo. Celý film prakticky stojí na Clivu Owenovi a dvou malých klucích. A samozřejmě tomu hodně napomáhá perfektní práce kameramana i parádní hudební soundtrack. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (7)

  • V Nemecku sa mal film premietať v kinách od 28. januára 2010. Distribútor Walt Disney Studios ho nakoniec vydal iba na DVD a zdôvodnil to tým, že očakával slabý predaj vstupeniek. (m.a.t.o.)
  • Ve scéně, kdy Harry (George MacKay) s Artiem (Nicholas McAnulty) sledují televizi, vysílají australský horor Krvavá laguna (2007). (Petulka88)
  • Režisér Scott Hicks osobne cestoval na Island, aby od skupiny Sigur Rós získal povolenie použiť ich piesne vo filme. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama