Reklama

Reklama

Občanská válka v bývalé Jugoslávii udělala z nejlepších kamarádů zaryté nepřátele. Je horší zradit vlast nebo nejbližšího přítele? Dva nerozlučné přátele Vlada a Slavka rozdělila občanská válka v Bosně. Jeden je výtečný střelec a cvičí ostřelovače. Druhý, bojovník za svobodu, odmítne kamarádovu nabídku k úniku z ohrožené oblasti. Nakonec musí dojít k nevyhnutelnému - bývalí přátelé stanou proti sobě tváří v tvář. (HBO Europe)

(více)

Recenze (36)

lioncel 

všechny recenze uživatele

Mně tohle rozum moc nebere .. vraždit svého souseda kvůli náboženským důvodům .. pro padesát let starou křivdu . děs . Je mi jasné, že na Balkáně se za druhé světové války děly strašná zvěrstva, ale v roce 1992 a za přihlížení modrých přileb ??? … Úděsné selhání lidské rasy … Místy realistické a místy naopak ještě dost citlivě podané .. jestli je vůbec možné tento obrat u tak strašných skutečných událostí použít, ()

m.krudenc 

všechny recenze uživatele

Vynikající film, dokonalí příběh. Nečekaně realistický a vydařený film z občanské války v Jugoslávii o dvou přátelích, kteří se ocitnou v konfliktu na opačných barikádách. Tento velice smutný příběh, který přinutí člověka přemýšlet, jak je to možné, že extrémní nacionalismus dokáže napáchat takové zlo na bezbranných a bezmocných lidech. Občanská válka je nejhorší, kdy bojují a zabíjejí se přátelé který se mají velmi rádi, to je opravdu šílená hrůza. ()

Reklama

Kangaxx 

všechny recenze uživatele

Na americký snímok prekvapivo autentický zážitok. Zmyslom zjavne nebola hlbšia analýza politickej situácie juhoslovanskej občianskej vojny ani snaha šokujúco poukázať na to, čo tam v danom období Srbi vykonávali (na to by bolo treba vyšší rozpočet a aj tak to vieme všetci z dejepisu), ale skôr opísať príbeh dvoch kamarátov, ktorí sa ocitli na opačných stranách barikády. Režisér navyše slušne načrtol, ako dokáže vojna zmeniť psychiku a morálne hodnoty inak obyčajných ľudí. P.S.: Neviem akého génia napadlo dať celý obsah filmu i jeho rozuzlenie do popisu, ale som rád, že som ho pred vzhliadnutím nečítal. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Etnické boje na Balkánu si vybraly krutou daň v podobě mnoha nevinně zabitých lidí a v Shot Through the Heart jsem viděla asi jen zlomek toho, co se tam skutečně dělo. Nepochopitelné a z mého pohledu přímo zoufalé, co to dokázalo s lidmi, kteří byli tak velkými kamarády udělat a na konci jsem měla pocit, že i to moje srdce bylo zasaženo v tom velmi smutném slova smyslu. ()

tlkounev 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době opět film, který ukazuje válku i z pohledu obyčejných lidí, kteří se snaží pouze přežít a přes veškerou snahu jim válka přináší pouze zoufalství. Film vypráví příběh nejlepších přátel, reprezentantů ve střelbě, které válka postavila na opačné strany. Příběh o tom, že i těm nejlepším válka dokáže zničit charakter. Kolik lidí za války bylo nuceno střílet na vlastní přátele, na vlastní známé a dokonce i rodiny? Válka je hnus! ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Bosne a Hercegovine a Maďarsku. Filmový štáb pracoval aj na starej sovietskej leteckej základni Kiskunlacháza, južne od Budapešti. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama