Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dan Saxon (Charlie Sheen) je horlivým a výbušným arizonským policajtom, ktorý vypisuje pokutové bločky a dohliada na miestnych indiánov. Jeho výbušnosť ho dovedie do situácie, v ktorej má na výber buď odchod do dôchodku, alebo úlohu v tajnej operácii. Jeho úlohou má byť nepozorovane preniknúť do motocyklového gangu, ktorého členovia obchodujú s drogami a zbraňami. Saxon úspešne zvládne svoju úlohu a zapadne do motorkárskeho prostredia. Postupne sa vytvára jeho vzťah k fotografke Renee (Linda Fiorentino), ktorá pozoruje život gangu, ale zároveň tiež odhaľuje Danovu totožnosť. A ten, akoby posadlý týmto novým spôsobom života, začne pochybovať o tom, na ktorej strane vlastne stojí. Naviac ho neustále prenasleduje tieň vlastnej minulosti. Zdá sa, že mu nezostáva nič iné než podľahnúť. (sliver)

(více)

Recenze (81)

Quint 

všechny recenze uživatele

Někteří diváci považují Ve stínu gangu za zapomenutelné "cheesy" béčko se směšným, rádobytvrďáckým Sheenem, které působí jak Žhavé výstřely, z nichž někdo vystříhal všechny fóry. Jiní naopak za nedoceněný, seriózní thriller s přesvědčivým Sheenem a dobře zachycenou motorkářskou subkulturou (někteří z nich si kvůli němu dokonce pořídili motorku). Asi záleží na tom, kolik vám je let a jak moc ten film dokážete brát vážně. Sheen byl zvláštní volbou do role spořádaného poldy, jenž se v přestrojení postupně mění v drsného, vlasatého motorkáře, až mu z toho začne hrabat. Od chvíle, kdy mu narostou dlouhé vlasy a začne se chovat tvrdě, se prostě neubráníte vzpomínce na Toppera Harleyho z obou Žhavých výstřelů, mezi nimiž tenhle film natočil. Sheen do své role ale dává takovou energii, že jsou zároveň chvíle, kdy mu to i věříte. A napětí mezi ním a vůdcem motorkářského gangu v podání Michaela Madsena taky občas zafunguje. Film je jinak snůškou těch největších klišé kriminálek o policistech v přestrojení (ačkoli ho prý psal sám život a byl natočen podle skutečné události). Ani na chvíli nezapře dobu svého vzniku a jeho děj se pravidelně posouvá dopředu prostřednictvím přiblblých montáží, u nichž si zase nemůžete nevybavit Team America a píseň „We're gonna need a montage“. Sheen se seznamuje s motorkáři – montáž. Sheen se učí být motorkář – montáž. Sheen souloží – montáž. Sheen se obléká do motorkářského obleku – montáž. Sheen jezdí na motorce – montáž. Pro některé montáže zřejmě neměli dostatek záběrů, a tak nechybí momenty, jako když si Sheen při vyzbrojovací montáži do boty zasouvá zbraň, kterou už si tam o pár záběrů dříve zasunul. Ale proč ne, když se na to docela dobře dívá. Jsou tam cool motorky, cool westernové lokace, cool hlášky, cool rocková hudba a Linda Fiorentino (kde je jí dnes konec?). ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Nemám rád Charlieho Sheena. Ani ne tak kvůli jeho excesům a podprůměrné inteligenci, ale jeho herecký projev se mi zdá pochybný. Jeho divný hlas mě strašně sere a prostě se mně zdá, že chlapec nezdědil tatínkovo herecké nadání. Ale tenhle film se mi líbil. Vůbec jsem se nenudil a to mi snad úplně stačí. Charlie Sheen pořád někomu rozbíjí hubu, "fuckuje", jezdí na motorce nebo fetuje se záporákem Michaelem Madsenem, který své mimochodem odehrál výborně a budí přirozený respekt. Jo, jsem spokojený, jak jsem využil těch necelých sto minut. ()

Reklama

ondrula 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu vynikající film o motorkářích. Pamatuju si hlavně to, jak jsem byl zklamanej, když se v jedný efektivní scéně Dan vyzbrojoval, strkal si do bot kudly a asi čtyři bouchačky a pak žádnou z těch zbraní nepoužil. Taky mě celkem pobavilo, jak se Dan snažil vetřít do podsvětí a moc se snažil, nechal se zarůst, fetoval a smrděl a nikoho to moc nezajímalo. Hlavně bych ale řekl, že ci celej fim pro sebe ukradl Michael Madsen, kterej je výjimečnej herec a šéfa gangu ztvárnil výborně. A vynikajíc byl taky Voves (v originále Oatmeal - ovesná kaše), na takový postavy se nazapomíná :-) ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

"Trhni si pérem!" Neskutečné démonický Charlie Sheen v roli, která mu skvěle padne. Skvělá proměna a infiltrace do motorkářského gangu. Film podle skutečné události je plný ostrých chlapů co mají svůj vlastní svět. Ponurá atmosféra podtrhuje psychické nálady hlavní postavy. K tomu výborná rocková hudba a pekelné hlášky. Takhle sirově chutnali devadesátky. 8/10 ()

choze 

všechny recenze uživatele

Po CHLADNÝ JAKO KÁMEN druhá motorkářská videopecka počátku 90. let, v níž suspendovaný policajt infiltruje motorkový gang. KÁMEN byla přímočará akční jízda, kde motorkáři obsadili a vystříleli budovu soudu, skutečným případem inspirovaný VE STÍNU GANGU sází na realistický příběh, kde motorkáři zastřelí tak maximálně obsluhu večerky. Skvělý Charlie Sheen jako polda, který na nebezpečné misi pod tlakem propadá svým démonům v policejní uniformě. Pohrobkovi bych vzkázal následující: "DRŽ HUBU, ČůRO!" ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Film bol inšpirovaný skutočným príbehom zástupcu šerifa menom Dan Saxon (Charlie Sheen), ktorého boj s podsvetím vyústil vo viac ako 200 zatknutí. (Smok)
  • Skutočný Dan Saxon sa vo filme objavil ako komparzista, momentálne žije so svojou rodinou v Severnej Kalifornii. (Smok)
  • "Krvák", stelesnený hercom Michaelom Madsenom, si momentálne odpykáva prvý z troch po sebe idúcich doživotných trestov za vraždu a obchodovanie s drogami. (Smok)

Reklama

Reklama