Reklama

Reklama

Čerstvě rozvedená Elizabeth Gilberová se vzdává svého pohodlí a riskuje všechno, aby změnila svůj dosavadní život. S vírou, že jde o víc než jen o manžela, dům a kariéru, opouští New York a vydává se na rok dlouhou cestu do Itálie, Indie a na Bali. Během svých cest poznává život v různých částech světa. Průvodci jsou jí tři různým způsobem atraktivní muži. V Římě je to hezký Ital Giovanni, který ji učí italsky mluvit a jíst, v Indii se ji pokouší do tajemství pokory, odpuštění a meditace uvést postarší, sympatický Texasan Richard a na Bali Liz poznává vytoužený smysl života a skutečnou lásku v náručí přitažlivého Španěla Felipeho. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (522)

sonnak 

všechny recenze uživatele

Lehce spoileroidní. Ono si to ty tři hvězdy snad ani nezaslouží, je to totiž strašně utahané a nijak zvlášť úderné ani vypovídající, čili lehce nudné, ale jako uvědomělejší protiváha ke všem povrchním "sexům ve městě" se to musí ocenit. Pár pěkných myšlenek se tam najde, ale je jich jako šafránu a když si uvědomím, že se celá dvouhodinová taškařice o hledání hlubšího smyslu a míru duše na konci zvrhne v klasickou romanťárnu o nalezení chlapa, je mi z toho lehce smutno, protože to mohlo mířit o dost výš (čti hlouběji). Taky je to silně nenápaditě natočené a přestože Julia neurazí, Jenkins opět ukázal, kdo je král, stačí mu tři minuty a předvede toho víc než všichni ostatní ve zbylých dvou hodinách. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Jsem chlap a to by snad mělo jasně dokazovat, že tenhle film se nelíbí ani minutu. Mám i chuť poslat film do odpadu, protože sledovat jak ženská kňourá mě opravdu nevzrušuje. Julia Roberts už poslední dobou leze do nezajímavých projektů a dělá ze sebe už opravdu parodii. To celé mi tenhle film dokázal. Já jsem ho nedokázal dokoukat do konce. Tímhle by mě v pekle mučili, pokud bych se do něho dostal a věřil v něj. ()

Reklama

vurhor 

všechny recenze uživatele

Ten film je zvláštní. Jednu dobu je k sežrání, v další na odstřel, v poslední na mávnutí rukou. Věčná sympaťačka Julia Roberts se vydává na vcelku milou a částečně podmanivou cestu světem, ve které poznává jiné kultury a známosti. A zážitek je to věru rozporuplný. Zprvu jsem neměl nijak zvlášť velká očekávání, ale musím říct, že celá sekce v Itálii byla fakt senzační. Úžasná atmosféra, výborné nápady, duch Říma zachycený naprosto přesně, plus bylo to i vtipné. S překvapením jsem si řekl, že to vypadá velice nadějně. Ony naděje mi však potopila pasáž v Indii, u které jsem málem (doslova) usnul nudou. Náhle se film přeměnil do takové neskutečně utahané, nudné a vcelku hloupé formy, která byla fakt na zabití. A poslední pasáž na Bali je takový mix předešlého. Převážně to zachraňoval výborný a charismatický Bardem, kterému to s Julií fakt slušelo, plus ono kouzelné prostředí tomu dodávalo i slušnou atmošku, ale oproti skvělé Itálii to byl už slabý odvar. Ve výsledku zklamání. Nebýt té hrozné Indie, jednalo by se o slušnou romanťárnu. Příště Julii doporučuji následující - hodně jíst, vůbec nemeditovat a intenzivněji se milovat. Pak to bude Ok. Průměrné 3* ()

Wewik 

všechny recenze uživatele

MPAA: 45414 Já si nemůžu pomoct, ale tenhle film je udělaný tak, aby si každý člověk přišel na své... Část která se nelíbí jednomu se zase líbí jinému a naopak.... Podle mého povedený snímek, i když něco bylo nudné až tak moc, že bych to úplně vypustil. Mám rád Béčkové filmy, ale ta indická svatba se třeba moc nepovedla! :) ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Z tych podpriemernych hodnoteni som ocakaval slabucky nudny film, ale vobec to take nudne nebolo. Mozno tam bolo par zdlhavych dialogov, ja by som tu minutaz urcite skratil, ale inac ma Julia Roberts, jej depresie z nenaplneneho manzelstva podla jej predstav a neskor hladanie samej seba prijemne prekvapila, svoju postavu zahrala skvelo. Zaver s Javierom Bardemom sa mi celkom pacil a nebyt tej dlhej vrazednej minutazi, dal by som mozno aj tu stvrtu hviezdicku. _________ Julia Roberts - (Liz Gilbert) +++ Hadi Subiyanto - (Ketut Liyer) +++ James Franco - (David Piccolo) +++ Billy Crudup - (Stephen) +++ Richard Jenkins - (Richard z Texasu) +++ Javier Bardem - (Felipe) +++ Viola Davis - (Delia Shiraz) +++ A. Jay Radcliff - (Andre) +++ Mike O'Malley - (Andy Shiraz) +++ Produkcia: Brad Pitt +++ ()

Galerie (65)

Zajímavosti (13)

  • Julia Roberts vystřídala 103 kostýmy. (Krouťák)
  • Kniha je prý jedním z nejoblíbenějších románů Oprah Winfreyové, což také bylo jedním z důvodů, proč Julia Roberts projevila o nabízenou roli zájem. (Karlos80)
  • Film byl rozesílán do kin pod krycím názvem "Guest House". (Karlos80)

Reklama

Reklama