Reklama

Reklama

Čerstvě rozvedená Elizabeth Gilberová se vzdává svého pohodlí a riskuje všechno, aby změnila svůj dosavadní život. S vírou, že jde o víc než jen o manžela, dům a kariéru, opouští New York a vydává se na rok dlouhou cestu do Itálie, Indie a na Bali. Během svých cest poznává život v různých částech světa. Průvodci jsou jí tři různým způsobem atraktivní muži. V Římě je to hezký Ital Giovanni, který ji učí italsky mluvit a jíst, v Indii se ji pokouší do tajemství pokory, odpuštění a meditace uvést postarší, sympatický Texasan Richard a na Bali Liz poznává vytoužený smysl života a skutečnou lásku v náručí přitažlivého Španěla Felipeho. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (523)

rt12 

všechny recenze uživatele

Film o hledání sama sebe, o nacházení vlastní jistoty, klidu a celkové vyrovnanosti. Proč ne ? To samo osobě by bohatě stačilo. Patrně si tvůrci nebyli moc jistí, že to bude stačit a tak vytáhli silný kalibr Javiera Bardema. Začala šroubovitě - sladkobolná vztahová záležitost. A to byla přesně věc, která mi sešoupla film o hvězdy dolů. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Celý film je docela zvláštní, ze začátku si říkáte, jestli to takhle půjde dál, tak se ukoušu nudou, díky ukrutné stopáži 140min. Ale ten film se vyvíjí, dostává se do úplně nových rovin a některé se vám líbí a jíné zas až tolik ne. Vyzdvihl bych část, kde Liz byla na Bali a potkala Ketuta alias kouzelného šamana, který nesmí lítat v letadle, pač nemá zuby :) a dále super sympaťáka Javiera Bardema. To se mi líbílo! Nadruhou stranu co mě nebavilo vůbec, roztahaná první New Yorská část s otravnym maželem a totálně asexuálním Jamesem Francem. Bleee!!!! A co se týče italského středu, tak nevím jestli to bylo al dente. Suma sumárum: pěkné, nápadité, dlouhé, občas nudné, občas povzbuzující, sem tam slzu zamačkávající a místy humorné. Btw. myslím, že to Julia zahrála velmi dobře a pro mě i uvěřitelně! Takže tři hvězdičky si Jíst, meditovat, milovat určitě zaslouží... ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

"Proč jen ty scénáře musí mít tak komplikované?" říkala jsem si v momentě, kdy Julia odmítla s Javierem nasednout na tu loď a začala na pláži vyšilovat. Jak může! někdo odmítnout odjet s Javierem Bardemem ♥ na romantickou plavbu lodí?? Lze tohle vůbec pochopit?? Mě by se nemusel vůbec ptát, byla bych tam nasáčkovaná i s třešní za uchem a nikdo by mě od něj neodpáral. Jinak ovšem velmi příjemný film. Obdivovala jsem ji jak se sebrala a odjela na druhý konec světa, aby zklidnila utrápené srdce, naučila se meditovat, uvést myšlenky do klidu a mít rád sám sebe. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Ten film je zvláštní. Jednu dobu je k sežrání, v další na odstřel, v poslední na mávnutí rukou. Věčná sympaťačka Julia Roberts se vydává na vcelku milou a částečně podmanivou cestu světem, ve které poznává jiné kultury a známosti. A zážitek je to věru rozporuplný. Zprvu jsem neměl nijak zvlášť velká očekávání, ale musím říct, že celá sekce v Itálii byla fakt senzační. Úžasná atmosféra, výborné nápady, duch Říma zachycený naprosto přesně, plus bylo to i vtipné. S překvapením jsem si řekl, že to vypadá velice nadějně. Ony naděje mi však potopila pasáž v Indii, u které jsem málem (doslova) usnul nudou. Náhle se film přeměnil do takové neskutečně utahané, nudné a vcelku hloupé formy, která byla fakt na zabití. A poslední pasáž na Bali je takový mix předešlého. Převážně to zachraňoval výborný a charismatický Bardem, kterému to s Julií fakt slušelo, plus ono kouzelné prostředí tomu dodávalo i slušnou atmošku, ale oproti skvělé Itálii to byl už slabý odvar. Ve výsledku zklamání. Nebýt té hrozné Indie, jednalo by se o slušnou romanťárnu. Příště Julii doporučuji následující - hodně jíst, vůbec nemeditovat a intenzivněji se milovat. Pak to bude Ok. Průměrné 3* ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Takovy potencial, takovy uzasny trailer s moji srdcovou pisni (Florence and the Machine - Dog Days), ktera nakonec ve filmu ani chvilicku nezazni... a kdyz jsem se po shlednuti filmu na ten trailer podivala, tak jsem mela pocit, ze jsem snad cast filmu prospala, neb nekolik scen v traileru ve filmu vubec nebylo! Opravte me, jestli se mylim... Filmu chybi duse! To je ten hlavni problem, jde jen tak po povrchu a prestoze jsem si casti tech veci osobne prosla, vcetne pobytu v meditacnim centru, takze mi dej neprijde hloupy, ale je to spatne natoceny.. A tohle nizke hodnoceni je hodne prehnane! Tak hrozny to neni. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (13)

  • Julia Roberts vystřídala 103 kostýmy. (Krouťák)
  • Píseň "Samba Da Bencao" od Bebela Gilberta, která zazní v části, odehrávající se na Bali, se již objevila na soundtracku k filmu Na dotek (2004), ve kterém rovněž hraje Julia Roberts. (Karlos80)
  • Julia Roberts podmínila svou účast na natáčení na Bali přítomností své rodiny. Po natáčení tak trávila volný čas se svým manželem Danielem Moderem a dětmi Phinnaeusem, Hazel a Henrym. (Karlos80)

Reklama

Reklama