Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Karel s Tondou se pohádají, z nevinné strkanice se stane nepřátelství na několik let. Lucka žárlí na Martinku, se kterou začne Jarda znovu chodit. Honzík sní o počítači, ale nemá na něj peníze. (Česká televize)

Recenze (3)

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vzpomínka na počítače (jako atarák bych byl samozřejmě raději, kdyby se v seriálu objevilo ATARI XE). I pěkná hádka, na kterou nás vypravěč po celý díl připravoval. Před pár lety bych byl na straně Tondy, leč při dnešním pohledu na to, že z oněch undrošů se nám vyvinulo tvrdé jádro sluníčkářů a trockistických ultralevičáků, musím dát za pravdu Karlovi. Řekl mu to správně. ()

gonga 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Perfektně podané začátky počítačů v ČSSR, asi každý pamatuje probdele noci. Hádka Karla s Tondou byla hádkou konformity a bolševické slizkosti s vírou ve vnitřní svobodu a sama sebe. Však taky bolševici manuální práci vyzdvihovali seč mohli, konformní blb jako byl Karel, ve svém gulášovém socialismu spokojený, byl méně nebezpečný než intelektuál ochotný zpochybňovat společenskou smlouvu, kterou s lidmi režim měl. Čili i dnes dávám za pravdu Tondovi. P. S. Z českého undergroundu se vyvinuli trockisté? A mohl bych jednoho vidět? ()

Galerie (1)

Zajímavosti (4)

  • V 8. minutě (kluci v hospodě řeší počítače) zazní píseň „Chtěl jsem mít“ od Turbo. Ve 14. minutě (Josef a Jana pouští vodu na chatě) zazní píseň „Boty toulavý“ od Waldemara Matušky. Ve 22. minutě (Karel s kolegy v práci rozebírají hokej) zazní píseň „Zaľúbil sa chlapec“ od Elánu. Ve 25. minutě (za Honzíkem přijde Kohoutek s počítačem) zazní píseň „Die Roboter“ od Kraftwerk. Při závěrečných titulcích hraje píseň „Dancing In The Street“ od Davida Bowieho a Micka Jaggera. (JenYu)
  • V této epizodě se mimo jiné řeší voda na chalupě Dvořákových, která přestala téct kvůli trubkám. Josef (Svatopluk Skopal) se tedy rozhodl, že je překope, aby voda zase tekla, ale udělal si při tom něco se zády. Pozve si proto Karla (Roman Vojtek) a Tondu (Jaromír Nosek), aby mu s tím pomohli. Když na tom Tonda s Karlem už pracují, přijde jim Josef radit, načež přijde Jana (Veronika Freimanová) a říká klukům, ať si dají pauzu a nese jim kafe. Těžko mohla uvařit kafe, když neteče voda. (skinny9)
  • Natáčeno v Praze na sídlišti Stodůlky, tenisových kurtech na Smíchově a Nymburce. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama