Reklama

Reklama

O statečném krejčíkovi

(TV film)
  • Německo Das Tapfere Schneiderlein (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Hrdý krejčík zabil jednou ranou sedm much a krejčovská dílna mu najednou byla těsná. Proto se vydal do světa a padl do oka samotné princezně. Ale aby získal její ruku, musí vykonat tři hrdinské činy ... (oficiální text distributora)

Recenze (20)

Phobia 

všechny recenze uživatele

... Aneb kterak vychcaný krejčík k celé princezně a půl království přišel... Pustit si při vaření kulisu ve formě pohádky z televizní deutsche produktion není zrovna geniální nápad. Kuchyně je naštěstí za rohem, odkud není vidět na obrazovku, zůstala jsem proto ušetřena pohledu na německé gesichty, leč už z chabého dabingu bylo kupodivu zjevné, odkud k nám pohádka zavítala. Na druhou stranu - nebyla studiová a oproti českým polistopadovým výtvorům, všemožným "Princeznám ze mlejna" a "Z pekla štěstí", nebyla výrazně slabší. Blbá, samozřejmě, ovšem gebrüder Grimmové už to tak asi napsali, nelze z toho tedy úplně vinit filmaře. Aspoň za jednu věc můžu komunisty pochválit: za totáče vzniklo nemálo dobrých pohádek, jaké nám soudruzi z NDR i SRN můžou jedině závidět - ti snad ve své historii nenatočili ani jednu, která by nestála za katzescheisse. 33% ()

Armin82 

všechny recenze uživatele

Jestli němci něco umí, tak jsou to třeba auta, ale když se po světě rozdával filmařský talent, tak v Německu se to zastavilo na hranicích. Marně přemýšlím, jestli jsem někdy něco viděl z Německa a opravdu to stálo za to. Největším hitem našich sousedů je stále Kobra11 a už to asi nikdy nic nepřekoná. Ono když nemáte pořádný scénaristy, režiséry ani herce, tak se ta kvalita produkuje špatně ---40% ()

Reklama

Šípek 

všechny recenze uživatele

Dnešní pohádka byla tak typicky skopčácká, o krásné árijské princezně, pomateném králi, proradném rádci a statečném jinochovi. Je to v podstatě slátanina jako veškerá německá pohádková produkce, která snad ani nemůže být vážně určena pro malé diváky. Ale v tomto případě musím přičíst k dobru fakt, že se nejedná o televizní papundeklovou tvorbu, kterou straší naše televize děcka každou neděli. A Kostja Ullmann v hlavní roli coby statečný krejčík zde podal standardně sympatický výkon a nakonec vydržel jsem u televize až do samotného konce, což je taky známka určité kvality. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Tuhle pohádku jsem nikdy neměla moc ráda, na ten vtípek o sedmi jednou ranou je člověk moc starý už v druhém ročníku školky, pokud není debil a pokud je debil, tak zas nepochopí, v čem je ten vtip. Princezna rychle pochopí výhodu krejčíka jako partnera a manželské povinnosti dostávají nový obsah. Ne, že by se mi princezna vyloženě nelíbila, ale některé záběry na tu něžnou tvářičku příliš zblízka přímo volaly po zásahu řasenky a korektoru na kruhy pod očima. S tím dabingem se někdo vyznamenal, německý song s titulky, no tak, copak by byl problém těch pár tónů přezpívat? Co Čech, to muzikant, nenechávejte vkus naší omladiny kazit zpěvem sousedů ze západu, jejich řeč je nelibozvučná a lidské ucho uráží. ()

infernet 

všechny recenze uživatele

Teda ikdybych si říkal celý večer pořád dokola: "Deutschland, Deutschland über alles!", tak tahle slátanina u mě nezaboduje. Nemůžu si pomoct, ale chvílemi to "smrdělo" latinsko-americkou telenovelou... . Mimochodem, jako malý jsem tuhle pohádku četl a jak mě čtení v zásadě nebaví, i to bylo záživnější. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama