foto

Wilhelm Grimm

  • nar. 24.2.1786
    Hanau, Lantkrabství Hesensko-Darmstadtsko, Svatá říše Římská
  • zem. 16.12.1859 (73 let)
    Berlín, Prusko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tento tvůrce ještě nemá přidanou biografii.

Spisovatelská filmografie

Filmy

2018 Der süße Brei (TV film) - povídka
2016 Dívka bez rukou - povídka
O zpívajícím stromku (TV film) - kniha
Prokletí spící panny - kniha
2014 Tři pírka (TV film) - kniha
Zloba - Královna černé magie - povídka
Šestka táhne světem (TV film) - kniha
Šípková Růženka - kniha
2013 Aschenbrödel und der gestiefelte Kater - kniha
O rybáři a jeho ženě (TV film) - kniha
Ďáblovy zlaté vlasy (TV film) - kniha
2012 Honzíček a Grétička (TV film) - kniha
Kosmáček (TV film) - kniha
O Červené Karkulce (TV film) - kniha
Sněženka a Růženka (TV film) - kniha
2011 Hvězdné tolary (TV film) - kniha
Jak princezny po nocích tancovaly (TV film) - kniha
Jorinda a Joringel (TV film) - kniha
Popelka (TV film) - kniha
Željesboj (TV film) - kniha
2010 Král zlodějů (TV film) - kniha
Modrá lucerna (TV film) - kniha
Na vlásku - kniha
Popelka (TV film) - kniha
2009 Brémští muzikanti (TV film) - kniha
Chytrá horákyně (TV film) - kniha
Kocour v botách (TV film) - kniha
Krásná Locika (TV film) - kniha
Princezna Husopaska (TV film) - kniha
Rampelník (TV film) - kniha
Sněhurka (TV film) - kniha
Šípková Růženka (TV film) - kniha
2008 Bratříček a sestřička (TV film) - kniha
Král Drozdí brada (TV film) - kniha
O statečném krejčíkovi (TV film) - kniha
O Šípkové Růžence (TV film) - kniha
Paní Zima (TV film) - kniha
Stolečku, prostři se! (TV film) - kniha
Žabí král aneb Železný Jindřich (TV film) - kniha
2007 Hansel and Gretel - povídka
O Rampelníkovi - kniha
Red Riding Hood - kniha
Trois contes merveilleux (TV film) - povídka
2006 Lumikki - povídka
2005 Der Fischer und seine Frau - kniha
Jeníček a Mařenka (TV film) - kniha
Červená Karkulka (TV film) - kniha
2001 Zimní pohádka (TV film) - kniha
1999 Puss in Boots - kniha
Šťastný Honza - povídka
1997 Perníková chaloupka: O Jeníčkovi a Mařence - kniha
Sněhurka - Příběh hrůzy - kniha
Čtyři nebojsové - kniha
1995 Sněhurka a 7 trpaslíků - kniha
1993 Kiki to Lala no Hansel to Gretel - kniha
1992 Kráska a zvíře - kniha
Sněhurka (TV film) - kniha
1991 Žabí princ - kniha
1990 Gato de Botas Extraterrestre, O - kniha
Šípková Růženka - kniha
1989 Popelka (TV film) - kniha
Princezna Husopaska - kniha
Zvířátka a lupiči - kniha
1988 Bremer Stadtmusikanten, Die - kniha
Princ a Železný Jan - kniha
Rapunzel oder Der Zauber der Tränen (TV film) - kniha
Sedem jednou ranou - kniha
Žabí král - kniha
1987 Jeníček a Mařenka - kniha
O živé vodě (TV film) - kniha
Rumplcimprcampr - kniha
Sněhurka a sedm trpaslíků - kniha
1986 Hans mein Igel - povídka
König Drosselbart und das Mädchen Prinzessin (divadelní záznam) - povídka
1985 Perinbaba - kniha
Pohádka o muži s medvědí kůží - kniha
1984 Berg Simeli - povídka
Král Drozdí brada - kniha
O princezně, která všechno viděla - kniha
Schneeweißchen und Rosenrot - kniha
1983 Perníková chaloupka (TV film) - kniha
1982 Der Hase und der Igel (TV film) - kniha
Princ za sedmero moři - kniha
1981 Das tapfere Schneiderlein (TV film) - povídka
Hänsel und Gretel - kniha
1980 Dornröschen (TV film) - povídka
Kmotříček smrt (TV film) - kniha
1979 Bremer Stadtmusikanten, Die (TV film) - kniha
Histórias Que Nossas Babás Não Contavam - kniha
Sněženka a Růženka - kniha
1978 Dancing Princesses, The (TV film) - kniha
Dancing Princesses, The (TV film) - kniha
Jorinde en Joringel - kniha
Meisterdieb, Der (TV film) - kniha
1977 Die zertanzten Schuhe (TV film) - kniha
O čertovi a třech zlatých vlasech - kniha
Sekai meisaku dówa: Hakučó no ódži - kniha
Wolf und die sieben Geißlein, Der (TV film) - kniha
1976 Hans im Glück (TV film) - kniha
Hänsel und Gretel - povídka
Kocour v botách 2: Cesta kolem světa - kniha
Modré světlo - kniha
1974 Sechse kommen durch die ganze Welt (divadelní záznam) - povídka
1973 Askepot (TV film) - kniha
Kluge Susanne, Die (TV film) - kniha
1972 König Drosselbart (divadelní záznam) - kniha
Muppet Musicians of Bremen, The (TV film) - kniha
Nevděk světem vládne - kniha
The Pied Piper - kniha
1971 Arme Müllerbursch und das Kätzchen, Der - kniha
Quatro Chaves Magicas, As - kniha
Šípková Růženka - kniha
1969 Bremenskije muzykanty - kniha
Chytrost nejsou žádné čáry - kniha
Grimms Märchen von lüsternen Pärchen - kniha
Hansel y Gretel - kniha
Nachtigallenwald, Der (TV film) - kniha
1968 Bremer Stadtmusikanten, Die (TV film) - kniha
Geschichte vom tapferen Schneiderlein, Die (TV film) - kniha
1967 Sneeuwwitje (TV film) - kniha
1966 Der Meisterdieb - povídka
Fantasía... 3 - kniha
Tischlein, deck dich... (TV film) - kniha
1965 Der gestiefelte Kater - povídka
König Drosselbart - kniha
1964 Die Goldene Gans - kniha
Tapfere Schneiderlein, Das - kniha
1963 Frau Holle - kniha
Von einem der auszog, das Gruseln zu lernen (TV film) - kniha
1962 König Drosselbart (TV film) - kniha
Rumpelstilzchen - kniha
Schneewittchen - kniha
The Wonderful World of the Brothers Grimm - kniha
1961 Frau Holle - kniha
Magic Fountain, The - kniha
Schneewittchen - kniha
1960 Hans en Grietje (TV film) - kniha
Hölzerne Kälbchen, Das - kniha
Tapfere Schneiderlein, Das (TV film) - kniha
Zaubermännchen, Das - kniha
1959 Die Bremer Stadtmusikanten - kniha
Sechse kommen durch die ganze Welt - povídka
1958 Jorinde und Joringel - kniha
O Palečkovi - kniha
1957 Das Singende, klingende Bäumchen - kniha
Gänsemagd, Die - kniha
Wolf und die sieben jungen Geißlein, Der - kniha
1956 Das tapfere Schneiderlein - kniha
Heinzelmännchen, Die - kniha
Tischlein, deck dich - kniha
Tischlein, deck dich - kniha
1955 Aschenputtel - kniha
Der Teufel mit den drei goldenen Haaren - kniha
Dornröschen - kniha
Gestiefelte Kater, Der - kniha
Hansel and Gretel - kniha
Rumpelstilzchen - kniha
Schneeweisschen und Rosenrot - kniha
Schneewittchen und die sieben Zwerge - kniha
1954 Cinderella - kniha
Der Froschkönig - kniha
Frau Holle - kniha
Hänsel und Gretel - kniha
Hänsel und Gretel - kniha
König Drosselbart - kniha
Puss in Boots - kniha
Rotkäppchen - kniha
Snow White and Rose Red - kniha
The Frog Prince - kniha
The Gallant Little Tailor - kniha
The Sleeping Beauty - kniha
The Three Wishes - kniha
1953 Brüderchen und Schwesterchen - kniha
Goldene Gans, Die - kniha
Lumikki ja 7 jätkää - kniha
Rotkäppchen - kniha
1952 Duhový most - kniha
1949 Hans im Glück - kniha
Prinsessa Ruusunen - kniha
1948 Frau Holle - kniha
1945 Blancanieves y el príncipe azul - kniha
1944 Die goldene Gans - kniha
1943 Coal Black and de Sebben Dwarfs - kniha
1940 Verzauberte Prinzessin, Die - kniha
1938 Tischlein deck Dich, Esel streck Dich, Knüppel aus dem Sack - kniha
1937 Sedmero krkavců - kniha
Sněhurka a sedm trpaslíků - kniha
1936 Hans im Glück - kniha
1935 Der Graf von Carabas - kniha
1934 Puss in Boots - kniha
1933 Snow-White - kniha
1922 Aschenputtel - kniha
Dornröschen - kniha
Four Musicians of Bremen, The - kniha
Puss in Boots - kniha
1917 The Babes in the Woods - kniha
1916 Snow White - kniha
Snow White - kniha
1910 Petite Blanche-Neige, La - kniha
1906 Frau Holle - kniha
Hansel & Gretel Rocks in 3D! - kniha

TV seriály

1996 Adventures from the Book of Virtues (TV seriál) - kniha
1994 Širajuki-hime no densecu (TV seriál) - kniha
1989 Strom pohádek (TV seriál) - kniha
Dobro a zlo (E09) - kniha
1988 Šin Grimm meisaku gekijdžó (TV seriál) - kniha
1987 Pohádky bratří Grimmů (TV seriál) - kniha
1984 Pohádky bratří Grimmů a příběhy z pohádkových knih (TV seriál) - kniha
1982 Faerie Tale Theatre (TV seriál) - kniha
1972 The ABC Saturday Superstar Movie (TV seriál) - kniha
1964 Famous Adventures of Mr. Magoo (TV seriál) - kniha
NET Playhouse (TV seriál) - kniha
1958 Shirley Temple's Storybook (TV seriál) - kniha
Unser Sandmännchen (TV seriál) - kniha
1954 Producers' Showcase (TV seriál) - kniha

Dokumentární

1984 Halonhakkaaja ja kyyhkynen (TV film) - kniha

TV pořady

1965 Jackanory (TV pořad) - kniha

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace