Reklama

Reklama

Cuba Gooding Jr. ztvárnil v tomto biografickém dramatu neurochirurga Bena Carsona. Film vypráví inspirativní příběh chudého chlapce, který překonal množství nelehkých překážek, aby se stal jedním z nejlepších světových chirurgů. Cuba Gooding Jr. si zahrál v biografickém filmu, který vypráví strhující životní příběh Bena Carsona, muže který toužil stát se lékařem. Pocházel z nuzného prostředí, ve škole měl slabý prospěch a navíc vznětlivou povahu, což jsou velké překážky k dosažení tak vysokého cíle. Ovšem díky své matce, jenž dvě děti vychovávala sama, ovšem vedla je k houževnatosti a snaze dosáhnout úspěchu navzdory nepřízni, se Carson nakonec stal jedním z nejuznávanějších dětských neurochirurgů na světě. A od prezidenta Geoge W. Bushe za to získal Medaili cti, nejvýznamnější civilní vyznamenání. V rodině Carsonových zkrátka nepovažují za odpověď, že něco nejde. (HBO Europe)

(více)

Recenze (54)

yakoob 

všechny recenze uživatele

Vysoké hodnocení někdy dávám pro to, abych v budoucnu mohl dobré filmy opět vidět nebo je doporučit jiným...Kdyby to byl áčkový film, dal bych o jednu méně, ale tento televizní film si je zaslouží...Myšlenka skvělá, atmosféra jakbysmet a síla opravdové víry a modlitby v našem životě vinikla velmi nenásilným způsobem...Bůh nám nedal ruce jenom tak, ale abychom nimi pomáhali a zachraňovali druhé...Doporučuju tento film pro všechny Bohem nadané doktory... ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Veľmi silný priamočiary príbeh, ktorý zachytáva cestu Dr. Bena Carsona od jeho dospievania až po okamih, kedy sa mu ako prvému človeku na celom svete podarilo rozdeliť siamské dvojičky zrastené mozgovými neurónmi. Je pekne vidieť ako z priemerného žiaka z rodiny situovanej do slabších sociálnych pomerov dokáže vďaka zanieteniu a drine vyrásť fundovaný odborník, ktorý je pre svoje neurologické schopnosti vyhľadávaný zúfalými ľuďmi po celom svete. Cuba Gooding sa v podobných úlohách vyníma dobre a pevne verím že ho už neuvidím v žiadnom akčnom filme ale iba v podobných príbehoch, ktoré mu jednoducho sadnú a dokážu chytiť človeka za srdce. 81% ()

Reklama

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Nádherný a dojemný příběh u kterého máte slzy v očích, i když je všechno v naprostém pořádku. Většina filmů je ve stylu "Jak Honza ke štěstí přišel", ale tady štěstí nemá co dělat. Všechno je to vypracovaný tvrdou pílí a podporou osoby, na které vám nejvíce záleží. Určitě jste slyšeli - uč se a někam to dotáhneš. Nevěřili jste tomu, co? Ale i touto cestou se můžete dostat na vrchol. Pokud jste tedy opravdu vyjimečným... A nebo v sobě máte něco vyjimečného. Jako má Ben Carson vyjimečné ruce. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

prvá časť filmu opisujúca detstvo, pripadala zaujimavejšia a živšia, druhá časť už bola medicinska, nepresahujúca iné filmy s podobnou tematikou. V tejto časti je oslovujúce poznanie, že detský mozok (na rozdiel od dospeláckeho) vydrží bez okysličenia nepoškodený hodinu, z tejto hypotézy doktor vychádzal pri operácii siamských dvojčat. Len by ma zaujímalo od kiaľ to medicinska veda vedela :). Oslava človeka neurochirurga podmaznuta americkou "pochvalnou" hudbou niekedy liezla fest na nervy. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Po narocnom dni si clovek vecer sadne k telke a povie si: Potrebujem nieco pozitivne, nieco nenarocne, nieco vesele, ale zaroven ludske a zo zivota. Tentokrat to vyhrali Nadane ruky a pribeh Bena Carsona. Ucel splnilo, ja sa citim ovela lepsie, film zahrial na dusicke a zaroven som sa opat raz dozvedela nieco viac o vynimocnej ludskej bytosti. Z filmu je televizna tvorba citit na hony, ale vyborne herecke vykony mladeho Bena a jeho matky su famozne, Cuba ma vsak bohuzial opat nepresvedcil. Vrelo odporucam vsetkymi desiatimi :) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Herečka Kimberly Elise, ktorá hrá Benovu maminu, je len o necelý rok staršia ako Cuba Gooding Jr., predstaviteľ dospelého Bena. (dodo24)

Reklama

Reklama