Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zinos, mladý majiteľ reštaurácie, nemá práve veľa šťastia. Jeho priateľka Nadine sa odsťahovala do Šanghaja, zákazníci jeho reštaurácie Soul Kitchen začali bojkotovať nového šéfkuchára, a Zinos má ešte k tomu problémy s chrbticou! Veci sa začnú obracať k lepšiemu, keď ľudia prichádzajú na chuť jeho novej kulinárskej koncepcii. To však nestačí na to, aby Zinos našiel pokoj v duši. Rozhodne sa preto odletieť za Nadine do Číny a dať všetko do poriadku. Reštauráciu nechá na starosti svojmu nespoľahlivému bratovi Illiasovi. Oba kroky sa ukážu ako katastrofické: Illias vďaka pochybnému realitnému agentovi príde o reštauráciu a Nadine už má nového milenca! Zostáva mu ešte posledná šanca, aby spolu s bratom Illiasom získali späť Soul Kitchen. Na to by však museli prestať s hádkami a začať pracovať ako tím. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Borcovi se hroutí osobní život, zdraví, krachuje mu hospoda a navíc má na krku bráchu ve vězení. Zní to jako smutné drama ze života, ale ona je to vcelku povedená komedie. O němcích se říká, že nemají smysl pro humor, což je i vcelku pravda. Není to typ komedie, u které se popadáte za břicho celou dobu, ale má několik fakt skvělých scének, které to vynahradí. Já ti do tý polívky nachčiju a bude horká až až! ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí "V červenci" jsem dostal neodbytnou chuť i na další kousky z režisérské dílny Fatiha Akina. Teď už můžu říct, že mě intuice nezklamala, i tentokrát platí stará známá poučka "za vším hledej režiséra". Akin umí a tímto se pro mě po Tykwerovi stává druhou německou sázkou na jistotu. Jeho rukopis je originální, trochu mi snad připomíná jen Emira Kusturicu. Narozdíl od něj má ale Akin ve svých filmech raději mladší ročníky, ideálně Řeky nebo Turky žijící v Německu. Tenhle syžet použil i v Soul Kitchen. Zatímco 99 režisérů ze sta by z takto narýsovaného hlavního hrdiny udělala zakomplexovaného nebo zahořklého, více či méně nebezpečného týpka, Akinovi Řekové a Turci jsou lidé plní života a optimismu. Po nějakých chmurech ani památky. Originál Němci to ale taky nejsou. A to je dobře. I proto je Soul Kitchen prima film. ()

Reklama

chrispe 

všechny recenze uživatele

Tak strašně ráda bych dala hvězdičky čtyři, ale to bych byla dost nespravedlivá. Film se pohybuje někde mezi. Komedie je zde docela málo a připrdelená chůze hlavního představitele to nezachrání (i když musím přiznat, že při loupeži jsem se díky tomu od srdce zasmála). Nejspíš mě minulo hodně vtipů, ale to ještě neznamená, že ostatní nezasáhnou. Film je rozhodně koukatelný, místy pobaví, místy zvedne ze židle... ale napodruhé už si ho nejspíš nechám ujít. Nebo ne? ()

GrooveJump 

všechny recenze uživatele

Vkusně zvládnutý přechod od surovějších a inteligentních sociálně věrohodných dramat (Gegen die Wand, Auf anderen Seite) do naprosto odlišného filmového žánru: Komedie. Akin nám roste do všestraného "nenápadného" režisérského antixenofobního všeuměla, jehož filmy si naprosto na nic nehrají, což je právě (především v případě Soul Kitchen) jejich největší výhoda... Celkově vzato je Soul Kitchen vyspělejší http://www.csfd.cz/film/171550-kebab-connection/. Diese Torte fur Sonntag schmeckt gut, liebe Freunde... ()

vojo 

všechny recenze uživatele

Po strhujúcich drámach Fatih Akin akoby zatiahol ručnú brzdu. Prečo nie? Na povrchu nenáročná smutno-veselá komédia, no pod pokrývkou to sem tam zabuble a nedá zabudnúť na predchádzajúce Akinove sýte pokrmy. Mne osobne tento zákusok veľmi chutil a viem,že keď budem mať neveselé popoludnie či večer môžem si ho nechať rozplývať na duši. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (2)

  • Film je založený na príbehu hlavného hrdinu Adama Bousdoukosa na základe jeho vlastných skúseností majiteľa gréckej reštaurácie s názvom Taverna Sotiris, kde bol režisér filmu Fatih Akin pravidelným zákazníkom. (temporalnaut)

Reklama

Reklama