Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zinos, mladý majiteľ reštaurácie, nemá práve veľa šťastia. Jeho priateľka Nadine sa odsťahovala do Šanghaja, zákazníci jeho reštaurácie Soul Kitchen začali bojkotovať nového šéfkuchára, a Zinos má ešte k tomu problémy s chrbticou! Veci sa začnú obracať k lepšiemu, keď ľudia prichádzajú na chuť jeho novej kulinárskej koncepcii. To však nestačí na to, aby Zinos našiel pokoj v duši. Rozhodne sa preto odletieť za Nadine do Číny a dať všetko do poriadku. Reštauráciu nechá na starosti svojmu nespoľahlivému bratovi Illiasovi. Oba kroky sa ukážu ako katastrofické: Illias vďaka pochybnému realitnému agentovi príde o reštauráciu a Nadine už má nového milenca! Zostáva mu ešte posledná šanca, aby spolu s bratom Illiasom získali späť Soul Kitchen. Na to by však museli prestať s hádkami a začať pracovať ako tím. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nemecká comedy-drama celkom prekvapila. Možno aj preto, že som nemal absolútne žiadne očakávania, keďže nepoznám ani režiséra, ani hercov a v podstate moc ani nemecké filmové komédie. Ale bolo to veľmi príjemné, jednoduché a priamočiare - takže akurát tak dobrý oddych. Veľkým plus bolo viacero skvelých scén, ktoré dokázali rozosmiať. Ale okrem komédie to malo aj jemné črty drámy, a ani romantika nemohla chýbať. Proste jednoduchá oddychovka, a miestami síce klišé, ale aj tak to stálo za to. Hoci takýchto filmov z prostredia reštaurácií je už kopa, toto ma celkom bavilo - aj tie herecké role boli veľmi vhodne rozdané. ()

GrooveJump 

všechny recenze uživatele

Vkusně zvládnutý přechod od surovějších a inteligentních sociálně věrohodných dramat (Gegen die Wand, Auf anderen Seite) do naprosto odlišného filmového žánru: Komedie. Akin nám roste do všestraného "nenápadného" režisérského antixenofobního všeuměla, jehož filmy si naprosto na nic nehrají, což je právě (především v případě Soul Kitchen) jejich největší výhoda... Celkově vzato je Soul Kitchen vyspělejší http://www.csfd.cz/film/171550-kebab-connection/. Diese Torte fur Sonntag schmeckt gut, liebe Freunde... ()

Reklama

smeeky 

všechny recenze uživatele

Až se sám divím, jak mě film nadchnul. Možná to má na svědomí fakt, že jsem ho sledoval v němčině a s anglickými titulky, a tak jsem měl na konci radost, že jsem to pochopil i bez špetky jazyka českého. Nebo jsem to možná nepochopil vůbec. Každopádně jde o pohodovou komedii, která v sobě však nese i nějakou tu hloubku. Člověk po shlédnutí zatouží, alespoň na chvíli, patřit do nějaké takové Soul kitchen, jelikož jde o místo s neuvěřitelnou atmosférou… ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Exotická směs, která je sice z Německa, ale Německo už není jen tou starou pravicovou zemí. Je zde tolik přistěhovalců, kteří se nakonec naučili žít vedle sebe (i když se nanávidí). Hlavní hrdina Zinos, má restauraci páté cenové skupiny, která přežívá každý den. Nový kuchař udělá vítr v receptech a stálí štamgasti odejdou. Co teď? Zinos řeší stále nové problémy a na pochodu a k tomu ještě má bolavá záda. Nakonec se to tak zamotá, že bude řešit vztah, hospodu, přátele i kulinářské umění. To všechno dokázal režisér Akin nacpat do 99 minut. Jednoduchá zápletka, úsměvná komedie a ne tak sladký happy end. Ich bin zufrieden. ()

casioa.... 

všechny recenze uživatele

Videné na Papučovej noci v kine, Aupark BA, v noci zo 4. na 5.decembra 2009. Najlepší z troch filmov vtedy premietaných...v sále č.3. Výborná komédia o majiteľovi reštaurácie, a kope bizardných postavičiek, ktoré žiju v jeho okolí.Po Waiting... (2005) najlepší film z prostredia reštaurácie, aký som videl. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (2)

  • Film je založený na príbehu hlavného hrdinu Adama Bousdoukosa na základe jeho vlastných skúseností majiteľa gréckej reštaurácie s názvom Taverna Sotiris, kde bol režisér filmu Fatih Akin pravidelným zákazníkom. (temporalnaut)

Reklama

Reklama