Reklama

Reklama

Templář

  • Česko Ironclad (více)
Trailer

V Anglii 13. století bojuje skupinka templářských rytířů při ochraně hradu Rochester proti tyranskému králi Janovi. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (549)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Co se týče historických řežeb z poslední doby patří Ironclad spíše k tém průměrnějším kouskům. Herci jsou sice všichni výborní (jenom ta Kate Mara mi trochu lezla na nervy) a bitvy jsou vzhledem k rozpočtu výborné. Scénáristicky je to ale dost odfláknuté, hlavně co se týče postav, které mě vlastně vůbec nezajímaly a neměl jsem nějak důvod jim fandit. Celé to navíc je až příliš dlouhé a navíc i dost roztříštěné. Škoda, šlo z toho udělat mnohem lepší a výživnější řežbu. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtové středověké béčko, kterému paradoxně chyběly ne peníze, ale smysluplný tvůrčí záměr a pořádný scénář, té nerafinovanosti a prvoplánovitosti bylo na jeden film až příliš... O nějaké historické věrnosti raději nemluvit. Podobné filmy: Vikingové ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento historický film je čiastočne dobrodružný a nesie sa na vlne filmov plných veľkých bitiek, hodiaci sa na veľké filmové plátna. Je plný brutality - odborne by sme napísali, je plný naturalistických scén. Nie je vhodný pre slabšie povahy. Dnes nás televízia vycepovala tak, že slabšie povahy tak ako tak vymizli. Náreky nad zbytočnou brutalitou nie sú moc na mieste. Ona tá história je väčšinou písaná krvou. Akčné krvavé kúpele, ktoré vás dokážu zasunúť do sedačiek a v napätí čakať ako to všetko dopadne. Veľmi dobre natočený historický film o dobývanie hradu. Oceňujem, že sme tu ušetrení takému tomu tupému americkému hollywoodskemu klišé. Námetom filmu sa stali udalosti, ktoré sú základom k vzniku európskeho práva. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Král John (Bezzemek) byl hrozná bezpáteřní svině - nejenže si s důležitým dokumentem, listinou práv a svobod Magna Chartou, vytřel prdel, on si ještě najmul početnou bandu Vikingů, aby mu pomohli zpátky na anglický trůn. Bohužel (pro něj) zvolil nejneschopnější severské lemply, které před dobytím strategicky položené pevnosti zastaví jeden a půl ošklivého žoldáka, jeden rozháraný mnich, jedna šlechtična volnějších mravů a jedno páže, co přes noc zmorfovalo v zabijáckého ninju (jestli to správně chápu, pak jako výcvik stačí dvakrát tnout mečem do špalku). Scénář je komplikovaný zhruba tak, že i pohádka O perníkové chaloupce vedle toho vypadá jako mnohovrstevnaté, pekelně složité dílo. To všechno bych odpustila - plochost charakterů mi vynahradili dobří herci, jednoduchost příběhu s invalidní logikou vyvažují pěkné dobové kulisy a kostýmy (prostě celá ta špinavě středověká atmosféra), ale přes co se nedokážu přenést, to jsou bojové scény. Aby se zakryla nijaká choreografie, kameraman zběsile mával a třásl kamerou, vyřádil se také střihač (ani jednoho z nich neomlouvají zjevné epileptické záchvaty přímo při práci). Místo bitevních orgií ala "Braveheart" se konal převážně nekoukatelný chaos, u kterého jsem syčela oplzlé nadávky na adresy tvůrců a jejich rodin až kamsi do pátého kolene. Škoda, nebýt tak zštětkovaná tato důležitá součást "Ironcladu", bez váhání bych filmu dupla 4 krvavé hvězdičky. 67% EDIT 12.4.2012: Dnes se film vysílá v TV pod stěží uvěřitelným názvem "Železná kláda", překladatele asi někdo silně kopnul do prdele a způsobil mu těžký otřes a edém mozku! ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Pro mne značné zklamání - jediné co v tomto snímku stojí zato - brutální a silně naturalisticky pojatá řežba - nevyváží tu horu historických nesmyslů které je škoda vyjmenovávat, záplavu klišé, jalových a jinde už stokrát omletých dialogů (nebo spíš blábolů) a kupodivu hlavně nudu, která se při sledování "Ironclad" nakonec stala nejvýraznějším dojmem. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (18)

  • Natáčení probíhalo ve Walesu. (Yardak)
  • Natáčení probíhalo v sychravém a deštivém počasí. James Purefoy doslova prohlásil: „Nemůžu se dočkat, až vyrazím natáčet něco na Bahamy“. (Olík)
  • Film ukazuje hrad Rochester v odlehlé krajině s mostem přes řeku hned vedle něj. Ve skutečnosti byl (a stále je) hrad umístěn na okraji města Rochester, které je přibližně již 1 000 let staré a v době obléhání roku 1213 přímo vedle něj stála (a stále stojí) rozlehlá katedrála z 11. století a na straně druhé přiléhající městská část Strood. (Conspi)

Reklama

Reklama