Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicátnice Helena, uznávaná odbornice na manželské problémy, jednoho dne zjišťuje, že se dostala do situace, jaké řeší se svými pacienty. Její doposud milující a milovaný manžel je přistižen in flagranti s mladší ženou a Helena brzy bezradně stojí na prahu nového života. Dvacetiletá dcera Laura chce být matce oporou, zároveň se však potýká s nástrahami vlastní první opravdové lásky. Pomocnou ruku nabízí k Helenině zděšení i matka Vilma, bývalá herečka, která na všechny situace aplikuje svéráznou školu života. Výstřední dáma má zaručený recept: nahradit nepořádného chlapa, chlapem pořádným. Zdá se to neřešitelné, ale k překvapení Heleny i Laury muži, s nimiž stojí za to se vrhnout po hlavě do milostného dobrodružství tu stále ještě jsou. A tři docela rozdílné ženy zjišťují, jak moc jsou si podobné a pokud se má něco vyřešit, chce to nadhled, humor a neztrácet hlavu ani naději. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 245)

Fr 

všechny recenze uživatele

To chce klidnej racionální přístup !!! ,,Ne, ne, ne, nepotlačujte svůj hněv – to není zdravé.... jen mu to pěkně řekněte, co si o něm myslíte – dokuď je čas!“..... Film o sexu pro všechny, které čeká (nebo jí snad již prochází) krize středního věku. Nebo jen pro ty, kteří ještě dokážou ocenit hezkej zadek L.Vlasákové! Konečně (!!!) také někdo u nás dokázal předvést složitost lidských vztahů s nadhledem a vtipnou nadsázkou, až to člověku začne připadat jako ze života. Ne za života dětí, ani náctiletých. A zřejmě ani třicátníci ještě nepuknou závistí nad tím, jak jsem si to užil. Ona totiž ani vyloženě smutná událost nemusí za každou cenu končit slzami. A co vy? Nemáte chuť to vyzkoušet? Nebo dát aspoň domino? Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Hledám komedii plnou vztahů a sexu. 2.) Potřebuji návod na chytání II. mízy. 3.) Poznám Jiřího Helekala. 4.) Mám něco s nějakou černoškou. 5.) Na rentgenovým snímku mi to poslední dobou obzvlášť sluší. PŘÍBĚH **** HUMOR *** AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Příjemná česká komedie, vhodná na nedělní odpoledne a na oddych, s výbornou Eliškou Balzerovou excelující v roli nestárnoucí babičky proutnice. Vyvážený podíl tragiky a komiky, film, který rozhodně pobaví nenásilnou formou. Pan Vejdělek konečně našel styl, kterým by se mohl ubírat i nadále a natočil divácký hit, který neurazí ani kritiku. ()

Reklama

Aky 

všechny recenze uživatele

Všechno začíná velice skvěle a rozběhnutě, dialogy jen řežou, nápady jsou orginální, jeden je zvědavý, kudy to autoři povedou dál. Jenže postupem času nastupuje všednost, z konvenčního a předvídatelného vývoje se plíží nuda, dialogy už nemají jinou funkci než komentovat děj, až všechno končí očkávaným sladkobolným nepravděpodobným štěstím. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

nijak extra ohromující, přesto však šmrncovně svěží a vtipná dvouhodinka. hláškami okořeněný dobrý scénář, kvalitní obsazení, fajn hudba. škoda, že to nejlepší bylo vyplácáno do traileru, škoda, že se tvůrci nevyhnuli tradičně do očí bijícímu product placementu, škoda, že to občas někde zaskřípalo... ale co, bavil jsem se, a to je to hlavní. no jak je někde nějaká eLiška, nemůže to bejt špatný ;-) 80% ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Můj upřímný obdiv lidem jako je Vilma. Ve svém věku mají neuvěřitelný šmrnc, nadhled a vyzařuje z nich obrovská, pozitivní energie. Nebojí se být otevření a dokáží si život užít naplno a bez přetvářky. Taková byla ona. Balzerce tahle role sedla a já jsem si hlavně díky ní prožila příjemných 112 minut pohody a úsměv na tváři mám doteď. Nehynoucí čest a slávu přeji režiséru a scénáristovi Jiřímu Vejdělkovi, který dokázal svým postavám dát nejen tolik svěží a nevtíravý humor, ale i citlivou dramatickou linku. Jen tak dál! Veronika a Vojtěch byli taková dvě sluníčka. Jirka Macháček klasicky nezklamal a jeho šipku do stanu jsem ohodnotila plným počtem bodů. A taky jsem byla překvapená, jak na mě ve své roli novináře, mile a příjemně zapůsobil telenovelácký Roman Zach. Na závěr se rozloučím Vilminou hláškou, takovým malým poučením pro ženy "Nikdy nepodceňuj IQ svý frndy ! " ()

Galerie (34)

Zajímavosti (17)

  • Eliška Balzerová získala Českého lva za nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli, film získal ještě druhé ocenění jako divácky nejúspěšnější film. (M.B)
  • V horolezeckých scénách je několik zřejmých nesmyslností. Když Helena leze na skálu, je jištěna horním jištěním ze střední části stěny. Přitom není jasné, kdo jistící bod založil, když tam byl Michal sám. Následuje scéna, kdy Helena dosahuje vrcholu skály. Přitom má vedle sebe stočené lano, které ji mělo jistit a brzy ji dolézá Michal, aniž by kdokoliv jistil jeho. Takový způsob lezení by na životě ohrozil oba lezce a i pro laiky postrádají některé scény logiku. (Boulderman)

Související novinky

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

Reklama

Reklama