Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lester Bacon je poctivý mäsiar zo starej školy, ktorý zbožňuje svoju prácu. Dlhé roky bol majiteľom veľkého vidieckeho bitúnku Keď sa však doba zmenila, nedokázal zmechanizovať výrobu a prispôsobiť sa novým postupom, a tak musel svoj bitúnok časom zavrieť. Spolu so svojím retardovaným synom Buddym sa stiahli do ústrania a mlčky sa prizerali, ako ich rodinná firma chátra.
Osem rokov po zatvorení podniku sa o Baconov pozemok začne zaujímať jeho bývalý zamestnanec, ktorý sa ho oň za pomoci miestneho právnika a šerifa pokúša pripraviť. Spustnutá budova bitúnku sa navyše stáva častým miestom pre zábavky partie miestnych tínedžerov. Lester a Buddy sa rozhodnú konať a počet nezvestných v malom mestečku začne prudko narastať... (Karamanlis)

(více)

Recenze (21)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch vyloženě povedenějších slasherů 80. let. 80.ky z buranova jak vyšitý. Zabiják a jeho motiv k vraždění je znám hned od začátku. No je to takový odporný tlustý hnusný upocený hovado se sekáčkem ... trochu větším sekáčkem ... :)) Kdo má rád venkov a zvířátka, tak si příjde na svý, protože je zde spousta záběrů na prasata, prasečák, kde se taky děj hodně odehrává, zabíjení prasat in real na začátku filmu a zabíjení teenagerů a věšení je na háky v další stopáži filmu. Sleazy, docela vtipnej a hlavně krvavej, kde jsou na svoji dobu docela neskrytý gore scény, flick, kterej prostě baví ... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Ale jo, není to špatnej slasher, ale v červený barvě bych ho rozhodně neviděl. Slaughterhouse je standardní vyvražďovačkou, která nezáživnou historku o majitelích zkrachovalých jatek občas proloží nějakou tou vraždou a nevhodnou srandou. Zabiják je navíc retardovanej tlouštík bez masky, co se ohání obřím sekáčkem a kvičí u toho jako podťatý prase. Dohromady devět mrtvých, kozičky tentokrát žádný, ještěže tu nechybí ta správná osmdesátková atmosféra. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jatka jsou ideálním místem pro slasher. A když se rozpadávají, hrozí jim zbourání a jedinými obyvateli jsou otec se synem, který je jako hora sádla, chrochtá a mešuge k tomu, pak je jisté, že mrtvol bude požehnaně. A taky že ano! Navíc magorský syn Buddy dostal od otce novou řeznickou sekeru, tudíž ji musí vyzkoušet. Několik postav se nechá hloupě vlákat do pasti, hloupější je ale čtveřice omladiny, co si v chátrajících budovách a děsivém podzemí chce natočit video a pak ještě vykonat stezku odvahy. A za chyby se platí a za hloupé chování jakbysmet. Dojde na práci se sekerou, podříznutí, drcení, rozemletí i přejetí. Solidní hudba, v poslední čtvrtině napínavé naháněčky. Dal bych tři, ale za úplný konec jednu přihodím, páč za blbost je nutné řádně zaplatit. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Typicky rozkošné osmdesátky. Hodně násilné, se špetkou černého humoru a utopené v odkazech na klasické vyvražďovačky, v tomhle případě hlavně na Texaský masakr. V hlavní roli s dvojicí otec-syn, která má opravdu blíže k prasatům než k lidem (hlavně chrochtající upocený synátor je buran par excellence), a partou puberťáků, jejichž inteligence se pohybuje někde na úrovni desetiletého Ignáce, který na fotbale mlátí hlavou o tyčku. Na těchhle filmech mě většinou baví ukrutná nadsázka a vynalézavé snímání a inscenování jinak profláklých scén, ale tady bylo skutečně šťavnatého materiálu pohříchu málo (guilty kvalitu si drží jen závěrečných 15 minut, pár povedených odkazů a jeden geniální střih během podříznutí krku - při řezání rajčete se mi odteď udělá v krku knedlík :)). ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Jó, řezničina to je dřina a svý o tom ví i Buddy. Tenhle starej slasher nás přivádí na " novodobí " jatka, kde se neporáží prasata, ale především lidi. Prsty v tom má retardovanej, chrochtající killer se svým sekáčkem a jeho taťka. Krvavý a místy i vtipný ( řekl bych, že chtěně ). Nemůžu si pomoct, ale mě tenhle " prasečí " slasher sednul. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Po takovýmhle červeným hodnocení mě mohlo čekat jenom překvapení protože o filmu jsem moc nevěděl a plakát je správně béčkovej, ale bohužel se ukázalo že hodnocení je až moc vysoké. Nakonec se z toho stala poměrně koukatelná, nicméně nic než průměrná kravina. Paradoxně mi nejvíce vadil ten humor kterej mi tu moc neseděl a i příběh o debilovy co chtějí sebrat jatka mě nezaujal. Naštěstí se tu člověk moc nenudí a některé scény dokonce potěší. Ale jak jsem říkal kdyby hodnocení nebylo tak přehnaný jsem daleko více spokojený. Takhle jen průměr. ()

PetrPan odpad!

všechny recenze uživatele

Prasečina bez hrůzy, humoru, napětí, herců, scénáře, gore, charismatického záporáka a atmosféry. Za veselou melodii s prasátky v úvodu půl hvězdy. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Slaughterhouse chápem ako fanúšikovskú poctu Hooperovmu TCSM. Medzi oboma filmami existuje nespočet podobností, takže hľadať v Bitúnku niečo originálne alebo inovatívne by bolo naivné... To však v podstate platí o 99% hororovej produkcie, takže ak máte chuť na hixploitation s kvičiacim tlstým magorom, oháňajúcim sa mäsiarskym sekáčom, tak smelo do toho... ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Osmdesátková vyvražďovačka, která sakra páchne po krvi, třebaže má lehký komediální nádech. Opravdu, tady se tnulo do živého. Vraždy jsou krvavé a ječící mládež tu porcuje duševně zaostalej tlustej týpek s velkým dvouručním sekáčem. Atmosféra je taky slušná a celkově se mi tahle řezničina v areálu zavřených jatek líbila. Samozřejmě tradiční nešvar zůstal v podobě plytkosti děje a nelogických kiksů, a přestože Slaughterhouse není žádný vrchol v rámci subžánru, tak pro fandy to můžu s klidným svědomím doporučit. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Až na tretí krát mnou plne docenený 80s slasher, ktorý má všetko, čo subžáner má mať. Znesiteľných teenagerov, vynikajúce kills, super prostredie letného us mestečka, prichádzajúcu atmosferickú búrku a na záver skvelú klasickú naháňačku. Ústredná crazy dvojka má čosi do seba, rovnsko ako prostredie spustnutého bitúnku. A v dobrom printe vynikne až prekvapivo skvelé spracovanie. ()

Rainey13 

všechny recenze uživatele

Na Slaughterhouse se musíme dívat jako na amatérskou poctu Texaskému masakru. Jinak to nejde. Zvlášť, když obtloustlý záporák s prasečím přízvukem, nasedá do policejního auta a jede se projet na výlet. Když vezmeme všechno tohle v potaz, pak nám z toho vychází nejbéčkovatějčí béčko jaký kdy svět viděl. Ale i tak se to dá přežít, a s trochou popcornu se budete možná i bavit. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

U tohoto snímku jsem sálal to napětí a klasickou vyvražďovačku, ale rozhodně tomu nesluší říznutí lehké komedie. Škoda, chtěl jsem původně dát pět*, ale budu si muset vystačit pouze se 75%. ()

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Po úvodní sekvenci ve které do milé hudby vidíme prohlídku jatek, jsem přeci jen čekal trochu více. Ve skutečnosti i přes žánr komedie, se rozhodně jedná v žánru 80s hororů o velice vyklidněné dílo, kde humorné části se dají spočítat na jedné ruce. Přitom si docela příběh vyloženě říká o něco více. Zhrzelý vlastník zavřených jatek se nasere nad nabídkou odkupu jeho pozemku a pověří svého syna co vydává prasečí zvuky aby "nehodící se kupce" zklikvidoval. Samozřejmě se do toho bohužel připlete parta puberťáků. Bohužel ale tvůrci předkládají naprosto neenergickou nudnou žánrovkum kde začátek vyloženě nudí a pak jen sledujeme puberťáky jak řeší nezáživná hovna a jdou pod sekáček vrahovi. Film ale naštěstí zachraňuje pár dobrých nápadů, zábavný prasečí synek a trocha góru. Jinak se ale jedná o zaměnitelný slasher. ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Asi sto třiceti kilový špekoun, co nosí snad metrový sekáček na maso, místo mluvení chrochtá a vůbec si o sobě myslí, že je prase. Tak takový vrahoun dával tušit dobrou zábavu. Jenomže Rick Roessler zůstal vždy napůl cesty. Jakoby se nemohl rozhodnout, jestli chce jít vyloženě komediální cestou anebo naopak trochu diváka, když už ne postrašit, tak alespoň znepokojit. Ve finále jsem se tedy jenom párkrát pousmál a nebýt toho, že jednu scénu použili jako intro ke své skladbě Slaughterhouse MORTICIAN, klidně bych film označil jako slabotu. Ale k dobru mu musím ještě přičíst klasickou osmdesátkovou atmosféru, takže mi z toho vychází dost šedivý průměr ale pořád ještě průměr. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Opět jeden slasher, tentokrát celkem povedený. Solidní vidlácká atmosféra, celkem slušný příběh na pozadí a hlavně ultimátní killer - umaštěné hovado z jatek, co místo mluvení chrochtá, vypadá jako tlustější brácha Buda Spencera a v rukou třímá obrovský sekáček na maso. Vraždy jsou slušné, finále taky, teenageři opět pořádně pitomí a konec je na nasrání. Zkrátka takový slasherový standart. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Na 80s slasher dost dobrý scénář. Některé scény ovšem tradičně působily směšně (ne vtipně) a herecké výkony taky tradičně nic moc. Celkový dojem ovšem pozitivní. ()

Teardown 

všechny recenze uživatele

Slaughterhouse klame perfektně tělem neb od slasheru z koncem osmdesátých let s tak kouzelným obalem jsem čekal mnohem víc než-li prachobyčejnou komedii-horor. Žánr komedie záměrně stavím na první místo, protože vtip a taková ta humorná nadsázka byla oproti krvi a hrůze v majoritním postavení. On za to může asi ten hlavní záporák. Nemytá kupa sádla s rozkošným chrochtáním totiž nenažene hrůzu ani nejmladší sortě diváků, co si hrdinsky riskne pustit nějakou tu hororvku na dobrou noc. Necharismatické, nemastné neslané budižkničemu, navíc bez sebemenší kreativity k mordování. Bohužel takhle je to jen obyčejná záležitost, které by prospěla jedině ta anihilace veškerého humoru a změna hlavního maniaka. ()

vlado90 

všechny recenze uživatele

Slaughterhouse vám neprinesie v podstate nič nové ale má svoje čaro aj keď sa trochu podoba na Texaský masaker je to o čosi iné a pomerne dosť zábavne. Sú tam dosť podarené vraždy a aj preto dávam 80%. ()

Reklama

Reklama